woensdag 28 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Januari 03
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  >  NIEUWSARCHIEF  >  2003
 >  JANUARI 03 
NIEUWS OP DATUM - JANUARI 2003
Berichten op datum oorspronkelijke publicatie

Nieuws van donderdag 2 januari 2003
  • Janine Meijer en Daan van Lent: Sorry, maar we zijn geen soft cluppie (FEM de Week, 2 januari 2003). Gesprek met Ewald Kist, ING-bestuursvoorzitter, over onder meer vrouwen aan de top. Als we nu elf vrouwen aan de top hebben, vind ik het heel knap als we over drie jaar de 25 halen. Honderd zullen het er nooit worden.
  • OVSE blijft in TsjetsjeniŽ (Spitsnet, 2 januari 2003). Nederland is vanaf 1 januari 2003 voorzitter. Speerpunt worden mensenhandel. Minister de Hoop Scheffer: Ik vind het een schande dat er in delen van Europa in mensen wordt gehandeld. Vrouwen worden als vee behandeld en gedwongen in de richting van de prostitutie. Ik vind het een erezaak voor mij als OVSE-voorzitter om dat bij de wortel aan te pakken. De bewindsman vindt dat mensenhandel in het wetboek van strafrecht moet worden opgenomen.
  • Eťn gesluierde vrouw is okť, een hele groep niet (Trouw, 2 januari 2003). Sinds het begin van dit schooljaar loopt een klein groepje vrouwen geheel ingepakt rond op het ROC, tot ongenoegen van docenten en leerlingen. Normaal contact is niet mogelijk en probeer maar eens een stageplek te vinden voor iemand in een allesverhullend gewaad met kijkgleuf, de nikaab .
    • In dit artikel wordt verwezen naar een oordeel van de Commissie gelijke behandeling, dat een verbod op het dragen van een chador in strijd is met de Algemene wet gelijke behandeling (Commissie gelijke behandeling, 6 september 2000).


Klik hier voor nieuws op datum - december 2002[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 ]