donderdag 22 april 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Juli 2006
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2006
 >  JULI 2006 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF JULI 2006

Overzichtspagina archief ''Nieuw op de site''De redactie was afwezig van 17 juli t/m 13 augustus 2006. Berichten uit deze periode worden later bijgeplaatst.
vrijdag 14 juli 2006

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Vooral vrouwen zoeken hulp op internet (De Vokskrant, 13 juli 2006). Het aantal mensen dat hulp zoekt via internet of chatsessies is het afgelopen jaar weer toegenomen. In 2005 zochten ruim vijfduizend mensen op deze wijze hulp bij problemen als eenzaamheid en seksueel geweld, meldde SOShulp Nederland dinsdag. Vooral vrouwen zoeken hulp via internet.
 • Belgische leraressen om hoofddoek ontslagen (De Volkskrant, 13 juli 2006). Ook België heeft nu een hoofddoekjes-affaire na het ontslag van twee moslimonderwijzeressen die op school een hoofddoek droegen. De twee, die les gaven op openbare basisscholen in de Brusselse buitenwijken Etterbeek en Sint-Pieters-Woluwe, gaan tegen hun ontslag in beroep.dinsdag 11  juli 2006

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 •  Meisjesscholen sluiten (ND, 11 juli 2006). De radicaal islamitische Taliban zorgen er met aanslagen en dreigementen voor dat in Afghanistan steeds meer meisjesscholen sluiten. Volgens een studie van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) gaan ruim vier jaar na de ineenstorting van het Taliban-regime de meeste Afghaanse meisjes nog steeds niet naar school.Ondertussen zijn er in eenderde van alle districten helemaal geen meisjesscholen meer.

Gesignaleerd:

 • Vrouwen doen niet onder voor mannen in vreemdgaan (AD, 10 juli 2006). Mannen en vrouwen doen niet onder aan elkaar wat betreft vreemdgaan, zo blijkt uit onderzoek van Libelle. Van de mannen tussen 20 en 45 jaar was 25 procent wel eens vreemdgegaan en van de vrouwen 27 procent.  Therapeut Hendriëtte Schoones: ,,Mannen gaan vooral vreemd voor de seks. Ze laten zich leiden door lustgevoelens en willen seksuele afwisseling. Vrouwen zoeken vaker intimiteit en betrokkenheid. Zij gaan vreemd voor de aandacht. Als ze zich niet begrepen voelen of als de partner er niet genoeg voor ze is.’’
 • Dorien Pels: Taalproblemen / Misverstanden in de wachtkamer (Trouw, 11 juli 2005). Praten over ziektes – kanker, bijvoorbeeld – is voor veel allochtonen moeilijk. Speciale ’zorgconsulenten’ helpen het gesprek op gang. Maar hun inzet staat ter discussie. Volgend jaar stopt de subsidie. ’Hoe komt dat nou Fatima: die vrouw komt al vier baby’s bij ons en wij wisten niet dat ze wordt geslagen door haar man. We wisten zelfs niet dat er ook maar iets mis was.”maandag 10  juli 2006

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Harald Dorenbos: Arabische mannen luisteren alleen naar hun moeder (ND, 10 juli 2006). Per jaar worden zeker 120 kinderen in Nederland ontvoerd, met veelal Arabische vaders als dader. De meeste huwelijken tussen Nederlandse vrouwen en Arabische mannen lopen op de klippen. Vijf jonge, moderne Arabische vrouwen in Beiroet geven adviezen aan Nederlandse vrouwen over hun relatie met een Arabier.
 • Aantal verdachten groepsverkrachting vrijgesproken (Volkskrant, 10 juli 2006). De rechtbank in Den Bosch heeft maandag vijf verdachten vrijgesproken van een groepsverkrachting in Geldrop vorig jaar december. Volgens de rechtbank hebben ze het 15-jarige slachtoffer niet met geweld of bedreigingen gedwongen tot seks. Zie ook ons eerder bericht:
  • Verdachten van groepsverkrachting vrijgelaten (Brabants Dagblad, 27 juni 2006). De rechtbank in Den Bosch heeft gisteren twee broers (18 en 19) uit Zwolle, die terecht stonden voor een groepsverkrachting, vrijgelaten. De rechters twijfelen er niet aan dat de seks tegen de zin van het 15-jarige meisje plaatsvond, maar omdat zij dat niet duidelijk te kennen heeft gegeven is er waarschijnlijk onvoldoende bewijs voor verkrachting.
 • Wim Langejan: Homodansers eisen gelijke behandeling (AD, 9 juli 2006). Als danser Kees Notenboom uit Utrecht tegenstand van niveau zoekt, moet hij naar het buitenland. Hij wil meedoen met danswedstrijden voor gemengde paren, om zich zo te meten met de nationale toppers. En dat mag niet, zegt de Nederlandse Algemene Dansport Bond. In 2004 stapten Notenboom en Van Buitenen naar de Commissie Gelijke Behandeling en werden in het gelijk gesteld. Toch kregen ze nog steeds geen toegang tot gemengde wedstrijden.zondag 9 juli 2006

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Werkomstandigheden in kinderopvang schieten nog tekort (Ministerie van SZW, persbericht 7 juli 2006). Leidsters in de kinderopvang hebben te maken met te zware lichamelijke belasting. Tweederde van de dagverblijven neemt onvoldoende maatregelen om te voorkomen dat werknemers te zwaar moeten tillen of in een verkeerde houding werken. Dit blijkt uit een onderzoek van de Arbeidsinspectie bij 1140 locaties van een kleine 600 organisaties. Het onderzoek is representatief voor de kinderdagverblijven voor nul- tot vierjarigen.zaterdag 8  juli 2006

Actueel > Tijdschriftenrek:

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

Dit is de laatste nieuws-
brief van Op Gelijke Voet. Na bijna dertig jaar stopt Op Gelijke Voet, het digi-
tale emancipatiemagazine
van de rijksoverheid.
Voortaan ontvangt u de
gratis nieuwsbrief van Emancipatieweb. Ook
deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door het
ministerie van Sociale
Zaken en Werkgelegen-heid.
[Klik hier voor de
meest recente nieuwsbrief]

Laatste nieuwsbrief Op Gelijke Voet [integrale tekst]

E-web vernieuwd
Reden voor stopzetting van Op Gelijke Voet is de vernieuwing van Emancipatieweb. Met deze website beschikt u 24 uur per dag over actuele informatie over het emancipatiebeleid van de rijksoverheid. De site is restyled en beter afgestemd op de wensen van gebruikers. Bij de website hoort een digitale nieuwsbrief. Abonnees van Op Gelijke Voet krijgen deze nieuwsbrief voortaan iedere twee maanden gratis toegestuurd.

Afscheid Op Gelijke Voet
Bijna dertig jaar gold Op Gelijke Voet als hét magazine over het emancipatiebeleid van de rijksoverheid. De Directie Coördinatie Emancipatiebeleid (DCE) die het magazine maakt, neemt met pijn in het hart afscheid. Ieder kwartaal kon u hierin immers de belangrijkste ontwikkelingen en achtergronden lezen. Op Gelijke Voet kende als papieren magazine al een trouw lezerspubliek. Twee jaar terug is het blad digitaal geworden waarmee het aantal lezers flink toenam. De digitale artikelen en columns worden nog steeds zeer regelmatig geraadpleegd. Alle digitale artikelen blijven te lezen op http://opgelijkevoet.emancipatieweb.nl .

Nieuwsgierig naar het actuele nieuws over het emancipatiebeleid van de overheid? Kijk op www.emancipatieweb.nl !


[ Pagina: 1 2 3  >>>]