woensdag 27 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nr. 07
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2003
 >  MAART  >  NR. 07 

Tijdschrift voor Genderstudies


De redactie van het Tijdschrift voor Genderstudies nodigt u uit voor de presentatie van het nieuwste nummer:

DIGITALE VERBEELDING
Gastredactie Anneke Smelik (KUN) en Berteke Waaldijk (UU)

U bent van harte welkom op: Vrijdag 28 maart 2003 van 16.00-17.30 uur Bushuis, zaal F 022, Kloveniersburgwal 48, Amsterdam.


Liesbet van Zoonen (hoogleraar Media en populaire cultuur aan de UvA) zal een openbare recensie uitspreken van dit themanummer van het Tijdschrift voor Genderstudies.

Digitalisering dringt rap door tot alle terreinen van de samenleving. Teksten, beelden, geluiden en cijfers kunnen naar believen worden bewerkt, veranderd en gereproduceerd. Alles kan worden opgeslagen als enen en nullen.

Wat betekenen nieuwe technologische ontwikkelingen voor het denken over sekse, kennis en cultuur? Zijn de representaties die tot stand komen met digitale technieken, zoals satellietfoto's, microscopische filmbeelden van digitale minicamera's, websites en artistieke cd-roms, wezenlijk anders dan de klassieke vormen van representatie die binnen vrouwenstudies werden en worden bekritiseerd?

In dit themanummer verschijnen artikelen op het grensvlak van verschillende wetenschappelijke terreinen, zoals vrouwenstudies, cultural studies en wetenschapsstudies. De auteurs komen uit de filmkunde, literatuurwetenschap, geschiedenis en sociale wetenschap, waarbij zij zich vaak over de grenzen van hun vakgebied bewegen.

Dit themanummer is resultaat van een door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ondersteund internationaal onderzoeksprogramma, getiteld Media, Gender, Cultural Studies: Looking for the Missing Links. Aan het programma namen de afdelingen vrouwenstudies deel van de Universiteit Utrecht; de University of California, Santa Barbara; en de Southern University of Denmark, Odense.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het redactiesecretariaat, i.arends@planet.nl Abonnee worden? Voor ? 42,- ontvangt u dit jaar alle nummers van het Tijdschrift voor Genderstudies (studenten ? 29,-, instellingen ? 67,-). Neem contact op met uitgeverij SWP, admi@swpbook.com