donderdag 20 januari 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 031
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2004
 >  031-040  >  031 

Oproep voor stille tocht ter herdenking van de vermoorde Gül
Zaanstad, vrijdag 19 maart, 19.30 uur


Stichting Kezban roept haar achterban en iedereen, die geschokt is door de moord op Gül, vrijdag 19 maart 2004 mee te lopen in de stille tocht in Zaanstad.

Gül, weggevlucht van haar gewelddadige man, werd door hem achtervolgd en op 12 maart op straat voor het Blijf-van-mijn-lijf-huis neergeschoten.

Stichting Kezban is boos en teleurgesteld dat het in ons land nog steeds niet mogelijk blijkt deze eermoorden te voorkomen.

Ze heeft dinsdag 16 maart bijgaande OPEN BRIEF gepubliceerd en 's avonds een kleine manifestatie georganiseerd voor het station in Zaandam. Daar werden onder het motto ''Een roos voor Roos'' bloemen gelegd en kaarsjes gebrand en is de Open Brief aangeplakt (Gül is Roos in het Nederlands).

Nu roepen wij zo veel mogelijk mensen op zich aan te sluiten bij een stille tocht, geinitieerd door het Blijf huis Zaanstad. De gemeente Zaanstad ondersteunt het initiatief.

Vrijdagavond, 19 maart vanaf 19.30 uur, komen de deelnemers samen op de Dam in Zaandam.  Enkele sprekers, waaronder burgemeester Ruud Vreeman en Alide Oldenhove van Blijf van mijn Lijf Zaanstad, voeren om 20.00 uur het woord, waarna de stille tocht begint. De route loopt van De Dam, Westzijde, Stationsstraat, Provinciale weg, station Zaandam (waar bloemen kunnen worden gelegd), Ankersmidplein, Gedempte Gracht, weer terug naar de Dam. Het einde van de tocht is gepland om 21.00 uur.

De bestuursleden van Stichting Kezban

U WORDT VERZOCHT DEZE OPROEP EN DE BRIEF IN HET EIGEN NETWERK TE VERSPREIDEN!


Zie ook de site van de stichting Kezban met informatie over de bestrijding van huiselijk geweld in allochtone kring