woensdag 21 april 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 042
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2004
 >  041-050  >  042 
IkVaderKrant jaargang 4, nummer 4 (18 juni 2004)
Jaargang 4, nummer 4
Deze keer in de IkVaderKrant:

-
Moeder van Vaderdag
- Onderzoek: 'Kids van getrouwde ouders zijn beter af.'
- Advertorial: Maak uw (spaar)droom waar
- Werkgevers weten (bijna) niets van borstvoeding

Moeder van Vaderdag
Gefeliciteerd! Machetknopen, cd’s, sokken, stropdassen, gereedschap – ja, ze liggen allemaal weer gereed om jou te fêteren. Waar hebben wij dit allemaal aan te danken? Ja, aan al die fietsen die we repareren, aan al dat zakgeld dat we uitgeven en al die andere facetten van ons Veelzijdige Vadervak. Maar, eh, laten we de moeder van Vaderdag niet vergeten. Want inderdaad, aan de basis van deze heuglijke dag staat een dankbare dochter die 95 jaar geleden haar vader in de watten legde. Met wereldwijde gevolgen... Lees hier over de verrassende historie van Vaderdag. Op deze pagina vind je ook links naar Vrolijke Vaderdag Pagina's compleet met Vaderdagliederen. Zakdoek paraat houden.

Onderzoek: 'Kids van getrouwde ouders zijn beter af.'
Het lijkt de boodschap uit een ronkende CDA-speech maar het bericht is afkomstig van dertien vooraanstaande wetenschappers: het instituut huwelijk biedt tal van voordelen ten opzichte van andere (samen)leefvormen. Een paar onderzoeksconclusies: het huwelijk vergroot de kans dat vaders een goede relatie met hun kinderen hebben, kinderen van getrouwde ouders presteren op school beter te dan kinderen van gescheiden paren en kids van gehuwden zijn gemiddeld gezonder. Een uitgebreide samenvatting - en verantwoording - vind je in PDF-formaat op de site van vaderauteur Theo Richel.

Advertorial: Maak uw (spaar)droom waar
Sparen met meer zekerheid dan u gewend bent van een spaarrekening. Dat kan met SpaarSafe van FBTO. Uw spaardoel - studie van de kinderen, exclusieve sportwagen of uitbouw aan uw huis - kunt u zeker stellen. Mocht u namelijk onverhoopt overlijden, dan spaart FBTO SpaarSafe gewoon door. Klik hier voor alle info.

Werkgevers weten (bijna) niets van borstvoeding
's Werelds meest borstvoedingsvriendelijke werkgever is - zo kunnen wij melden na uitputtende research - de Los Angeles Department of Water and Power (L.A.P.D.W.). De 9000 merendeels mannelijke werknemers worden voorgelicht over alle aspecten van ouderschap, inclusief de werking van kolfapparaten. Waarom? 'Borstgevoede kinderen zijn minder vaak ziek: hun ouders hoeven dus minder thuis te blijven,' luidt de verklaring. In de VS is deze visie al bij veel bedrijven doorgedrongen, maar Nederlandse werkgevers zijn, in dit opzicht althans, minder breast minded. Uit een nieuw onderzoek dat het Voedingscentrum uitvoerde onder 1100 Nederlandse werkgevers blijkt dat slechts eenvijfde op de hoogte is van de wet- en regelgeving over borstvoeding en werk. Niet meer dan 5% heeft formele afspraken over borstvoeding in het bedrijfsbeleid opgenomen. Deze afspraken betreffen het aanbieden van een kolf- of rustruimte (90%) en het tijd vrijmaken voor voeden of kolven (87%). Van de andere verplichtingen die voortvloeien uit de wet- en regelgeving, heeft 46% het aanpassen van de arbeidsomstandigheden en 52% het aanpassen van werk opgenomen. Slechts 1% noemt het geven van voorlichting. Meer gegevens over het onderzoek zijn hier te vinden.


Wil je deze IkVaderKrant niet meer ontvangen? Meld je dan
hier af.

© 2000-2004 KingContent bv. Design by edividual_interactive.