woensdag 19 januari 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 123
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  NIEUWSBRIEF  >  121-130
 >  123 
NIEUWSBRIEF 123

Nieuwsbrief emancipatie.nl - nummer 123 (19 t/m 26 oktober 2003)
Alle nieuwe links van de afgelopen periode, gesorteerd op rubriek.    


NIEUWS

 • Reproductieve rechten
  • Eric Arends: Eicelbemiddelaar Babydonors maakt beloften niet waar (De Volkskrant, 25 oktober 2003). Babydonors International, het bedrijf dat op commerciële basis sperma- en eiceldonors aanbiedt aan zogeheten wensouders, blijkt zijn beloften nauwelijks te kunnen waarmaken. Onderlinge ruzie en gebrek aan medewerking van spermabanken hebben de 'internationale onderneming' feitelijk gereduceerd tot een ploeterend eenmansbedrijfje.
 • Kindermishandeling
 • Huiselijk geweld
  • Extra geld voor aanpak huiselijk geweld (De Telegraaf, 24 oktober 2003). Het kabinet trekt extra geld uit om huiselijk geweld de kop in te drukken. Het bedrag, dat oploopt tot 7 miljoen euro in 2007, gaat vooral naar gemeentes, die met hulp van verscheidene instanties lijn moeten zien te krijgen in de bestrijding van geweld binnenshuis.
 • Homo's, lesbiennes en sport
  • Homoseksuelen sporten vrijwel evenveel als heteroseksuelen (Ministerie van VWS, persbericht 24 oktober 2003). Homoseksuelen sporten vrijwel evenveel als heteroseksuelen. Van de homomannen doet 63 procent regelmatig aan sport, tegen 69 procent van de heteromannen. Lesbische vrouwen sporten zelfs meer dan hetero vrouwen (72 tegen 70 procent).
 • Vrouwen uit etnische minderheden
  • Rita van Veen: Leven | Marokkaanse dromen over een stewardess (Trouw, 24 oktober 2003). De emancipatie neemt toe bij Marokkaanse meisjes en vrouwen. Ze zijn hoger opgeleid en hun ambities strekken verder, ook als ze al ouder zijn, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in samenwerking met het Instituut voor Maatschappijwetenschappen. Al in de brugklas dromen de meisjes van een mooie carrière. Twee kinderen vinden ze al meer dan genoeg.
  • Meiden minder goed dan jongens. Marokkaanse cultuur heel bepalend, maar inhaalslag is ingezet (Rotterdams Dagblad, 24 oktober 2003). Marokkaanse meisjes doen het maatschappelijk nog steeds slechter dan Marokkaanse jongens. Ze gaan wel snel vooruit, maar hun opleidingsniveau is gemiddeld nog lager. Ze zitten ook meer dan jongens klem tussen de Marokkaanse cultuur en hun leven in Nederland. Het huwelijk is nog steeds belangrijker dan een maatschappelijke carrière.
  • Een ander succes. De keuzes van Marokkaanse meisjes (SISWO.nl, 23 oktober 2003). In ''Een ander succes. De keuzes van Marokkaanse meisjes'' wordt verslag gedaan van recent onderzoek naar de levensloop van jonge vrouwen en meisjes van Marokkaanse herkomst. Cijfers, interviews en levendige beschrijvingen maken zichtbaar wat de meisjes beweegt. Zij komen zelf aan het woord om te vertellen over hun dromen en ambities, terwijl statistieken zichtbaar maken hoe groot de kloof (nog) is tussen hun wensen en de praktijk.
  • Veel telefoontjes voor ''eerwraaklijn'' (Algemeen Dagblad, 23 oktober 2003). De hulplijn Allochtone Vrouwentelefoon Oost Nederland krijgt veel telefoontjes van jonge vrouwen die doodsbang zijn voor eerwraak. Het aantal telefoontjes over dit onderwerp is gestegen na de dood van de 18-jarige Turkse vrouw Zarife uit Almelo dat op 12 augustus door haar vader met een jachtgeweer werd doodgeschoten. De hulplijn pleit voor meer openheid over dit onderwerp.
  • David Danish: Moslima's moeten hoofd gebruiken (Algemeen Dagblad, 23 oktober 2003). De toekenning van de Nobelprijs van de Vrede aan Shirin Ebadi symboliseert de strijd in de islamitische wereld tussen modernisten en degenen die het geloof vooral zien als machtswapen.
  • Pieter van den Blink: Fransen diep verdeeld over wettelijk verbod hoofddoek (Trouw, 22 oktober 2003, tijdelijke link). ,,Ik wil advocaat worden'', snikte Alma Levy toen zij met haar zusje Lila definitief van school werd gestuurd. Reden: zij wilden hun hoofddoek ophouden tijdens de lessen. Frankrijk is inmiddels diep verdeeld over de vraag of er een wettelijk verbod moet komen.
 • Aletta Jacobs Prijs
 • Schoolweek
  • Raoul du Pré: Minister wil toch korte schoolweek (De Volkskrant, 23 oktober 2003). Minister Van der Hoeven van Onderwijs houdt vast aan haar plan een vierdaagse lesweek in de bovenbouw van basisscholen toe te staan. Zij denkt dat scholen zelf heel goed in staat zijn uit te maken of de kwaliteit van hun onderwijs daar niet onder lijdt. Het meningsverschil hierover met de Tweede Kamer drijft de minister daarmee op de spits.
  • Hilbert Meijer: Kamer houdt vaste lestijden stevig beet (Nederlands Dagblad, 22 oktober 2003). Elke vrijdagmiddag vrij, een extra vakantieweek per jaar, snipperdagen voor alle leerlingen of een vierdaagse schoolweek. Basisscholen krijgen veel ruimte om het lesrooster naar eigen inzicht in te delen, als het aan Onderwijsminister Van der Hoeven ligt. Een Kamermeerderheid keert zich echter tegen de plannen, waardoor de langverwachte wetswijziging weer op losse schroeven staat.
  • Sheila Kamerman: Zes dagen naar school in Almere (NRC-Handelsblad, 21 oktober 2003). Vier basisscholen in Almere gaan een zesdaagse schoolweek invoeren. In de ochtenden wordt geleerd, de middagen zullen vooral worden gebruikt voor sportieve en culturele activiteiten. De zondag is vrij. De tijd die kinderen op één dag besteden aan leervakken wordt korter, de totale schooldag niet. De zesdaagse schoolweek wordt komend schooljaar of uiterlijk het jaar erop ingevoerd.
  • Raoul du Pré: Vierdaagse schoolweek onzeker (De Volkskrant, 21 oktober 2003). De Tweede Kamer keert zich tegen het plan van minister Van der Hoeven van Onderwijs om de vierdaagse schoolweek op basisscholen te legaliseren. Een ruime meerderheid van PvdA, VVD, D66, GroenLinks en SP vindt dat de minister het lerarentekort afwentelt op de ouders. Ook vrezen de partijen dat vooral zwakke leerlingen in vier dagen te weinig zullen leren.
 • Fiscus
  • Wijn tracht Kamer gerust te stellen (MKBnet nieuwsbericht, 23 oktober 2003). Staatssecretaris Wijn van Financien heeft dinsdag in de Kamer VVD en D66 gerust proberen te stellen over zijn eerder tijdens een lezing voor fiscaal studenten in Rotterdam geopperde fiscale plannen. Wijn benadrukte in de Kamer dat hij `niet wil morrelen aan het systeem dat we nu hebben in de inkomstenbelasting`.
  • Petra Huijser: ''Alleenstaanden betalen al genoeg voor kinderen'' (Nederlands Dagblad, 21 oktober 2003). CDA-staatssecretaris Wijn van financiën wil de 2,3 miljoen alleenstaanden meer belasting laten betalen. Dit extra geld moet gaan naar de 2,5 miljoen gezinnen die ons land telt. De bewindsman zei dat vorige week op een studiebijeenkomst voor studenten in Rotterdam. Daarmee draait hij de klok terug, stellen onder meer VVD en D66. Maar de mensen met kinderen zijn er blij mee. ,,Eindelijk iemand die snapt dat een kind een keuze voor de toekomst is.''
  • PvdA: Plan Wijn kost miljarden (Trouw, 20 oktober 2003). De PvdA vreest dat het kabinet miljarden extra kwijt is als het plan van staatssecretaris Wijn van financiën doorgaat om alle subsidies voor kinderen, zorg en wonen om te zetten in een belastingteruggaaf voor in het bijzonder gezinnen.
  • VVD en D66 willen opheldering van Wijn over fiscus (Reformatorisch Dagblad, 20 oktober 2003). De VVD en D66 willen dat staatssecretaris Wijn van Financiën snel opheldering geeft over zijn plannen om gezinnen te bevoordelen in het belastingstelsel. De bewindsman zei vrijdag op een studiebijeenkomst voor studenten in Rotterdam dat alleenstaanden meer belasting zouden moeten betalen ten gunste van gezinnen.
  • Ferry Haan: Gezin wordt maatstaf voor fiscus (De Volkskrant, 20 oktober 2003). Staatssecretaris Wijn van Financiën stelt het gezin weer centraal bij de belastingaanslag. Alleenstaanden en tweeverdieners moeten wat hem betreft meer belasting betalen dan gezinnen met kinderen. De CDA'er komt hiermee in botsing met coalitiepartners VVD en D66. 'De klok gaat decennia terug', waarschuwt VVD-Kamerlid De Grave.
 • Film
  • Moonlight beste Europese film (Rotterdams Dagblad, 22 oktober 2003, tijdelijke link). De speelfilm ''Moonlight'' van de Nederlandse regisseuse Paula van der Oest is maandagavond op het Hollywood Film Festival uitgeroepen tot beste Europese film. ''Moonlight'' werd verkozen uit ruim 1400 Europese films die voor de prijs waren ingezonden.
 • Abortus
  • Verbod in VS op abortus bij ''partiële geboorte'' (Reformatorisch Dagblad, 22 oktober 2003). Het Amerikaanse Congres heeft dinsdag ingestemd met een verbod op een chirurgische ingreep die ’partiële geboorte’–abortus wordt genoemd. Nadat het Huis van Afgevaardigden drie weken geleden met 281 tegen 142 stemmen voor het verbod had gestemd, deed de Senaat dat met 64 tegen 34.
 • Vrouwen in beeld
  • Jean Dohmen: Actiegroep eist: Stop de porno ! (Algemeen Dagblad, 22 oktober 2003). Een paar dagen geleden kreeg Bert Heuvelman nog een boos telefoontje uit Dantumadeel. ,,Er hingen daar blote billen op affiches. Zonder slip de winter in stond erbij. Het was reclame voor autobanden'', meldde de beller hem.
 • Huwelijk / echtscheiding
  • Margreet Vermeulen: Intelligentieniveau staat los van kans op scheiding (De Volkskrant, 22 oktober 2003). Het is een fabeltje dat domme mensen vaker scheiden dan slimme. Het IQ heeft zelfs geen enkele invloed op de kans op een echtbreuk. Dat beweren de Tilburgse hoogleraar sociologie Matthijs Kalmijn en Paul de Graaf, universitair hoofddocent sociologie aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen.
  • Echtgenote met pistool tegen het hoofd aan het strijken gezet (De Telegraaf, 21 oktober 2003). Een Franse bouwvakker heeft zijn vrouw een pistool tegen de slaap gedrukt om haar te dwingen zijn overhemden te strijken. Een rechtbank in Saint-Etienne veroordeelde hem daarvoor dinsdag tot vier maanden gevangenisstraf.
 • De pil
  • Ook particulier moet pil zelf betalen. Delta Lloyd: Premieverhoging groter dan prijs middel (Algemeen Dagblad, 22 oktober 2003). Ook veel particulier verzekerden moeten vanaf januari 2004 zelf opdraaien voor de kosten van de anticonceptiepil. Delta Lloyd, een van de grootste particuliere ziektekostenverzekeraars, heeft hiertoe al besloten.
  • Jet Bruinsma: Pil wellicht ook uit particuliere polis (De Volkskrant, 21 oktober 2003).  Een van de grootste particuliere ziektekostenverzekeraars haalt de anticonceptiepil uit zijn polissen. Het is niet zeker of andere verzekeraars het voorbeeld van Delta Lloyd zullen volgen. De pil wordt per 1 januari 2004 uit het ziekenfondspakket geschrapt voor vrouwen vanaf 21 jaar. Volgens Delta Lloyd (600 duizend particulier verzekerden) is de premie voor het handhaven van de vergoeding in particuliere polissen hoger dan de prijs van de pil. Alleen verzekerden met de duurste polis en het meest uitgebreide pakket krijgen de pil straks nog vergoed, aldus een woordvoerster.
 • Sport
  • Henk Stouwdam: Zege Terpstra is afrekening met gevestigde orde (NRC-Handelsblad, 22 oktober 2003). De verkiezing van Tweede-Kamerlid Erica Terpstra als opvolger van Hans Blankert tot voorzitter van NOC*NSF is een schok voor het establishment van de sportkoepel. De meerderheid van het bestuur, gesteund door invloedrijke grote bonden, was op de hand van de voorgedragen kandidaat Ruud Vreeman en vertrouwde op verdeeldheid onder de kleine bonden. Die kozen echter massaal voor Terpstra, die zichzelf kandidaat had gesteld.
  • Rolf Bos: Vreeman verliest verkiezing (De Volkskrant, 22 oktober 2003). ''Graag gedaan, mevrouw Terpstra.'' De twee heren van de Nederlandse Algemene Danssport Bond schudden Erica Terpstra, de nieuwe voorzitter van NOC*NSF, bij de uitgang van sportcentrum Papendal de hand. Eerder die avond hebben ze hun twee stemmen uitgebracht op het VVD-kamerlid. Net als 58 andere, veelal kleine sportbonden. Ruud Vreeman, de andere kandidaat, kreeg de stemmen van de grotere bonden.
  • Zege Erica Terpstra schokt sportkoepel. Kleine bonden helpen eerste vrouwelijke voorzitter NOC*NSF in het zadel (Algemeen Dagblad, 22 oktober 2003). Er ging een schok door de zaal toen scheidend voorzitter Hans Blankert om tien over half 9 de stemverhouding voorlas. ''Een bijzondere uitslag'', noemde Blankert het. Hij had een maand geleden zelf binnen het bestuur voor Vreeman gestemd. ''Verliezer'' Vreeman hield zich na afloop groot, maar gaf wel toe ''de pest in te hebben''. ''Zij denken dat Erica een goede voorzitter is, oké'', zei hij over de houding van de bonden. Vreeman, in het dagelijkse leven burgemeester van Zaanstad, vond wel dat het tijdgebrek dat hij had ten opzichte van Terpstra een groot nadeel is geweest.
  • Terpstra preses NOC*BSF ''omdat ze vrouw is'' (De Volkskrant, 22 oktober 2003). Als eerste vrouw mag Erica Terpstra de grootste en belangrijkste Nederlandse sportorganisatie, het NOC*NSF, aanvoeren. Na twintig mannen, een in 1912 begonnen reeks, zet de Haagse politica zich per 18 november aan het hoofd van de koepelorganisatie van 4,6 miljoen leden. Zij is de opvolger van Hans Blankert die volgende maand afzwaait. 
  • Erica Terpstra nieuwe voorzitter NOC*NSF (De Volkskrant, 21 oktober 2003). Erica Terpstra is dinsdagavond op Papendal gekozen tot nieuwe voorzitter van NOCNSF. De stemverhouding was 126 tegen 109. Ze kreeg de voorkeur boven Ruud Vreeman, die namens het bestuur van de sportkoepel werd voorgedragen.
  • Erica Terpstra nieuwe voorzitter NOC*NSF. Het VVD-Kamerlid kreeg de voorkeur boven Ruud Vreeman, de kandidaat van het bestuur. Oud-topsporter Terpstra volgt bij de sportkoepel Hans Blankert op, die in december zijn functie zal neerleggen. Van alle uitgebrachte stemmen, de vier Nederlandse stemgerechtigde IOC-leden waren niet aanwezig, kreeg Terpstra er 126. Vreeman, burgemeester van Zaanstad, werd gesteund door 109 leden. ''Ik heb zelden zo moeten zoeken naar woorden. Ik ben stomverbaasd. Ik had het echt niet verwacht. Deze functie is een uitdaging'', stamelde Terpstra, de eerste vrouwelijke preses, na de stemming (NOS, Teletekst, 21 oktober).
  • John Volkers: Terpstra voert strijd in mannenbolwerk (De Volkskrant, 21 oktober 2003). Het is bedoeld als eregalerij, maar de plaats van presentatie mag informeel worden genoemd. In de bar van Nationaal Sportcentrum Papendal hangen de portretten van de twintig kopstukken uit de bestuurlijke geschiedenis van de Nederlandse sportkoepels (NOC, NSF en NOC*NSF).
 • Subsidies
  • Clara Wichmann Instituut doet beroep op Tweede Kamer voor voortbestaan (CLWI, persbericht 20 oktober 2003). Het Clara Wichmann Instituut, het landelijk expertisecentrum voor vrouw en recht, zal morgen (dinsdag 21 oktober) een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer voor het behoud van dit instituut. Het ministerie van Justitie wil geen subsidie meer verlenen. Dit betekent het einde van het Clara Wichmann Instituut (CLWI), mogelijk al per 1 augustus 2004. Justitie zegt het terrein van vrouw en recht niet langer tot de kerntaken van het ministerie te rekenen. Het instituut hoopt dat de Tweede Kamer de plannen van het ministerie ongedaan maakt.
  • Brief Clara Wichmann Instituut aan Vaste TK-commissie voor Justitie (21 oktober 2003, met reeks bijlagen)
 • Arbeidsdeelname
  • Arbeidsdeelname ouderen gestegen (CBS Webmagazine, 20 oktober 2003). In de periode 1997-2002 is de arbeidsdeelname van 50-plussers aanmerkelijk gestegen. Vooral oudere vrouwen hebben vaker een baan. Onder mensen boven de 65 jaar blijft het aandeel werkenden zeer laag.
 • Seksuele identiteit
  • Studie: seksuele identiteit aangeboren (De Volkskrant, 20 oktober 2003). Seksuele identiteit is aangeboren en is vastgelegd in de genen. Dat weerlegt de theorie dat homo- en transseksualiteit een keuze zijn. Het verklaart ook waarom mensen soms voelen dat ze in 'een verkeerd lichaam' zijn geboren. Wetenschappers uit California hebben maandag de resultaten van hun studie gepresenteerd.

NIEUWSARCHIEF (berichten van voor 19 oktober 2003)

 • Moslima's in conflictgebieden
  • Margreet Fogteloo: Lipstick-martelaressen (De Groene, 18 oktober 2003). Vrouwen worden ingezet als zelfmoordcommando’s bij de intifada. De extreme daden van de «lipstick-martelaressen» hebben ingrijpende gevolgen. Daarbij, heel cynisch, werkt deze ontwikkeling emanciperend voor de moslimvrouwen.
 • Sociale veiligheid
 • Marokkaans recht
  • Marokkanen blij met nieuwe wetten (Rotterdams Dagblad, 13 oktober 2003). In Nederland en in Marokko is positief gereageerd op de plannen om Marokkaanse vrouwen in het huwelijk meer rechten te geven. Koning Mohammed VI kondigde dat vrijdag in zijn troonrede aan.
 • Reproductieve rechten
 • Geschiedenis vrouwenbeweging
  • Norma Mailer en de dames (NPS-tv, Het uur van de wolf, 30 juli 2003). Documentaire over een provocerende, scherpe en vaak humoristische publieke discussie over feminisme en de vrouwenbeweging, voorgezeten door Norman Mailer. In het panel zaten Germaine Greer, Jill Johnston, Jacqueline Ceballos en Diana Trilling. De discussie vond plaats in 1971 in het stadhuis van New York en wordt door de Amerikaanse vrouwenbeweging als een keerpunt gezien.
   • Een aanleiding voor de discussie was een artikel in Harper's Magazine (Harper's Magazine, Vol. CCXLI (March, 1971), pp. 41-92 ) van Norman Mailer getiteld The Prisoner of Sex. Dit artikel was tijdens de uitzending niet beschikbaar (niet te vinden op internet) maar is nu opgespoord en staat als html en als word-document op internet (bericht van Michel Post op de FEMINISME-lijst)
 • Huiselijk geweld
  • Sneller een huurhuis voor mishandelde vrouwen (regering.nl, 30 juli 2003). Vrouwen die in een opvangtehuis verblijven en zijn mishandeld door hun (ex-)partner, krijgen met voorrang recht op een huurwoning. De wetswijziging moet een eind maken aan de overvolle opvanghuizen.
  • Publiekscampagne moet huiselijk geweld tegengaan (regering.nl, 26 juni 2003). Publiekscampagnes om fysieke bestraffing te voorkomen en te bestrijden zijn effectiever dan het opnemen van regels in het Burgerlijk Wetboek. Dat schrijft minister Donner (Justitie) aan de Tweede Kamer.
 • Musea
  • Janneke Wesseling: Dit is het moment. Het moet anders in de Nederlandse musea (NRC-Handelsblad, 28 maart 2003). Drie vooraanstaande Nederlandse musea zijn toe aan een nieuwe directeur. Wie moeten dat worden? Het doorschuiven van de bekende mannetjes naar 'hogere' posities is contraproduktief gebleken. Aandacht voor o.a. Mirjam Westen, Els Barents, en Marie Hélène Cornips.
 • Wetenschap


ONZE ANDERE SITES

emancipatie-lokaal.pagina.nl:


AKTUEEL 

Nieuwsbrieven:

Agenda:

Tijdschriftenrek:


FOCUS

Onze vrouw in New York:


EMANCIPATIE ALGEMEEN

Emancipatie algemeen > Biografische berichten:

Emancipatie algemeen > Prijzen en lezingen:


DEN HAAG

Parlement:

 • Bezuiniging op Justitiesubsidies 2004 (Ministerie van Justitie, brief aan Tweede Kamer van 24 oktober 2003). In deze brief wordt de Kamer geïnformeerd over de uitgevoerde werkzaamheden op het terrein van (bezuinigingen op) subsidies 2004. Deze werkzaamheden zijn in oktober 2002 aangevangen en worden nu afgerond.
  • Deze tekst ook in PDF.
 • Voortgangsrapportage aanpak huiselijk geweld (regering.nl, 24 oktober 2003). Het kabinet stelt een bedrag beschikbaar oplopend tot 7 miljoen euro in 2007 om gemeenten te ondersteunen bij de aanpak van huiselijk geweld. Dat staat in de voortgangsrapportage huiselijk geweld.
 • Mogelijke hulp aan in hun land van herkomst achtergelaten gehuwde vrouwen. Beantwoording d.d. 24 oktober 2003 van vragen van de TK-leden Dijsselbloem en Tjon a Tjen (beiden PvdA).
 • Beantwoording schriftelijke vragen over Justitiebegroting 2004 (Kamerstukken II, 2003/04, 29200 VI, nr. 21 d.d. 20 oktober 2003). Zie onder meer antwoorden 2 (subsidie Clara Wichmann Instituut), 18 (bestrijding racisme en discriminatie), 76 (modernisering positie vrouwen uit minderheden), 77 (onderzoek aanpak genitale verminking meisjes en vrouwen in aantal Europese landen), 110 (beleid huiselijk geweld), 111 (huiselijk geweld en culturele achtergrond), 112 (opheffing dubbele strafbaarheid vrouwenbesnijdenis), 124 (kosten veiligheid vrouwen en meisjes in centrale asielopvang), 130 (gender mainstreaming binnen departement Justitie en op zijn werkterrein), 131 (subsidie Clara Wichmann Instituut), 228 (subsidie Stichting tegen Vrouwenhandel), 235 (opheffing bordeelverbod / au pair-regeling), 244 (aspect sekse  bij preventie jeugddelinquentie), 327 (tijdelijke verblijfsvergunningen slachtoffers mensensmokkel en mensenhandel), 340 (veiligheid meisjes en vrouwen in de centrale asielopvang), 344 (reactie op rapport Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken over naleving VN-Vrouwenverdrag), 250 (maatregelen tegen geweld tegen vrouwen met een afhankelijk verblijfsrecht), 351 (bescherming allochtone vrouwen tegen huiselijk geweld), 361 (bevordering tolerantie op scholen t.a.v. homoseksuelen), 362 (arbeidsparticipatie allochtonen, o.a. na aflopen Wet SAMEN).
 • Motie Tonkens en de Wit over nieuwe emancipatietaakstellingen voor het ministerie van BZK (Kamerstukken II, 2003/04, 29200 VII, nr. 24, d.d. 9 oktober 2003). Zou dinsdag 21 oktober in stemming komen, maar stemmingen BZK zijn uitgesteld. We melden het nog wel.


ABONNEMENTEN OP DEZE NIEUWSBRIEF

 • Inschrijven / opzeggen door vanaf het aan of af te melden mailadres een mailtje te zenden aan redactie@emancipatie.nl met de tekst ''begin abonnement nieuwsbrief'' of ''stop abonnement nieuwsbrief''.
 • Deze nieuwsbrief wordt ook wekelijks toegezonden aan de Feminisme-lijst. Abonnees van die lijst kunnen zich niet apart afmelden voor deze nieuwsbrief.