dinsdag 20 april 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Maart 2006
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2006
 >  MAART 2006 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF MAART 2006

vrijdag 3 maart 2006

Onze andere sites > www.vrouwendag.nl:

Onze andere sites > emancipatie.startpagina.nl:

 • De stichting WAHO (gezond werken voor jonge hoger opgeleide vrouwen) heeft haar website vernieuwd.donderdag 2 maart 2006

Onze andere sites > www.vrouwendag.nl:

Nieuws (in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Geweld is topje van de ijsberg (Volkskrant, 2 maart 2006). Het probleem van huiselijk geweld is niet groter geworden, zegt politiecommissaris Gerda Dijksman. Slachtoffers doen nu alleen vaker aangifte, omdat de hulpverlening en voorlichting zijn verbeterd. Zijn de 57.000 meldingen het topje van de ijsberg? ''Absoluut. Slechts een op de tien gevallen van huiselijk geweld komt terecht bij de politie. Vaak weet niemand dat er wordt mishandeld. En als anderen iets vermoeden, doen ze vaak niets. Dat geldt zelfs voor huisartsen en hulpverleners. Als zij iets merken, melden ze dat niet. Dat vind ik onbegrijpelijk en het zou moeten veranderen.ĺ
 • Kind slachtoffer huiselijk geweld (ND, 2 maart 2006). Naar schatting 50.000 kinderen zijn jaarlijks slachtoffer van huiselijk geweld. In slechts tien procent van de gevallen wordt daarvan aangifte gedaan. Uit het onderzoek blijkt verder dat de daders vrijwel altijd mannen zijn, en dan vooral in de leeftijd van 25 tot 55 jaar. Driekwart is geboren in Nederland en twee derde maakt zich meer dan eens schuldig aan huiselijk geweld.
 • Koert van Bekkum: Kinderopvang (ND, 1 maart 2006, commentaar). De laatste jaren staan daarom steeds weer de geringe arbeidsparticipatie van vrouwen op de agenda en de in Nederland weinig ontwikkelde kinderopvang.Over kinderopvang verschenen begin deze week drie belangrijke publicaties. ... Toch is het de vraag of het ideaal van de hoge arbeidsparticipatie zo werkelijk wordt bereikt. De situatie in Nederland is niet vergelijkbaar met die in bijvoorbeeld de Scandinavische landen, waar iemand betaald thuis mag blijven als een van de kinderen ziek is.
 • Niemand zit te wachten op haastig omgebouwde schoollokaaltjes (Trouw, 1 maart 2006, commentaar). De invoering van kinderopvang op de basisschool buiten schooltijd kwam deze week een stapje verder met een positief advies van de Onderwijsraad. Hoewel vier jaar uitstel aan de lange kant is, kunnen we de Onderwijsraad geen ongelijk geven. .. Het grootste struikelblok voor uitbreiding is de typisch Nederlandse moederschapsideologie: de meerderheid is ervan overtuigd dat jonge kinderen het best bij hun ouders kunnen zijn.

Focus > Onze vrouw in New York:

 • Marieke Sanders:Vroeg. Tweede bijdrage dd. 27 en 28 februari 2006 van de vrouwenvertegenwoordiger 2006, die nu in New York de vergadering bijwoont van de Commission on the Status of Women.woensdag 1 maart 2006

Nieuws (in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Aantal aangiften van huiselijk geweld stijgt (Trouw, 1 maart 2006). Het aantal aangiften van huiselijk geweld is vorig jaar met vier procent gestegen ten opzichte van 2004. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van de politie naar de omvang, aard en achtergronden van huiselijk geweld. In zestig gevallen hield de politie een verdachte aan. Het aantal arrestaties steeg met twee procent.
 • Steeds meer aangiften van huiselijk geweld (Elsevier.nl, 1 maart 2006). Het aantal aangiften van huiselijk geweld stijgt. Afgelopen jaar werden 57.000 gevallen van huiselijk geweld bij de politie gemeld, in 40 procent van de gevallen werd ook aangifte gedaan. Daarmee steeg het aantal aangiften in 2005 met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder.
 • Minister De Geus verwacht toename gebruik kinderopvang (SZW, 28 februari 2006). Minister d Geus (SZW) verwacht dat het extra geld dat het kabinet dit jaar in de kinderopvang stopt, zal leiden tot een toename van het gebruik van de opvang. Kinderopvang wordt daardoor voor alle inkomensgroepen goedkoper dan vˇˇr de invoering van de Wet kinderopvang in 2005. Daarbij komt dat de economie zich herstelt en de werkgelegenheid weer groeit. Uit het Vyvoj-onderzoek blijkt dat het merendeel van de ouders (85 procent) na de invoering van de Wet kinderopvang op 1 januari 2005 evenveel van de opvang gebruik maakte als daarvoor. 7,5 procent maakte minder gebruik en 6 procent stopte het gebruik. Bij 1,4 procent nam het gebruik juist toe.

Focus > Onze vrouw in New York:

Emancipatie algemeen > Vrouwen in en uit het nieuws:

 • hspace=0  Radio-interview met Eva Maria Westbroek - sopraan (NPS | Kunststof, 13 februari 2006). Na een moeizame start in Nederland als zingende dienster en conservatorium drop-out, werd sopraan Eva Maria Westbroek in Duitsland als talent ontdekt. Ze zingt al zeven jaar bij het theater in Stuttgart en maakt sinds kort weer furore in Nederland. Vorige week zong zij in La Damnation de Faust onder leiding van Valery Gergiev en in juni staat ze met de Nederlandse Opera in Lady Macbeth van Mtsenk.

Gesignaleerd:

 • 'Suddenly single moms' zijn interessante doelgroep (MKB net, 27 februari 2006). Moeders die het om wat voor reden dan ook een groot deel van de tijd zonder partner moeten stellen, zijn marketingtechnisch een interessante doelgroep. Tot deze groep  - ook wel MyTHs (Mommy with Traveling Husband) genoemd - behoren alle moeders met kinderen die tijdelijk manloos door het leven gaan. Wat de doelgroep tijdelijk alleenstaande moeders interessant maakt, is dat ze allang niet meer alleen moeder zijn.


Overzichtspagina archief ''Nieuw op de site''[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 ]