dinsdag 4 augustus 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nr. 07
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2005
 >  NR. 07 

PERSBERICHT

LANDELIJK CONGRES

“MEISJESBESNIJDENIS; BESPREKEN, BESCHERMEN, BESTRIJDEN”
  

Folder

Meisjesbesnijdenis en genitale verminking bij vrouwen zijn taboe-onderwerpen. Hoewel er steeds meer (internationale) aandacht voor is, blijven het bijzonder lastige onderwerpen om te bespreken in een één-op-één situatie met cliënten of patiënten. Niet in het minst omdat in Nederland alle vormen van vrouwelijke genitale verminking strafbaar zijn, en mogelijke slachtoffers en hun familie er dus niet over praten.

Op dit congres, georganiseerd door het Leids Congres Bureau i.s.m. het tijdschrift 0|25, informeren deskundige sprekers de deelnemers over de achterliggende tradities en het opzetten van voorlichtingsprogramma’s. Zij geven een handvat voor het bespreekbaar maken van het onderwerp bij leerlingen en ouders, cliënten en/of patiënten. Vervolgens komen de mogelijkheden om slachtoffers te beschermen aan bod.

Voor wie is het congres?

Het congres is bedoeld voor huisartsen, jeugdartsen, gynaecologen,

consultatiebureaumedewerkers, leraren, management en medewerkers van belangenorganisaties, GGD’s, AMK's, kinderdagverblijven en Raad voor de Kinderbescherming, hulpverleners bij COA en KWE's, beleidsmedewerkers Volksgezondheid en Welzijn, en Vreemdelingenzaken bij gemeenten, beleidsmakers bij de ministeries van Justitie & VWS, en andere belangstellenden.

Datum en locatie

Het congres vindt plaats op woensdag 20 april 2005 in de Aristo Zalen te Amsterdam.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen € 250,- p.p. (excl. BTW). Indien gelijktijdig een collega wordt aangemeld dan krijgt deze tweede (en elke volgende) persoon een korting van € 25,- op het inschrijfgeld (het factuuradres dient hetzelfde zijn).

Programma en organisatie

Leids Congres Bureau BV - Irene van Baalen - Postbus 16065 – 2301 GB Leiden.
Tel.: 071-5148203, fax: 071-5128095, e-mail: info@leidscongresbureau.nl

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.leidscongresbureau.nl. U vindt het congres onder het kopje “Eigen Activiteiten”.