woensdag 28 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Februari 2004
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  >  NIEUWSARCHIEF  >  2004
 >  FEBRUARI 2004 
NIEUWS OP DATUM
Februari 2004


nieuws van maandag 2 februari 2004

  • Pieter Kottman: Invloed Nederland op advies hoofddoek (NRC-Handelsblad, 2 februari 2004). De Franse commissie die adviseerde het hoofddoekje op scholen te verbieden is sterk be´nvloed door de situatie in Nederland. Commissieleden kregen in Nederland te horen dat de integratie hier 'totaal mislukt'. Twee leden van die delegatie zeggen dat hun ervaringen in Nederland sterk hebben bijgedragen aan het omstreden advies om 'opzichtige' religieuze tekens op openbare scholen voortaan te verbieden.
  • Pieter Kottman: Moslims zien Nederland als een pakje boter (NRC-Handelsblad, 2 februari 2004). Jacqueline Costa-Lascoux (64) bezocht Nederland met twee andere leden van de Stasi. ,,Onze gesprekken en observaties in Nederland hebben ons zeer gesterkt in de gedachte dat er een wet tegen het opzichtig dragen van religieuze tekens op openbare scholen moest komen. We waren geschokt door wat we in Nederland hebben gezien en gehoord.''.
  • Daphne II - Het nieuwe EU-programma tegen geweld jegens vrouwen (PESdelegatie.nl, 2 februari 2004). Eind december 2003 is de eerste tranche (2000-2003) van het Daphneprogramma afgelopen. Het Daphne-programma is het communautair actieprogramma (2004-2008) ter voorkoming van geweld tegen kinderen, jongeren en vrouwen en ter bescherming van de slachtoffers en risicogroepen.
  • Richard Zut: Waardig 'adieu' Joke Blom in Grote Kerk (Noordhollands Dagblad, 2 februari 2004). Verscholen onder talloze paraplu's brachten vele honderden mensen zaterdagmiddag op de Algemene Begraafplaats aan de Westerweg een laatste groet aan het Alkmaarse PvdA-raadslid Joke Blom. Aan de regenachtige begrafenis ging een ontroerende rouwdienst vooraf in de Grote Sint Laurenskerk.


Nieuws op datum - januari 2004[ Pagina: <<< 1 2 ]