zondag 18 april 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 April 2002
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  >  NIEUWSARCHIEF  >  2002
 >  APRIL 2002 
NIEUWS OP DATUM - APRIL 2002
Berichten op datum oorspronkelijke publicatie

Aankondiging: woensdag 24 april 2002, persconferentie over nieuw rapport van E-Quality: De illusie doorbroken. Pensioenvoorziening onvoldoende voor groepen in Nederlandse samenleving (Stadhuis Den Haag, 10:00 uur).

  • Wallage mist emancipatie in programma (Dagblad van het Noorden, 20 april 2002). Het programma van het nieuwe college in Groningen meldt weinig over emancipatie, stelt burgemeester Jacques Wallage vast.
  • Wout Bareman: Een leven lang strijd tegen onrecht (Provinciale Zeeuwse Courant, 20 april 2002). De feministe, columniste en oud-verslaggeefster Janneke Dierx-Harms is dinsdagochtend in Terneuzen overleden. Ze werd 89 jaar. Vrijdagmiddag werd ze begraven, op haar verzoek in besloten kring.

Máxima koningin

  • Minister-president Kok: Máxima mag zich koningin gaan noemen (NRC-Handelsblad, 12 april 2002)
  • Máxima mag wel koningin heten (NRC-Handelsblad, 12 april 2002)
  • Máxima mag koningin heten (De Telegraaf, 12 april 2002)
  • (Algemeen Dagblad, 12 april 2002)
  • Just a thought: Artikel 5 (a) van het VN-Vrouwenverdrag luidt: De Staten die partij zijn bij dit Verdrag, nemen alle passende maatregelen om (a) het sociale en culturele gedragspatroon van de man en de vrouw te veranderen ten einde te komen tot de uitbanning van vooroordelen, van gewoonten en van alle andere gebruiken, die zijn gebaseerd op de gedachte van de minderwaardigheid of meerderwaardigheid van één van beide geslachten of op de stereotiepe rollen van mannen en vrouwen. Mede ondertekend door: het Koninkrijk der Nederlanden.

  • De genomineerden voor De Triomf 2002 zijn bekend: het Komitee Zelfstandig Verblijfsrecht Migrantenvrouwen, regisseur/producent Gülay Orhan en informatiespecialist Cisca Pattipilohy. De Triomf is een blijk van waardering voor de bijdrage aan empowerment, het omzetten van de kracht en de kwaliteiten van zwarte, migranten en vluchtelingenvrouwen in het verkrijgen van invloed, zeggenschap en macht.