zaterdag 24 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Februari 2006
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2006
 >  FEBRUARI 2006 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF FEBRUARI 2006


woensdag 22  februari 2006

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Aimée Kiene: Seks voor een breezer; een mazzeltj voor allebei (De Volkskrant, 22 februari 2006). Op lollipop-party’s en libi-feesten hebben jonge meisjes geregeld seks in ruil voor een beloning. De GGD Amsterdam is bezorgd over de moraal en vreest de verspreiding van geslachtsziekten.

Nieuwsarchief:

 • Nieuwsbrief december 2005 van DIV - Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement.
 • hspace=0  Vrouwen aan de top (netwerk.tv, 3 februari 2006). De afgelopen tijd is een heel rijtje vrouwen toegetreden tot het hoogste politieke ambt, onder meer in Duitsland, Chili, Liberia en Finland. Wie weet gaan de volgende presidentiële verkiezingen in Amerika wel tussen Condoleezza Rice en Hillary Clinton. Nederland lijkt nog lang niet zover. In Netwerk gesprekken met Neelie Kroes, Ayaan
  Hirsi Ali en Femke Halsema.

Aktueel > Tijdschriftenrek:

Aktueel > Agenda:

Onze andere sites > vrouwendag.nl:

Onze andere sites > emancipatie.startpagina.nl:

 • Div - Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement - Div is het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement. Het ondersteunt werkgevers om in het personeelsbeleid aandacht te besteden aan diversiteit in het personeelsbestand. Waar het gaat om kansen van ouderen, allochtonen en vrouwen.
  • [Aantekening redactie emancipatie.nl: in de Raad van Advies zitten 8 mannen en 3 vrouwen. Tja].
 • Vrouwen Hogerop maakt een herstart ! Een initiatief van acht organisaties, waarvan 6 organisaties actief zijn in arbeidsintensieve maatschappelijke dienstverlening. De andere twee organisaties zijn commerciele organisaties die het project ondersteunen. Gezamenlijk vormen de motor achter dit project, dat van start is gegaan in september 2005. De activiteiten beginnen in januari 2006.Meer over dit boek en de presentatie
op woensdag
22 februari.

Wouke van Scherrenburg debuteert met 'Vrouwen op het Binnenhof'

Zeventien jaar lang was Wouke van Scherrenburg parlementair journalist, waarvan veertien jaar voor het televisieprogramma NOVA / Den Haag Vandaag. Zij was de vrouw die door Pim Fortuyn naar het aanrecht werd verwezen. Krap een jaar verdwenen van de Nederlandse buis komt ze terug met de publicatie van haar eerste boek – het onderwerp ligt natuurlijk voor de hand: de politiek. Vrouwen op het Binnenhof bevat zestien interviews met vooraanstaande vrouwen uit de Nederlandse politiek.

Het idee om een boek te maken van zestien persoonlijke interviews werd geboren tijdens een borrel waar Femke Halsema aan Wouke van Scherrenburg vertelde hoe het was om haar baan als fractievoorzitter te combineren met het moederschap van een tweeling. Dat moet maar eens opgeschreven worden dacht Van Scherrenburg. Geen van de gevraagde parlementariërs zei nee tegen een interview; Van Scherrenburg koos uit een mix van vrouwen – verschillend wat ervaring en leeftijd betreft.
dinsdag 21  februari 2006

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Vrouwenweek van 6 t/m 12 maart (Ministerie van SZW, persbericht 21 februari 2006). De vrouwenweek is een initiatief van de ministers De Geus (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie).
 • Hans Beerekamp: Het Beeld, tv-rubriek (NRC-Handelsblad, 20 februari 2006). Hieruit: '....Maar ook op televisie lijkt politiek in beeld vooral een mannenzaak. De enige vrouwelijke interviewers van belang zijn Clairy Polak (Nova, VARA) en Catherine Keyl (MAX & Catherine). Net als de vrouwelijke politici worden beiden regelmatig elders op de hak genomen, om niet te zeggen: geridiculiseerd'.
 • Lize Alink: Duurzame emancipatie [link hersteld] (Binnenlands Bestuur, 17 februari 2006). Het was minister de Geus van Sociale Zaken die drie jaar geleden na zijn aantreden verkondigde dat de vrouwenemancipatie inmiddels wel voltooid was. Maar dezelfde bewindsman roept nu op om bij de gemeenteraadsverkiezingen op een vrouw te stemmen en dringt er bij de SGP op aan de vrouwen in de partij een wat actievere rol te gunnen. Wellicht heeft de recente tussenrapportage van de Visitatiecommissie Emancipatie de minister weer met beide benen op de grond gezet. ... De Geus heeft als coördinerend bewindsman nog ruim een jaar de tijd om te laten zien dat emancipatiebeleid meer is dan een stemadvies.
 • Elly Lammers: Emancipatiebeleid bij Rijk stagneert [link hersteld] (Binnenlands Bestuur, 17 februari 2006). Het is droevig gesteld met het emancipatiebeleid op de ministeries. Ambtenaren hebben onvoldoende kennis en deskundigheid, maar bovenal is er geen inzet van de top. 'Een minister die het belangrijk vindt, scheelt een hoop.' Het ontbreekt aan inzet bij de top. 'Dat moet echt beter', concludeerde vorige week de Visitatiecommissie Emancipatie in een tussenrapportage over het emancipatiebeleid bij het rijk.

Aktueel > Tijdschriftenrek:
maandag 20 februari 2006

Nieuws (in volgorde van plaatsing vandaag):

 • At Polhuis: Preventieve abortus | Van den Anker is woedend, en ze heeft gelijk (Trouw, 20 fenruari 2006). Achter de foute roep van de Rotterdamse wethouder Van den Anker om verplichte abortus, zit oprechte bezorgdheid over onpeilbaar kinderleed. ...Het gesprek met Van den Anker begint dan ook niet bij haar oproep, maar bij haar woede. Daarin wil ik graag naast haar staan.
 • Klanten illegale prostituees straffen (AD, 19 februari 2006). Klanten van illegale prostituees maken zich schuldig aan uitbuiting, vindt André Rouvoet van de ChristenUnie. Hij wil dat ook klanten strafbaar worden en overweegt daartoe zelf een wetsvoorstel in te dienen. Het zijn de klanten die onvrijwillige prostitutie mogelijk maken en er daarmee voor zorgen dat mensenhandel lonend blijft.
 • Eelco van der Linden en Lex Boogers: Laat plegers van huiselijk geweld uit huis zetten (ND, 18 februari 2006). Plaats niet de slachtoffers van huiselijk geweld - tijdelijk - uit huis, maar de daders. Dat is het voorstel van de ministers Donner en Remkes. In de praktijk zal het vooral om mannen gaan, die na een 'afkoelingsperiode' van tien dagen weer mogen terugkeren. Hulpverleners zijn zeer enthousiast; de gemeenten, die een hoofdrol in de uitvoering krijgen toebedeeld, blijven tegen. ,,We doen al genoeg.''
 • Steun voor AOW'ers (ND, 18 februari 2006). AOW'ers die tijdelijk samenwonen om iemand te verzorgen of zorg te krijgen, moeten niet gekort worden op hun uitkering, zegde staatssecretaris Van Hoof (SZW) gisteren toe. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens in de Tweede Kamer. Voorwaarde voor de hogere uitkering is wel dat beide ouderen hun eigen woning aanhouden. De verruiming van de regels zal jaarlijks ruim 2,5 miljoen euro kosten.
 • Dwangabortus gaat te ver (Volkskrant, 18 februari 2006). De Tweede Kamer heeft afwijzend gereageerd op de plannen voor gedwongen abortus en anticonceptie van Leefbaar Rotterdam. Alleen het Kamerlid Nawijn (Groep Nawijn) is enthousiast. ‘Een prima plan. We weten toch hoeveel ellende verslaafden en Antilliaanse tienermoeders veroorzaken.’
 • Plan abortus volstrekt onuitvoerbaar (ND, 18 februari 2006). Het is ,,volstrekt onuitvoerbaar en ook niet haalbaar'' om een gedwongen abortus in de wet op te nemen, aldus hoogleraar staats- en bestuursrecht C. Kortmann (Radboud Universiteit Nijmegen) in reactie op eerdere uitlatingen van de Rotterdamse wethouder Van den Anker (Volksgezondheid). ,,Moreel en ethisch gezien moet je dit niet willen, maar juridisch gezien is het ook quatsch''.
 • Aimée Kiene: Alleen 'verkeerde seks' is nadelig voor jeugd (Volkskrant, 18 februari 2006). Bloot is niet slecht. Seks is niet slecht. Pas als het agressieve seks is, waarbij vrouwen als minderwaardige schepsels worden behandeld, is het slecht om jongeren ernaar te laten kijken op televisie.
 • R. van Bruchem en M. Neuteboom: Premie op kind zal Nederland laten groeien (Trouw, 18 februari 2006). De Nederlandse bevolking krimpt. Er worden te weinig kinderen geboren en dat zorgt straks voor problemen. Een premie voor baby’s kan het tij keren.
 • Italiaans hof: verkrachting niet-maagd minder erg (Volkskrant, 18 februari 2006). Het Italiaanse Hof van Cassatie vind verkrachting van een vrouw minder erg als het slachtoffer geen maagd meer is. Dat blijkt uit het vonnis in een zaak van een veertigjarige man die zijn veertien jaar oude stiefdochter onder bedreiging met geweld had verkracht.zondag 19 februari 2006

Nieuwsbrieven:

Nieuwsarchief:

 • Kabinet benoemt 20 ambassadeurs (regering.nl, 3 februari 2006 ). Op de lijst van 20 ambassadeursbenoemingen staan 5 vrouwen: drs. M. L. A. C. van den Assum (Nairobi, Kenia), mr. I. L. van Veldhuizen (PV bij de OVSE in Wenen), ir. A. P. Remmelzwaal (Accra, Ghana), drs. D. E. Bonis (Damascus, Syrië), drs. C. M. Trooster (Zagreb, Kroatië).

Onze andere sites > vrouwendag.nl:
zaterdag 18  februari 2006

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Tijdelijk huisverbod voor pleger huiselijk geweld (regering.nl, 17 februari 2006). Burgemeesters mogen een huisverbod opleggen bij huiselijk geweld of (een ernstig vermoeden van) kindermishandeling. Het huisverbod geldt voor tien dagen en mag worden verlengd met maximaal vier weken. Met dit wetsvoorstel van minister Donner (Justitie) en minister Remkes (BZK) wil het kabinet huiselijk geweld verder terugdringen.
 • 'Uitspraken zijn mensonterend' (AD, 18 februari 2006). De Stichting Welzijnsbevordering Antillianen Arubanen (SWA) in Rotterdam is woedend op wethouder M. van den Anker (Veiligheid en Gezondheidszorg). Volgens een woordvoerder van de stichting zijn haar uitspraken over gedwongen abortus bij (Antilliaanse) tienermoeders ,,mensonterend.’’ ,,Onbegrijpelijk dat Antilliaanse meisjes in een term worden gevat met verslaafden en geestelijk gehandicapten.’’ Volgens het Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie geven de uitlatingen van Van den Anker voeding aan racistische opvattingen.
 • Gedwongen abortus kàn niet (AD, 17 februari 2006). Hans Kröber van de Maaskringgroep, die huisvesting, begeleiding en activiteiten voor verstandelijk gehandicapten verzorgt, huivert ervan. Hij vindt dat de Rotterdamse wethouder Van den Anker zich op een hellend vlak begeeft. Bij veel politieke partijen in de gemeenteraad zijn de voorstellen van Van den Anker verkeerd gevallen. Met name de christelijke partijen in Rotterdam hebben met afgrijzen gereageerd op het voorstel.
 • Verbod op zwangerschap risico-moeder (AD, 17 februari 2006). Kinderen moeten bij dreiging van geweld, mishandeling of incest nog voor hun geboorte onder toezicht van de staat worden gesteld, zegt wethouder Marianne van den Anker (veiligheid). Ze wil ook af van het taboe op gedwongen abortussen of anticonceptie bij verslaafde ouders, verstandelijk gehandicapte ouders en (Antilliaanse) tienermoeders.
 • Vrouw behandeld als dom blondje (AD, 17 februari 2006). Bedrijven, die vaak door mannen worden geleid, moeten radicaal anders gaan denken om vrouwen als klant te winnen en te behouden. Dat stelt de econome Diana Jaffé in haar zojuist in Nederland verschenen boek De vrouw is koningin. Marketingmethodes zijn gebaseerd op mythes, zegt Popcorn: ,,Zo denken mannen dat vrouwen het leuk vinden om naar de supermarkt te gaan. Dat is niet zo, vrouwen haten het.’’
 • Sander Wageman: Christen Unie, helemaal zichzelf (Sp!ts, 16 februari 2006). André Rouvoet in Zoetermeer: 'Daarom is het ook geen reële gedachte dat we in Den Haag op korte termijn met de SGP samengaan. Het vrouwenstandpunt staat dat in de weg.' In Zoetermeer is Helen du Bois de eerste en enige vrouw voor de combinatiepartij ChristenUnie/SGP. Ze is bovendien de eerste vrouwelijke lijsttrekker voor de SGP ooit.
 • Elma Drayer: Koortsachtig probeer ik lijstjes te maken van even dappere mannelijke politici (Trouw, 16 februari 2006). Toch sympathiek van minister Aart Jan de Geus, de man die ooit zei dat de emancipatie nu wel was voltooid. Gemeentepolitiek, ontdekte hij, is nog steeds een mannenzaak. Maandag begint zijn campagne om de kiezers (m/v) tot vrouwvriendelijk stemgedrag te verleiden. Hoe anders is de situatie inmiddels in de landelijke politiek. Vooral het laatste jaar maken vrouwelijke politici opmerkelijk furore.
 • Campagne Stem op een vrouw. Vragen van TK-lid Van der Vlies (SGP) dd. 16 februari 2006 aan minister De Geus (SZW). Onder andere: Is deze campagne ook wat vrouwen zelf willen? Is dit een taak van de overheid? Hoeveel kost de campagne? Bent u bereid de campagne te heroverwegen?vrijdag 17  februari 2006

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • hspace=0  Nederland is wereldkampioen deeltijdwerken (RondomTien.nl, 16 februari 2006; indien informatie niet meer op deze pagina staat, zoek op dezelfde site via het archief). De meeste vrouwen hier werken in kleine deeltijdbanen. Dat moet anders, vinden de Europese Commissie en de Nederlandse regering. Onze economie kan het zich niet langer permitteren dat zó veel vrouwen zó weinig werken. Maar Nederlandse vrouwen hebben blijkbaar weinig trek in meer werken. Gasten in deze uitzending: Rian van Velzen (zakenvrouw en moeder), Anouchka van Miltenburg (VVD-Kamerlid), Marike Stellinga (journaliste Elsevier) en werkende ouders.
 • Philippe Remarque: Opvang kind basisvoorziening (De Volkskrant, 17 februari 2006). Oppositiepartij PvdA dient een wetsvoorstel in om van de kinderopvang een basisvoorziening te maken. Ouders hoeven dan niet meer bij twee werkgevers en de belastingdienst geld bijeen te ‘sprokkelen’, maar krijgen van de belastingdienst een inkomensafhankelijke bijdrage aan de crèchekosten.
 • PvdA: maak kinderopvang toegankelijker (Trouw, 17 februari 2006). De kinderopvang moet toegankelijker en minder bureaucratisch worden. De kosten voor ouders moeten omlaag en de opvang moet 'meer gericht zijn op de ontwikkeling van het kind'. Dat wil de PvdA in de Tweede Kamer. In een initiatiefwetsvoorstel stelt de grootste oppositiepartij onder meer voor een vergoeding naar draagkracht van de ouders in te voeren.
 • Veto Tsjechische president tegen homohuwelijk (BN/De Stem, 17 februari 2006). De Tsjechische president Klaus heeft zijn veto uitgesproken over een wetsvoorstel waardoor mensen van hetzelfde geslacht kunnen trouwen. Klaus noemde het wetsvoorstel onlangs in een interview ,,een tragische fout''.
 • Dr. Ineke Boerefijn is per 1 maart benoemd tot bijzonder hoogleraar op de Opzij-wisselleerstoel van het Centrum voor Gender en Diversiteit aan de Universiteit van Maastricht (De Volkskrant, 16 februari 2005, bericht niet online).
  • Boerefijn gaat de komende tweeënhalf jaar onderzoek doen naar mensenrechten van vrouwen en het geweld tegen vrouwen. Ze is de vierde bijzonder hoogleraar op de Opzij-wisselleerstoel. Boerefijn is tot nu toe werkzaam bij het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten van de Universiteit Utrecht. Ze is benoemd op de Maastrichtse leerstoel vanwege haar deskundigheid op het gebied van de internationale bescherming van de rechten van de mens. Ze publiceerde veel over het VN-Vrouwenverdrag en over geweld tegen vrouwen. De Opzij-wisselleerstoel werd ingesteld bij het 25-jarig jubileum van het maandblad Opzij in 1997. Het ruime thema van de leerstoel, 'Vrouwen in conflictsituaties', kan worden toegespitst op thema's als migrantenvrouwen, vrouwen in conflict/oorlogssituaties, gehandicapte vrouwen, maar ook op het gelijkheidsdenken in brede zin of op huiselijk geweld. De Opzij-leerstoel werd eerder bekleed door dr. Maaike Meijer, dr. Liesbet van Zoonen en dr. Marli Huijer.
  • Meer over de Opzij-leerstoel.
 • 'Tieners en verslaafden dwingen tot abortus' (Elsevier, 16 februari 2006). De Rotterdamse wethouder Marianne van den Anker (Leefbaar Rotterdam) vindt dat zwangere verslaafden, Antilliaanse tienermeisjes en verstandelijk gehandicapten indien nodig moeten worden gedwongen om een abortus te ondergaan.
 • 'Gedwongen abortus bij verslaafden' (Nederlands Dagblad, 16 februari 2006). Zwangere verslaafden, verstandelijk gehandicapten en Antilliaanse tienermeisjes moeten indien nodig gedwongen een abortus ondergaan. Dat stelt de Rotterdamse wethouder Van den Anker (Volksgezondheid). ,,Soms is het beter dat je zegt: 'dit kind mag gewoon niet geboren worden'.''

Onze andere sites > vrouwenverdrag.nl:

Aan alle geinteresseerden,
 
Intussen alom zo beroemd dat hij niet nader hoeft te worden geintroduceerd: terug uit New York en borrelend met nieuwtjes over de Toestand van Vrouwen in de Wereld!

Op donderdag 16 maart is het weer zo ver: Kees Flinterman vertelt over de laatste vergadering van CEDAW. Behalve broodjes komen onderwerpen ter tafel als vrouwenhandel in Macedonie en Cambodja, armoede van vrouwen (Venezuela en Mali), de introductie van quota in de politiek (Venezuela), genderproblemen van vluchtelingen en inheemse groepen (Australie), en seksestereotypen als uitdaging (Togo).

Kom ook lunchen met verse ontwikkelingen en broodjes: donderdag 16 maart, van 12.15 - 13.15 uur, Toon Peterszaal, Achter Sint Pieter 200, Utrecht. Zoals altijd is iedereen welkom. Svp aanmelden, tenminste een week van tevoren, bij ondergetekende. Tot 16 maart!
 
Marjolein van den Brink - Gender & Recht - Achter Sint Pieter 200 - tel. 030-2537106 - e-mail: m.vandenbrink@law.uu.nldonderdag 16  februari 2006

Nieuws (in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Edine Wijnands: Au pair betaalbaar alternatief voor dure crèche (ND, 16 februari 2006). Zo'n drie jaar geleden besloten Annette Kraan en Dominik Veltman uit Breda om een au pair in huis te nemen voor hun zoontje Sebastian. Ze zijn inmiddels niet meer de enigen in hun straat. De au pair is er, ook als bij het kinderdagverblijf de deur allang in het slot is getrokken. En een au pair is betaalbaar, dat is voor sommigen nog belangrijker. Soms zelfs stukken goedkoper dan de crèche. De sterke opmars van de au pair begon met de invoering van de nieuwe Wet Kinderopvang, vorig jaar.
 • Mishandeling en misbruik van Rotterdamse pubers 'aanzienlijk' (Volkskrant, 16 februari 2006). Het seksueel misbruik en de mishandeling van Rotterdamse pubers in huiselijke kring is 'aanzienlijk'. Dat blijkt uit nog niet eerder gepubliceerde cijfers van de Rotterdamse Jeugdmonitor op basis van 10.000 interviews. Van de meisjes zeiden er 429 thuis te worden mishandeld. 238 gaven aan seksueel te worden misbruikt. Van de jongens zeiden respectievelijk 367 en 50 hetzelfde. De scholieren zitten in de brugklas of de derde klas van het voortgezet onderwijs. Wethouder van den Anker pleit voor een harde aanpak.
 • Broer Scholtens: Anti-acnémiddel verkocht als 'pil' (Volkskrant, 15 februari 2006). Vele tienduizenden vrouwen slikken een anticonceptiepil die daar niet voor bedoeld is. Dat die - overigens werkzame, maar wel 'zware' - pil toch voor anticnceptie wordt voorgeschreven zou te maken kunnen hebben met de vergoeding: de anticonceptiepil wordt niet vergoed, een anti-acnemiddel wel.
 • Zes Europese regeringsleiders pleiten voor een European Pact for Gender Equality. In deze brief aan de fungerend EU-voorzitter, de Oostenrijkse premier Schüssel, pleiten zes regeringsleiders voor een Europees Pact voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Was getekend: Göran Persson (premier Zweden), Jacques Chirac (president Frankrijk), José Zapatero (premier Spanje), Matti Vanhanen (premier Finland), Jiri Paroubek (premier Tsjechië) en Anders Rasmussen (premier Denemarken).
 • De Geus houdt campagne voor meer vrouwen in de gemeenteraad (Ministerie van SZW, persbericht 15 februari 2005). Met het motto 'Stem op een vrouw' houdt minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in samenwerking met tien gemeenten en politieke partijen, vanaf maandag 20 februari een 10-daagse campagne om meer vrouwen in de gemeenteraad te krijgen. Recent riep de minister Nederlandse mannen al op 'om bij de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart op een vrouw te stemmen zodat de gemeenteraad een betere afspiegeling van de bevolking wordt'.
 • Eveline Brandt: Alleenstaande wordt de nieuwe hoeksteen (Trouw, 14 februari 2006). Het percentage Nederlanders dat alleen woont, blijft stijgen. Een op de vier mannen tussen de 18 en 62 jaar woont niet samen met een partner en heeft geen relatie. Bij vrouwen is dit een op de vijf. ,,De individualisering in de zin van alleen wonen neemt toe”, zegt prof. Jan Latten van het CBS. ,,Mannen binden zich minder snel. Vrouwen houden er eerder rekening mee dat ze moeder willen worden; mannen van 30 zijn de wereld nog aan het verkennen. Zij hebben geen haast om vader te worden, en krijgen vaak een jongere partner.”
 • Walter Devenijns: Vrouw is man beu (AD, 14 februari 2006). Het CBS meldt dat tweederde van de vrouwen tussen de 45 en 62 jaar helemaal geen vaste relatie meer wil. Bij vrouwen met kinderen is dat aantal zelfs nog hoger. Ook de mannen staan niet te springen om zich te binden. Alle datingsites en aandacht voor de singles ten spijt, blijken oudere Nederlanders tussen de 45 en 62 jaar helemaal niet op zoek te zijn naar een partner.

Emancipatie algemeen > Vrouwen in en uit het nieuws:

 •  hspace=0  Angela Schijf - actrice - radio-interview (NPS, Kunststof, 23 januari 2006). Ze lijkt haar leven te leven in de allerhoogste versnelling. Toen ze vijftien was kreeg Angela Schijf haar eerste rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Inmiddels heeft de actrice zich bewezen in onder andere de musical 42nd Street, de serie Meiden van De Wit en de film Van God Los. Momenteel toert ze rond met het toneelstuk Petits Crimes, een whodunit over het huwelijk.


[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5  >>>]