zondag 29 november 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 023
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2004
 >  021-030  >  023 

Internationale Vrouwengroep op theevisite bij burgemeester Pechtold

Vrijdag 20 februari maakte burgemeester Pechtold kennis met de Internationale Vrouwengroep Wageningen, motor achter de jaarlijkse viering van Internationale Vrouwendag. Het was een vrolijke kennismaking waarbij hem het programma overhandigd werd van de 8 maart viering die dit jaar in Wageningen plaatsvindt in het weekend van 5 t/m 7 maart.
OGrenzen in een tijd zonder grenzen╣ is het thema dit jaar. 75 vrouwen uit Duitsland, Polen en Oost-SlavoniŰ komen naar Wageningen om samen rond dit thema 8 maart te vieren. Elk jaar gebeurt dit in een ander gastland. Nieuw dit jaar is dat uit de diverse landen ook jongeren meekomen, dus: voor een meidenprogramma is gezorgd.

Hannie van Brakel, die samen met Ditta van Vliet en Shahnaz Hasani een deel van de organisatie vormt, vertelt │We hebben gekozen voor het thema grenzen in een tijd zonder grenzen. Alles lijkt grenzeloos maar dat heeft beperkingen. Neem nou alle informatie die op je afkomt. Op een gegeven moment kan je er echt niks meer bij hebben, wanneer stop je bijvoorbeeld met tv kijken. Dat geldt ook in winkels, voor je het weet koop je meer dan je nodig hebt.▓ │Je wordt alsmaar uitgenodigd over je grenzen heen te gaan▓, vult Van Vliet aan.


 

Hasani, sociaal werker uit de Nude, merkt op,│Vooral onder allochtone vrouwen in Wageningen is de 8 maart viering erg populair, ik vind het wel eens jammer dat er zo weinig Nederlandse vrouwen meedoen terwijl het juist een mooie gelegenheid is om elkaar beter te leren kennen▓.

De deelnemende organisaties zoals Welvada, Buurtse Bocht, de International Club, de Werkgroep Vrouwen in de Landbouw en Movie-W nemen ieder een deel van de programmering voor hun rekening. De een doet dat door middel van het geven van workshops, de ander door een rondleiding door de wijk, het draaien van een film, het opdienen van een diner of het organiseren van een feest. En daarnaast is natuurlijk de inzet nodig van vele vrijwilligsters, jong en oud, voor de organisatie, de boodschappen, de gastgezinnen. │Vooral voor jongeren is het erg leerzaam om zoiets mee te organiseren▓ zegt Hasani, │door ze verantwoordelijk te maken zijn ze er erg bij betrokken en vinden ze het spannend▓.

Het programma zit zo in elkaar dat het zowel de buitenlandse gasten veel te bieden heeft maar ook interessant is voor Wageningse vrouwen. Zo worden er workshops gegeven over wijkgericht werken, een grenzeloze opvoeding en vrouwelijk ondernemerschap op het platteland, om maar eens een greep uit het programma te nemen. De workshops, die op zaterdag worden gegeven, zijn voor iedereen vrij toegankelijk en ook op het feest zaterdagavond op de International Club is iedereen welkom. De organisatrices hopen op een levendig en inspirerend weekend. (Voor deelname aan de workshops of het diner kunt u zich voor 27 februari opgeven bij Wijkcentrum de Nude 0317 419171 Shahnaz of Rianne)

hspace=0

De Internationale  vrouwengroep op

Thee visite bij  Burgemeester  Pechtold

Foto: Rita van Biesbergen
 

 

 

 

 

Dit bericht is ontleend aan het WERV-Journaal