donderdag 22 april 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Maart 2008
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2008
 >  MAART 2008 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF MAART 2008

Naar het archief van deze rubriek ''Nieuw op de site''
zondag 30 maart 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Yolanda Sjoukes en Peter Ullenbroeck: Geweld bij scheiding is een onderschat fenomeen (Algemeen Dagblad, 29 maart 2008). Een Roosendaalse vrouw werd woensdag door haar ex gedood. Plaatsgenoot Aarnout Zegers doodde zichzelf en zijn kinderen. Geweld bij scheiding: hoe erg is het?
 • Yvonne Doorduyn: Aboutaleb: Geen sollicitatieplicht bijstandsmoeder (De Volkskrant, 29 maart 2008). PvdA-staatssecretaris Aboutaleb (Sociale Zaken) zet ondanks harde kritiek van gemeenten en sociale diensten zijn plannen door om de sollicitatieplicht af te schaffen voor bijstandsmoeders met kinderen tot vijf jaar. Ook het succes van die werkplicht – in vier jaar verlieten 20 duizend alleenstaande ouders de bijstand – brengt hem niet op andere gedachten. ‘Arbeidsparticipatie gaat me aan het hart, maar er is meer tussen hemel en aarde.’dinsdag 25 maart 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Rob Kooijman: SGP belast draagvlak rechtsstaat (De Volkskrant, 20 maart 2008). Een maatregel tegen de SGP is alleen zinvol als die beperkingen stelt aan de uit te dragen standpunten van die partij.
 • Onderzoek naar "kopen" vrouw in buitenland (De Volkskrant, 25 maart 2008). Minister Hirsch Ballin van Justitie laat onderzoeken hoe vaak het voorkomt dat Turkse en Marokkaanse mannen een vrouw kopen in hun land van herkomst. Volgens de bewindsman zou dat ‘volstrekt onacceptabel’ zijn. Hij zei dat dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer naar aanleiding van berichtgeving in dagblad Trouw.
 • Verband kinderopvang en arbeidsdeelname niet helder (Staatscourant, 20 maart 2008). Het is vooralsnog niet duidelijk wat precies het verband is tussen het toegenomen gebruik van de kinderopvang en de verhoogde arbeidsparticipatie onder vrouwen. Zolang dit inzicht ontbreekt, doet het kabinet geen toezeggingen over extra geld voor de kinderopvang. Staatssecretaris Dijksma van OCW laat de relatie tussen de twee ontwikkelingen onderzoeken, zei ze donderdag tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer. De resultaten verwacht ze te kunnen presenteren met de Voorjaarsnota, waarin het kabinet tevens zijn beleid voor de kinderopvang uit de doeken zal doen. Een deel van de Kamer wilde tijdens het debat al de toezegging dat ouders niet extra moeten gaan betalen, maar Dijksma weigerde daarin mee te gaan.maandag 24 maart 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • USA | Alison Bowen: Sex-Abuse Survivors Urge Each Other to Speak Out (Womensenews.org, March 2008). A Web site gives abuse victims a place to report their experiences anonymously and encourages them to make an official report. Filmmaker Angela Shelton leads the effort and plans to report her own abuse on April 29 in Asheville, N.C.
  • PAVE (Promoting Awareness - Victim Empowerment) op www.pavingtheway.net
  • Report It Now op www.reportitnow.org -The Report IT Campaign is a nationwide state-to-state rally to Report sexual violence and abuse on the same day! It was created to raise awareness on the vast under-reporting of sexual assault including rape, incest, and abuse. We will all Report IT on the same day - April 29, 2008 hailed Angela Shelton Day. People nationwide will show up at their local county courthouses on April 29th! Together we will break the silence and the cycle!zondag 23 maart 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • België | CD&V-N-VA-fractie telt nu evenveel mannen als vrouwen (HLN.be, 23 maart 2008). Sinds deze namiddag is de CD&V-senaatsfractie paritair samengesteld. Staatssecretaris Etienne Schouppe wordt immers opgevolgd door een vrouw, Els Van Hoof. Zij legde de eed af. Daarmee telt de fractie evenveel mannen als vrouwen.zaterdag 22 maart 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Mirjam Keunen: De nieuwe Cisca laat nog even op zich wachten (NRC-Handelsblad, 21 maart 2008). Feministisch maandblad Opzij zoekt een opvolger voor hoofdredacteur Cisca Dresselhuys. De chef van Margriet wordt liever uitgever bij Sanoma.
 • Na veertig jaar vrouwenstrijd mogen mannen weer stoer en krachtig zijn (BN/De Stem, 22 maart 2008). Een nieuwe lente, een nieuw geluid: gisteren is in het Bossche Stedelijk Museum de eerste Internationale Mannendag gevierd. Door zevenentwintig mannen en dertien vrouwen. Met toneel en discussie over hoe het nou verder moet met 'de man'. Dit jaar was volgens initiatiefneemster Faren Sallak (40), een geboren Iraanse, de 'aftrap'. Volgend jaar gaat de dag écht internationaal. "Ik heb George Clooney uitgenodigd, een man die erg sociaal betrokken is én een geweldige man." En er komt een blad: 'Mannen'.
 • Beleidsreactie van Minister Plasterk (OCW) op het Sardesrapport "Ongezien onderscheid in onderwijs", het project Talentenkracht en de hoge uitval van jongens op de Pabo's (Ministerie van OCW, 21 maart 2008). "Tijdens het Algemeen Overleg met uw Kamer over de Emancipatienota d.d. 7 en 12 november 2007 heb ik u toegezegd een inhoudelijke reactie op het onderzoek van Sardes “Ongezien onderscheid in onderwijs” toe te sturen en daarbij de hoge uitval van jongens op de Pabo alsook het project TalentenKracht te betrekken. In deze brief informeer ik u eerst op hoofdlijnen over het genoemde onderzoek en de projecten, waarna ik mijn inhoudelijke reactie geef".vrijdag 21 maart 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Fulltime werkende vaders willen best minder werken (Volkskrant Banen, 19 maart 2008). Eén op de zeven mannen werkt parttime. Ze kiezen ervoor om minder dan 35 uur per week werken, zodat ze dan meer tijd overhouden voor zichzelf: als tweede reden wordt de balans tussen werk en gezin genoemd. Fulltime werkende mannen met kinderen zouden best parttime willen werken, geeft 65 procent van de doelgroep aan.
 • België | Te weinig CD&V-vrouwen in de regering (HLN.be, 21 maart 2008). De CD&V-vrouwen hebben vandaag een stil protest gehouden tijdens de regeringsverklaring. Zij vinden dat het aantal vrouwelijke regeringsleden van CD&V in de regering Leterme I "volstrekt onvoldoende" is. Veertig procent van de CD&V-kamerleden is vrouw en in de Senaat is dat zelfs 50 procent. De CD&V-vrouwen menen dat dit zou moeten worden weerspiegeld in het aantal vrouwelijke regeringsleden. "Met één vrouwelijke minister op zes CD&V-regeringsleden staan we daar vandaag nog ver van af", luidt het.
 • Goldman Sachs stuurt arme vrouw op cursus (De Volkskrant, 21 maart 2008). Terwijl de meeste concurrenten op Wall Street geld bij elkaar moeten schrapen om de deuren open te houden, kan er bij het Amerikaanse Goldman Sachs nog grif met geld worden gestrooid. De zakenbank, die als enige vrijwel niet door de kredietcrisis werd geraakt, maakte onlangs bekend 100 miljoen dollar te geven aan een groot opleidingsprogramma voor tienduizend vrouwen in ontwikkelingslanden.
 • Allert van der Hoeven: Friese vrouwen op de bres voor arme landen (Friesch Dagblad, 21 maart 2008). Ze hebben de aandacht, de Friese millenniumvrouwen. De entreehal van de Bedrijvencontactdagen in Leeuwarden is gevuld met acht enorme lampenkappen. Deze staan voor de acht millenniumdoelen, waarmee 189 landen armoede, ziekte en honger ver terug willen dringen.

Nieuwsarchief:

 • Subsidie voor WOMEN Inc. (Ministerie van OCW, 10 maart 2008). Minister Plasterk heeft besloten om WOMEN Inc. voor de komende vier jaar een subsidie te verlenen van 50.000 euro per jaar. Met deze subsidie wil de minister zijn waardering uitspreken voor de wijze waarop WOMEN Inc. een platform biedt aan een diverse doelgroep van vrouwen en een breed scala aan emancipatieonderwerpen. Ondersteuning van dit unieke platform past in de impuls die Minister Plasterk deze kabinetsperiode aan emancipatie wil geven.

Aktueel > Agenda:

 • Speciaal voor vrouwen | Bouwreis naar Roemenië: 7 t/m 14 juni 2008 : Bent u een vrouw en heeft u voldoende wilskracht om verschil te maken ? Dan nodigen wij u uit voor onze volgende bouwreis naar Roemenië. Van 7 tot en met 14 juni 2008 bundelen vrouwen hun krachten en bouwen zij samen met de lokale bevolking aan een hoopvolle toekomst.

 [ Pagina: 1 2 3 4  >>>]