woensdag 27 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nr. 13
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2003
 >  MAART  >  NR. 13 
Jaargang 3, nummer 1
Deze keer in de IkVaderKrant:

- IkVader gaat WEER naar de beurs!
- De beperkte houdbaarheid van geluk
- Vrouwen bang voor bevalling
- J/M zoekt gescheiden vaders
- Huismannen gezocht!
- Technisch foutje

IkVader gaat WEER naar de beurs!
Zelfs in deze barre tijden van oorlog en jojoŰnde beurskeursen, waagt IkVader wederom de stap naar... de Negen Maanden Beurs. Van woensdag 2 tot en met zondag 6 april houden wij als enigen het vadervaandel omhoog in de wereld van de roze wolk. Dit jaar pakken we uit met een groot IkVader Plein waar tal van activiteiten plaats vinden. Optredens van deejay DanceDad, forumdiscussies met Tweede Kamerleden, de New Daddy Workshops voor aanstaande vaders, de lancering van onze verhalenbundel Daddy Cool en een preview van IkVader.tv! Niet te missen dus! We hebben daarom een korting voor je geregeld. Print deze kortingsbon uit en je krijgt aan de kassa 1,50 euro korting. Onze stand vind je in hal 5, nummer 04.109. Meer informatie over openingstijden vind je hier
De Telegraaf heeft al lucht gekregen van onze plannen. Hun vrolijke vooruitblik lees je
hier. De beursgang van IkVader wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Steigers, Beam Systems, Focus Showequipment en Men's Health.

De beperkte houdbaarheid van geluk
In het voorjaar van 2002 werd Harry van Bommel (40), Tweede Kamerlid voor de SP, vader. Voor het eerst. Kort voor de geboorte van zijn zoon belde hij naar ons op. 'Hoe kan ik aan een Trotse Vader T-shirt komen?' Een avond later kwam hij op een adresje ergens in Amsterdam een PaPakket ophalen. Harri was enthousiast over ikvader, ging columns schrijven voor de site en vatte plannen op om vaderschap op de politieke agenda te krijgen. In december vorig jaar belde hij weer, weer vanuit het AMC. Met een onbevattelijke boodschap. Eind 2002 stierf zijn zoon Marnix. Aan verslaggever Pieter Webeling vertelde hij zijn dappere, aangrijpende verhaal.

Vrouwen bang voor bevalling
Vaders met baarmoedernijd kunnen even opgelucht ademhalen. 'Het leven schenken' mag een fantastisch, haast jaloersmakend vermogen zijn, om er als man bij te staan kijken is soms zo gek nog niet. Een nieuw Brits onderzoek onder 3000 vrouwen laat zijn dat een bevalling Ĺmeer pijn deed dan je je ooit hebt voorgesteldĺ. Uit de studie blijkt verder dat acht van de tien vrouwen bang zijn tijdens de weeŰn en de bevalling. Een ook in de fase voor de bevalling heeft de roze wolk schaduwranden. 72 procent van de vrouwen klaagt dat 'mensen' hen niet speciaal bejegende, zoals door het afstaan van zitplaatsen in de trein.

J/M zoekt gescheiden vaders
J/M, ┤vakblad voor ouders┤, zoekt vaders die jaren na de echtscheiding toch hun kinderen in huis kregen. Eerst zijn de kinderen aan moeder toegewezen, maar na een tijdje bedenken ˇf kinderen ˇf moeder zich en wordt vader alsnog fulltime ouder. Over die situaties gaat mijn verhaal, vertelt journaliste Ingebord van Teesling. Desgewenst kun je haar je verhaal anoniem vertellen. Je kunt deze journaliste bereiken via ingeborgvt@hotmail.com.

Huismannen gezocht!
In verband met een onderzoek naar de beweegredenen en de leefwereld van huismannen zijn wij, vier studenten sociologie verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, op zoek naar huismannen die bereid zijn tot het geven van een interview. Mail indien u ge´nteresseerd bent of iemand kent die wellicht ge´nteresseerd is naar onderzoekeur@dolfijn.nl.

Technisch foutje
Door een (inmiddels opgelost) technisch foutje ontvangt een gering aantal abonnees de IkVaderKrant voor de tweede maal. Onze excuses hiervoor. Redactie


Wil je de IkVaderKrant voortaan rechtstreeks ontvangen? Meld je dan
hier aan.

ę 2000-2003 KingContent bv. Design by edividual_interactive.