maandag 30 november 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 November 2007
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2007
 >  NOVEMBER 2007 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF NOVEMBER 2007

donderdag 1 november 2007

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

  • Ron Meerhof: Commissie op de bres voor 'meemoeder' bij lesbisch stel (Volkskrant, 1 november 2007). De positie van lesbische moeders moet worden verbeterd, vindt de Kamer. Dat blijkt niet zo simpel te zijn. Baren of adopteren; dat waren tot dusver de smaken voor vrouwen die moeder willen worden. Maar de ‘meemoeder’, ‘duomoeder’ of ‘sociale moeder’ komt eraan. Volgens een justitiële commissie moeten lesbische paren veel makkelijker ouders van een kind kunnen worden. Zie ook:
  • Verpllicht meer vrouwen aan top (De Pers, 31 oktober 2007). Bedrijven moeten rond de dertig procent vrouwen in de top hebben. Een dergelijk voorstel op verzoek van de Spciaal-Economische Raad (SER) zou onderdeel moeten worden van de code-Tabaksblat. De reacties zijn gemengd. ‘Er zijn te weinig vrouwen die geschikt zijn voor onze top,’ reageert een woordvoerder van KPN. ‘Wij zijn op zoek naar talentvolle mensen en als dat toevallig vrouwen zijn, hebben we ze graag’. Omdat er volgens het bedrijf relatief weinig vrouwen in technische beroepen werken, is er ook weinig doorstroming naar de top. Datzelfde zou gelden voor bedrijfskundige beroepen.
  • Tweede Kamer | Verslag d.d. 30 oktober van een overleg met Minister Donner (SZW) en Minister Van der Hoeven (EZ) (30420, nr. 58) over hun brief d.d. 31 augustus (30420, nr. 49) over de invoering van een publieke zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor zelfstandigen.
  • Henk Vredeling overleden (NRC-Handelsblad, 31 oktober 2007). Oud-minister van Defensie Henk Vredeling is op 82-jarige leeftijd overleden. Wat in de necrologieën over hem niet aan de orde komt: van 1981 tot 1985 was Vredeling lid van de Emancipatieraad.

Agenda:Naar het archief van deze rubriek ''Nieuw op de site''[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 ]