zondag 24 januari 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nr. 13
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2005
 >  NRS. 11 - 20  >  NR. 13 

Aan alle ge´nteresseerden
   
Er schijnt een kloof te zijn tussen burger en politiek. In het hoofdlijnenakkoord van kabinet Balkenende II is daarom afgesproken dat nog in deze kabinetsperiode een nieuw kiesstelsel zal worden ingevoerd. Al veel langer was er overigens sprake van een kloof tussen vrouwen en (in) de politiek, maar daarin is nooit aanleiding gezien voor een stelselwijziging, maar dat terzijde.

Minister De Graaf pakte het voortvarend aan. Hij bereidde een drastische wijziging van het kiesstelsel voor. Inmiddels is een nieuwe minister aangetreden en is er heel veel water bij de plannen gedaan, maar niettemin: plannetjes zijn er nog.

Wie meer wil weten over deze plannen en plannetjes en of bijvoorbeeld die plannetjes en plannen ook invloed hebben op de genderkloof (eindelijk een vrouw als premier?) komt op 15 september a.s. Lunchen-Met: Henk Kummeling. Hij weet er alles van!

Van 12.15 - 13.15 zetten kiezers hun tanden in een broodje in de Toon Peterszaal, Achter Sint Pieter 200. Zoals altijd is iedereen van harte welkom. Svp aanmelden, bij voorkeur tenminste een week van te voren, bij ondergetekende.

Tot 15 september!
 
Marjolein van den Brink - Gender & Recht - Achter Sint Pieter 200 - 3512 HT Utrecht - tel. 030-2537106 - e-mail: m.vandenbrink@law.uu.nl