zaterdag 27 februari 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 April 2003
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  >  NIEUWSARCHIEF  >  2003
 >  APRIL 2003 
NIEUWS OP DATUM - APRIL 2003
Berichten op datum oorspronkelijke publicatie


Nieuws van dinsdag 15 april 2003

 • Agressie lost ook in allochtoon gezin niks op (Haarlems Dagblad, 15 april 2003). 'Siddet çözüm getírmez' oftewel agressie lost niks op. De 2e campagne van het Haarlemse project Geweld in het gezin windt er ook in het Turks geen doekjes om. Wethouder Grondel (welzijn; GroenLinks) uit. ,,Huiselijk geweld komt in alle milieus voor, onder alle bevolkingsgroepen, maar we weten uit ervaring dat het bij gezinnen van buitenlandse komaf minder bespreekbaar is.''
 • Annemarie van Gaal kan niet zonder tijdschriften (Leidsch Dagblad, 15 april 2003). In Moskou bouwde Annemarie van Gaal in tien jaar tijd Independent Media vanuit het niets op met haar vroegere VNU-partner Derk Sauer. Terug in Nederland vertrouwt ze op haar gevoel én op de 'power' van de moderne Nederlandse vrouw van boven de dertig. ,,AM Media wordt een echte vrouwenbladen-uitgeverij.
 • Vrouwen Alliantie bezorgd over uitstel Wet Basisvoorziening Kinderopvang (VA, persbericht 15 april 2003). De Vrouwen Alliantie (VA), koepelorganisatie van 46 vrouwenorganisaties is zeer bezorgd over het uitstel van de invoering Wet Basisvoorziening Kinderopvang.
 • Rotterdam | Kind ontdekt eigen talent op verlengde schooldag (Rotterdams Dagblad, 15 april 2003, tijdelijke link). De vijftien Delfshavense basisscholen die meedoen aan de Onderwijskansenzone, een project dat de ontwikkeling van kinderen extra moet stimuleren, bieden hun leerlingen volgend jaar weer een ruime keuze.
 • Lezers willen vrouwelijke directeuren (NRC-Handelsblad, 15 april 2003). ''Als het aan de deelnemers van de opiniepeiling op de website van NRC Handelsblad ligt, krijgen het Stedelijk Museum, Museum Boijmans van Beuningen en het Van Abbemuseum elk een vrouwelijke directeur''.
  • Gebaseerd op een opiniepeiling waarin 60 (zestig !) geldige stemmen werden uitgebracht.
 • Zakelijke dienstverlening heeft ''dikste glazen plafond'' (Ministerie van SZW, persbericht 15 april 2003). Vrouwen in de zakelijke dienstverlening krijgen in vergelijking met andere sectoren het minst vaak een hoge positie in hun bedrijf. In alle sectoren is nog sprake van ondervertegenwoordiging van vrouwen in hogere posities.
 • Henk Snijders: Jorritsma de eerste keus voor Almere (Het Parool, 15 april 2003). De gemeenteraad van Almere wil oud-minister Annemarie Jorritsma-Lebbink als burgemeester. Jorritsma (VVD) is nu waarnemend burgemeester in Delfzijl. ''Almere lijkt me uiterst spannend,'' zei ze gisteravond in een eerste reactie.
  • Almere wil Jorritsma als burgemeester (De Volkskrant, ANP-bericht, 15 april 2003, tijdelijke link).
 • Nieuwe klacht kindermisbruik RK-kerk VS (De Telegraaf, 15 april 2003). De Amerikaanse Rooms-Katholieke Kerk is opnieuw aangeklaagd wegens seksueel misbruik van kinderen. Ruim twintig slachtoffers eisen 300 miljoen dollar schadevergoeding van een bisdom in de staat New York. Dat is maandag bekendgemaakt.Nieuws van maandag 14 april 2003

 • Hulp aan slachtoffers seksueel geweld faalt (Spits!, 14 april 2003). Onderzoek Rutgers Nisso Groep 'Hulp aan slachtoffers van seksueel geweld': De uitkomsten van het onderzoek bijzonder alarmerend omdat een grote groep cliënten van instellingen in de geestelijke gezondheidszorg een geschiedenis van seksueel geweld heeft.Nieuws van zondag 13 april 2003

 • Hulpverlening na seksueel geweld helpt vaak onvoldoende (persbericht Rutgers Nisso Groep, 13 april 2003). Meer dan de helft van de mensen die wordt geholpen, heeft na afloop van de behandeling nog ernstige tot zeer ernstige posttraumatische stressklachten omdat de deskundigheid van de hulpverleners te wensen over laat. In psychiatrische ziekenhuizen heeft zelfs 75% van de behandelde slachtoffers na jaren van behandeling nog last van ernstige stressklachten.Nieuws van zaterdag 12 april 2003

 • Jacqueline Hooftman: Liever feminine dan feministe(Amigoe.com, 12 april 2003). Vrouwen op Curaçao werken hard, keihard. Paula Kibbelaar en Clarisse van Haersma Buma onderzoeken in Hoge hakken, wereldbaan! Vrouwen in sleutelposities op Curaçao de doorstroming van vrouwen in de arbeid
 • Merendeel vrouwelijke consumenten voelen zich niet door op hen gerichte reclame aangesproken (MKBNet, 12 april 2003). Zo`n 65% van de vrouwen tussen de 35 en 45 jaar vindt reclame die hen aan zou moeten spreken neerbuigend van toon en 50% vindt de rol van vrouwen in reclame ouderwets in vergelijking met televisieseries. Bijna 40% vindt op vrouwen gerichte reclame achterhaald.
Nieuws van vrijdag 11 april 2003
 • Allochtone vrouwen willen kansen creëren (Binnenlands Bestuur, 11 april 2003). Onderzoek van de Wetenschapswinkel Vrije Universiteit in Amsterdam, Geuzenveld-Slotermeer: Marokkaanse vrouwen van de eerste generatie willen graag Nederlands leren. Het leren van de taal zien zij als sleutel die alle deuren opent. Ook willen zij graag een vrouwencentrum.
 • Kamer stemt in met EU-Verdrag Egypte (Spits!, 11 april 2003). In het Algemeen Overleg hierover met minister De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken) wezen Kamerleden op de belabberde mensenrechtensituatie in Egypte.Vooral homoseksuelen worden op grote schaal onderdrukt en vervolgd om hun seksuele geaardheid. Ook vrouwenbesnijdenis komt nog voor in Egypte, tot grote afschuw van de Kamer.
 • Marieke Kremer: Fay Weldon: Het feminisme voorbij (Spits!, 11 april 2003). De mannen zijn verslagen. Volgens de Britse schrijfster en ex-feministe Fay Weldon (71) is, na een lange en moeilijke strijd, gelijkheid tussen de seksen wel zo ongeveer bewerkstelligd. Maar tegen wie moeten we ons nu richten als we de wereld rechtvaardiger willen maken? De wereld is een stuk gecompliceerder dan vroeger.
 • Screening zwangere vrouwen op HIV. Brief dd. 11 april 2003 van staatssecretaris Ross-van Dorp (VWS) aan de Tweede Kamer. Zwangere vrouwen krijgen per 1 januari voortaan altijd een hiv-test aangeboden. Hiermee kan de kans op besmetting van het kind met het hiv-virus sterk worden verminderd.
 • Nine van der Vange c.s.: Medisch specialisten willen in deeltijd werken (Medisch Contact, 11 april 2003). ViaMedica deed, met ondersteuning van de Orde van Medisch Specialisten, het ministerie van VWS en Movir, onderzoek onder medisch specialisten. Uitkomsten o.a.: liever minder uren per dag, minder dagen per week en mogelijkheden voor een sabbatical.
 • Burgers willen wetten over hoofddoeken in overheidsfuncties (Binnenlands Bestuur, 11 april 2003). Ambtenaren en burgers hebben behoefte aan wetgeving die duidelijkheid geeft over het dragen van hoofddoekjes en andere religieuze symbolen in publieke functies. Dat blijkt uit onderzoek van het NIPO in opdracht van het weekblad Binnenlands Bestuur onder ambtenaren, leidinggevenden bij de overheid, wethouders en een representatieve doorsnede van de bevolking.Nieuws van donderdag 10 april 2003

 • Onderzoek naar forfaitaire (pensioen)regeling voor vrouwen gescheiden voor 21 november 1981. Brief dd. 10 april 2003 van staatssecretaris Rutte (SZW) aan de Tweede Kamer inzake een desbetreffende motie van De Ruiter en Jense (SP). Conclusie: invoering van zo'n regeling is niet wenselijk.
 • Hans Marijnissen: Werken is té leuk (Trouw, 10 april 2003). Ien Wiegers (50) uit Amsterdam stopte op haar 46ste met werken en vertrok naar zonnig Spanje. Na drie weken was ze terug. Ze verdient nu haar geld onder het motto: op je vijftigste begínt het pas. Ze zette Eigenwijz op, en de Nationale Computer Hulplijn.Nieuws van woensdag 9 april 2003[ Pagina: <<< 1 2 3 4  >>>]