woensdag 27 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 022
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2003
 >  001 - 050  >  021 - 030  >  022 
 
Jaargang 3, nummer 3
Deze keer in de IkVaderKrant:

- Club IkVader gelanceerd!
- Koninkijk PaPakket voor Alexander
- Mag een moeder in het openbaar de borst geven?
- IkVader op tv over 'Je kind of je carrière...'
- Thuisbevallen blijft populair
- Gastgezinnen gezocht

Club IkVader gelanceerd!
Een aanstaande vader heeft een volstrekt andere informatiebehoefte dan de gelouterde vader van drie pubers. Daarom begint IkVader met Club IkVader: op basis van het profiel dat je opgeeft, selecteren wij op jouw situatie toegesneden nieuws en aanbiedingen. Geef je hier gratis op en ontvang de dubbeldikke IkVaderKrant vanzelf in je mailbox. Doen! Zodat Club IkVader uitgroeit tot de grootste vaderorganisatie in Nederland!

Koninkijk PaPakket voor Alexander
Namens alle vaders van Nederland zal IkVader.nl Z.K.H. Alexander een waarlijk uniek kado aanbieden zodra hij vader wordt: een exclusieve, éénmalige editie van het welbekende PaPakket. Juist, het Koninklijk PaPakket! De inhoud wordt door jou bepaald. Wil jij Alexander een hart onder de riem steken door hem een zelf gepunnikte dekbedovertrek of een kunstig gesmede servetring kado te doen, of wil je hem gewoon met een kaart feliciteren, stuur het ons dan toe. Wij verzamelen de kraamkado’s in het Koninklijke PaPakket, binden een strik erom en bieden het aan. Lees hier hoe je mee kunt doen!

Mag een moeder in het openbaar de borst geven?
Het Voedingscentrum in Den Haag is een digitale discussie gestart over borstvoeding. De discussie maakt deel uit van een grote campagne om vrouwen te stimuleren langer borstvoeding geven. IkVader werkt mee aan deze campagne: onderzoek wijst uit dat mannen een belangrijke rol bij de keuzes rond borstvoeding. Laat je stem dus horen in de digitale discussie! Deze maand is de vraag: mag een moeder in het openbaar de borst geven. Laat hier horen wat jij vindt!

IkVader op tv over 'Je kind of je carrière...'
Dit is, op 8 juli as het thema van de uitzending van KRO's nieuwe talkshow 'In de schaduw van het nieuws.' Presentator Leo Fijen praat met vier vaders over de combinatie carrière en zorg voor de kinderen. Henk Hanssen, oprichter van IkVader, schuift aan. Daarnaast zal Peter Schoemaker, cursusleider van de New Daddy Workshop, uitleggen hoe je, onder meer via de workshop, meer balans tussen werk en prive kunt vinden. Dolf Jansen, cabaretier, marathonloper én vader van twee kinderen, geeft als 'schaduwkijker' commentaar op het debat. Aanvang: 21.50 uur, KRO, Nederland 1. Herhaling op woensdag 9 juli, rond 12.00 uur. Meer info.

Thuisbevallen blijft populair
Mannen zien in de regel op tegen een thuisbevalling. Onder het motto 'je laat een verstandskies toch ook in het ziekenhuis trekken' proberen heel wat kerels hun partner over te halen bij het breken der vliezen ziekenhuiswaarts te trekken. De mannen leggen het toch vaak af tegen de wens van de verloskundigen (en de aanstaande moeder zelf) die, in Nederland althans, met welhaast godvruchtige vastberadenheid voorrang geven aan een thuisbevalling: 34 procent van alle bevallingen in Nederland voltrekt zich in het eigen bed. En dit percentage is in vijftien jaar tijd vrijwel gelijk gebleven. Eind jaren negentig werd nog verwacht dat het fenomeen thuisbevalling zou verdwijnen. Een en ander blijkt uit een recent onderzoek van het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg.

Gastgezinnen gezocht
Ze komen uit alle delen van de wereld: 120 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Uitwisselingsorganisatie AFS is voor deze jonge mensen op zoek naar gastgezinnen. Ze zullen een jaar lang in ons land verblijven. Hun missie: zoveel mogelijk van de Nederlandse cultuur in zich op te nemen. Ze gaan hier naar school, leren de taal en cultuur. AFS bestaat al sinds 1947 en stuurt jaarlijks zo’n 10.000 jongeren de hele wereld over. Voor de 120 jongeren die straks op Schiphol landen, zoekt AFS nog een aantal gastgezinnen. Heb je interesse of weet je iemand die interesse heeft om als gastgezin te functioneren? Neem dan contact op met het landelijk AFS kantoor via 0297-214076, info@afs.nl of www.afs.nl


Wil je deze IkVaderKrant niet meer ontvangen? Meld je dan hier af.

© 2000-2003 KingContent bv. Design by edividual_interactive.