donderdag 22 april 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Mei 2008
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2008
 >  MEI 2008 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF MEI 2008

Naar het archief van deze rubriek ''Nieuw op de site''
zaterdag 31 mei 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag

 • Wilco Dekker: Mag Opzij ook eens seksistisch zijn ? (De Volkskrant, 28 mei 2008). Inhoudelijk te zwaar en opmaaktechnisch niet lekker, aldus de critici over Opzij bij het recente afscheid van hoofdredacteur Cisca Dresselhuys; het feministisch maandblad zou de aansluiting met de jongere, hoog opgeleide lezeres gemist hebben.
 • Gijs Herderschee en Sheila Sitalsing: Selectie van embryo's van de baan (De Volkskrant, 31 mei 2008). De ChristenUnie blokkeert de selectie van embryo’s ter voorkoming van erfelijke borstkanker. Om een kabinetscrisis te voorkomen moet PvdA-staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid haar besluit om dit toe te staan intrekken.
 • Gijs Herderschee: Kamer wil af van tekort aan kraamzorg (De Volkskrant, 29 mei 2008). Kamerbreed bestaat grote zorg over het tekort aan kraamzorg. Dit bleek woensdag tijdens een spoeddebat met CDA-minister Klink van Volksgezondheid. De tekorten doen zich komende zomer tijdelijk voor, maar lijken structureel te worden. Vooral in de Randstad, Gelderland en Brabant is de komende maanden een tekort aan kraamverzorgsters.
 • Elsbeth Stoker: Bedrijven willen meer vrouwen aan de top (Volkskrantbanen, 29 mei 2008). Zo’n 45 bedrijven gaan werken met streefcijfers om het aantal vrouwen in de top te vergroten. Het betreft onder meer Achmea, Ernst & Young, PCM, Fortis en ING. Dat heeft TopBrainstorm, een denktank onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker, bekendgemaakt. Om zich aan hun belofte te committeren, tekenden de deelnemers woensdag een convenant van de denktank van topvrouwen.
 • Rijk en politie willen meer vrouwelijk talent in de top (Ministerie van BZK, 28 mei 2008). Tientallen ondernemingen en instellingen werken mee aan de doelstelling om meer vrouwelijk talent op te nemen in de top van hun organisatie. Woensdag 30 mei ondertekenden hun vertegenwoordigers, in aanwezigheid van HKH prinses Máxima het ‘Charter Talent naar de Top’. Minister Ter Horst ondertekende het Charter als werkgever van het Rijk. Namens de politie tekende projectleider Ineke Stam van het programma ‘Politietop divers, naar een duurzaam perspectief’.donderdag 29 mei 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag

 • Zwangerschapsverlof zelfstandigen mogelijk (woensdag) 4 juni van start (Ministerie van SZW, 29 mei 2008). Het betaald zwangerschapsverlof voor zelfstandigen gaat mogelijk in op 4 juni. Dit schrijft minister Donner aan de Tweede Kamer. De wet moet nog in het Staatsblad worden gepubliceerd. Dat zal op zijn vroegst 3 juni zijn. 'Het is mijn inzet die datum ook te halen', aldus Donner. De wet treedt dan een dag later in werking, dus op 4 juni.


 
woensdag 28 mei 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Tineke Bakker-van Ingen: De werkgevers houden vrouwen echt niet tegen (Trouw, 28 mei 2008, opinie). Dat Nederlandse vrouwen weinig in topfuncties werken komt vooral door de thuissituatie. Niet door werkgevers die hen dwarsbomen.maandag 26 mei 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Driekwart vrouwen ontevreden over de pil (De Volkskrant, 26 mei 2008). Driekwart van de vrouwen is ontevreden over de pil, heeft moeite om de pil dagelijks te slikken of maakt zich toch zorgen over een mogelijke zwangerschap. Dat blijkt uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep onder 1.265 vrouwen, dat maandag naar buiten is gebracht.

Aktueel > Agenda:

 • Enschede | donderdag 29 mei, 20-22 uur: Symposium Werk, Kind en Zorg. Plaats: Best Western Dish Hotel, Boulevard 1945, huisnummer 2. Organisatie: Enschedese Vrouwen Raad.

Aktueel > Tijdschriftenrek:
zondag 25 mei 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Ouders gaan meer betalen voor kinderopvang (NRC-Handelsblad, 24 mei 2008). Ouders moeten de komende jaren veel meer betalen voor de kinderopvang. Dat blijkt uit de voorjaarsnota die minister Bos (Financiën, PvdA) gisteren naar de Tweede Kamer zond.
 • 60 miljoen voor peuterspeelzalen (NRC-Handelsblad, 23 mei 2008). De peuterspeelzalen, die lijden onder de concurrentie van kinderdagverblijven, krijgen steun van staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs. Zij trekt daarvoor 60 miljoen euro uit.
 • Kabinet wil deeltijdwerk voor bijstandsmoeders (NRC-Handelsblad, 23 mei 2008). Het kabinet begint met experimenten om het voor bijstandsmoeders aantrekkelijk te maken deeltijdwerk te verrichten. Hoe meer ze werken, hoe meer ze van het zelfverdiende geld overhouden, tot maximaal 120 euro per maand bovenop hun uitkering.zaterdag 24 mei 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Stine Jensen: De beste boeken over sterke vrouwen (NRCboeken.nl, mei 2008). In de rubriek 'Lijstjeslawine'stellen medewerkers en redacteurs van de bijlage Boeken hun persoonlijke toplijsten samen. Literatuurwetenschapper en filosoof Stine Jensen kiest deze week een elftal boeken over sterke vrouwen.
 • Malou van Hintum: Laffe mannen (De Volkskrant, 24 mei 2008, opinie). Nederlandse vrouwen zouden weinig ambitieus zijn. Maar het aantal mannen met lef houdt ook niet over. Het refrein kunnen we inmiddels allemaal meezingen: vrouwen werken niet genoeg, verdienen te weinig, en dat is op de eerste plaats hun eigen schuld. Ze zijn niet ambitieus genoeg.
 • Sabra Dahhan: Ode aan de Marokkaanse vrouw (De Volkskrant, 20 mei 2008, opinie). Dit weekend namen 25 duizend vrouwen in Casablanca deel aan de jaarlijkse ‘Course Feminine’, één van de grootste hardloopwedstrijden voor vrouwen ter wereld. Een frisse wind, veroorzaakt door rennende vrouwen, waaide door Marokko. Een land waarin het niet vanzelfsprekend is dat vrouwen hardlopen; een sport waarin ze helemaal alleen, zonder toezicht, door de openbare ruimte rennen. 

Nieuwsarchief:

 • Malou van Hintum: Gratis is nooit goed (De Volkskrant, 17 mei 2008, opinie). De gesubsidieerde kinderopvang is te duur geworden. Ouders moeten daarom iets meer gaan betalen. Nou én?Sommige mensen denken dat de overheid een ouwe vrek is die bovenop een zak met goud zit waar hij af en toe met grote tegenzin een klein handje uitschept. Sommige politieke partijen doen er weinig aan om die illusie te ontzenuwen. Ze beloven gratis schoolboeken, gratis openbaar vervoer, gratis kinderopvang, gratis wat-al-niet-meer. Als zij aan de macht komen, verstoten ze de vrek en deelt een frisse jongeling met gulle hand uit.
 • Malou van Hintum: Moederdag. Red duizend vrouwenlevens (De Volkskrant, 10 mei 2008, opinie). Zondag is het moederdag. Gezellig! En dankzij u zijn er volgend jaar veel meer moeders die het kunnen vieren. Het is precies honderd jaar geleden dat Anna Jarvis uit West-Virginia moederdag heeft bedacht. Ze organiseerde in 1908 de eerste moederdag om haar eigen moeder te eren.
 • Malou van Hintum: Dit kabinet haat vrouwen (De Volkskrant, 3 mei 2008, opinie). Vrouwen moeten harder werken, jonger moeder worden van meer kinderen en vaker vrijwilligerswerk doen. Weiger het!


[ Pagina: 1 2 3  >>>]