zondag 24 januari 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nr. 12
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2005
 >  NRS. 11 - 20  >  NR. 12 

EQUALproject Doorbreking Genderkloof Universiteiten

Première van de documentaire
'The mind has no sex' - Women and science today
 
DONDERDAG 12 MEI 2005
(KNAW, Amsterdam 15.30 uur)

Filmmaakster Marian Tjaden heeft, in opdracht van het EQUALproject Doorbreking Genderkloof Universiteiten, een documentaire gemaakt over de wijze waarop MIT de ontdekking van sekseongelijkheid in de eigen instelling onder ogen heeft gezien. Enkele hoofdrolspelers uit de Verenigde Staten (Charles Vest, Nancy Hopkins) komen aan het woord, evenals Pim Levelt van de KNAW. Ook wordt aandacht besteed aan de experimenten van Harvard-hoogleraar Banaji die het bestaan van gender bias in de beoordeling van mannen en vrouwen tonen. De film kan gezien worden als een vervolg op de VPRO documentaire ‘Verspilling van talent’  (A waste of talent) van dezelfde regisseur, die in 1998 door het VPRO programma Noorderlicht werd uitgezonden.

De eerste vertoning van deze film is het belangrijkste programmaonderdeel van de afsluiting van het EQUALproject Doorbreking Genderkloof Universiteiten, die eveneens op 12 mei aanstaande plaatsvindt. Ook wordt een overzicht gepresenteerd van de producten en publicaties die in het kader van het project ontwikkeld zijn en in de focusprojecten van de deelnemende universiteiten: Radboud Universiteit Nijmegen, Vrije Universiteit/Christelijke Hogeschool Windesheim Amsterdam/Zwolle en Universiteit Maastricht. Een – groot – deel van de publicaties is beschikbaar voor de bezoekers aan deze middag.

De middag staat niet alleen in het teken van het einde van dit project; we geven vast een vooruitblik op het nieuwe EQUALproject ‘Participatie van Vrouwen als Prioriteit voor Wetenschap’. U begrijpt: wij gaan door!

  • Donderdag 12 mei 2005
  • 15.30 uur – 17.30 uur (Ontvangst vanaf 15.00 uur)
  • Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen
  • Het Trippenhuis, TinbergenzaalKloveniersburgwal 291011 JV Amsterdam
  • Meer informatie op www.gendergap.nl

Zie ook het 'bioscoopkaartje' en het programma voor deze bijeenkomst.

Graag uw deelname bevestigen per e-mail op:

info-equal@genderdiversiteit.unimaas.nl