woensdag 27 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 030
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2003
 >  001 - 050  >  021 - 030  >  030 
 
Jaargang 3, nummer 4
Deze keer in de IkVaderKrant:

- Steeds meer vaders testen DNA
- Boek een IkVader Workshop en win een weekendje weg!
- Krijgen vrouwen hangborsten van borstvoeding geven?
- Nieuw: Daddy Cool Cap!
- Jongens zijn wezenlijk anders

Steeds meer vaders testen DNA
Eén op de tien vaders voedt het kind van de melkboer op, aldus de Britse bioloog Robin Baker in zijn spraakmakende boek De Grote Babyoorlog (1998). Steeds meer vaders willen zeker weten of zij 'hun' kind ook echt hebben verwekt.
Uit onderzoek van NRC/Handelsblad bleek onlangs dat het aantal vaderschapstests dat per jaar in Nederland wordt uitgevoerd de laatste drie jaar bijna is verdubbeld, tot 1.000 ŕ 1.150. Nederlandse vaders kunnen terecht bij drie commerciële firma's en de twee non-profit instanties, onder meer Bsure en de Stichting Sanquin. Klik hier voor meer info uit NRC.

Boek een IkVader Workshop en win een weekendje weg!
Begin volgende week gaan ze van start: de speciale workshops die IkVader op vijf lokaties in Nederland organiseert voor mannen die vader worden of net vader zijn. Kosten € 50 incl. IkVader T-shirt, Scheurkalender 'Mijn Eerste Jaar' en een handige koeltas. Wie nu een plaats reserveert voor de IkVader Workshop maakt een grote kans op prettig extraatje. Accor Hotels, een van de sponsors van de Workshop, geeft elke 25e deelnemer een luxe 'verwenweekend' voor twee cadeau! Lokatie: het Mercure Hotel Den Haag Central. In begrepen zijn: welkomstcocktail, IkVader Surprise, onbeperkt gebruik van thermenfaciliteiten (sauna en sneeuwcabine!), entree Holland Casino Scheveningen en een overnachting. Wees er dus snel bij! Reserveer hier.

Krijgen vrouwen hangborsten van borstvoeding geven?
Borstvoeding is onweerlegbaar de beste voeding voor je kind. Maar is borstvoeding ook het beste voor de borsten van je vrouw? In de digitale discussie die het Voedingscentrum organiseert rond het thema borstvoeding, deze maand de stelling: 'Van borstvoeding geven, krijgen vrouwen hangborsten.' Laat hier horen wat jij vindt!

Nieuw: Daddy Cool Cap!
Op veler verzoek toevoegd aan ons assortiment: een cap voor Boney M-fans én voor megahippe Cool Dads. Opschrift: Daddy Cool. Kleur: zwart. Puike kwaliteit met fluwelen uitstraling en gespsluiting. Prijs (incl. verzendkosten) € 9. U kunt hier bestellen.

Jongens zijn wezenlijk anders
Voer voor de discussie over de door hoogleraar Louis Tavecchio aangezwengelde discussie over de feminisering van het onderwijs. In een helder stuk legt Intermediair deze maand namelijk nog eens uit hoe het zit: jongens zijn uitgerust met een wezenlijk andere biologische bedrading dan meisjes. Het verwerken van geluidssignalen in taal kost jongens bijvoorbeeld meer moeite dan meisjes. Bij het lesgeven aan jongens zouden de docenten er dus goed aan doen kortere zinnen te formuleren. Meer wetenswaardigheden vind je hier.


Wil je deze IkVaderKrant niet meer ontvangen? Meld je dan hier af.

© 2000-2003 KingContent bv. Design by edividual_interactive.