maandag 30 november 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 030
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2004
 >  021-030  >  030 

Persbericht 5 maart 2004

UITBUNDIGE VIERING VAN VROUWENDAG IN MEER DAN 55 GEMEENTEN

zie over alle genoemde activiteiten onze rubriek Vrouwendag


De viering van Internationale Vrouwendag, 8 maart, is dit jaar uitbundiger dan ooit. In een aantal steden beginnen de activiteiten al dit weekend.

Groningen had dit jaar de primeur: op 4 maart gaf Cisca Dresselhuys de Aletta Jacobslezing, maandag 8 maart gevolgd door de uitreiking van de Aletta Jacobsprijs aan advocate Gabi van Driem.

Maar er worden meer prijzen uitgereikt: het Keurmerk in Haarlem, de Delftse Roos in Delft.

Tentoonstellingen zijn te zien in Leiden (Twintig portretten vrouwen in de wetenschap),  Sneek (Vrijheid) en Den Haag (Portretten van Wilskracht).

Er zijn lezingen, zoals de Annie Romein-Verschoorlezing door Mineke Schipper ( Leiden) en de lezing Foute Mannen door Caroline Roodvoets (in Enschede).

Er zijn multiculturele bijeenkomsten en feesten, zoals Kleurrijke ontmoetingen (Amsterdam), Wereldvrouwen in Deurne, Vrouwen in beweging (Harlingen en Heerenveen) en Vlissingen.

Ook wordt volop gediscussieerd. Over emancipatie bijvoorbeeld: in Amsterdam met Emancipatie voorbij: wat willen we nog meer? en in Leiderdorp met Vrouwenemancipatie over? Kom  nou!

In Haren (Gr) wordt gepraat over geweld, in Rotterdam over vrouwenzelfhulp, in Utrecht over Europa, in Wageningen over gelijkheid en in Ravestein over vrouwenhandel.

Gelachen wordt er ook: met de cabaretgroep Jeetje Mina in Herveld, Met de hartelijke grieten in Lemmer en in Amsterdam met ''Lachen met OPZIJ''.

In Friesland, Leiden, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Wageningen en Rotterdam gaat de viering van Vrouwendag zelfs de hele week nog door.