woensdag 30 september 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 012
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2003
 >  001 - 050  >  011 - 020  >  012 
 
Jaargang 3, nummer 2
Deze keer in de IkVaderKrant:

- 13 juni: GRATIS New Daddy Workshop!!
- VaderdagVerhalenWedstrijd: win dat SuperPaPakket!
- IkVader lanceert Scheurkalender
- Okselgeur als kalmeringsmiddel
- Dieren en versieren
- Goede voeding is alles!
- Tik, Tik, Tik...

13 juni: GRATIS New Daddy Workshop!!
Aanstaande vader? Doe dan mee aan de GRATIS New Daddy Workshop op vrijdag 13 juni! De New Daddy Workshop is een nieuwe activiteit van IkVader. Gedurende één leuke, spannende dag wordt je ingewijd in de kneepjes van het vaderschap. Geen zweverig gedoe, maar veel nuttige info & plezier! De cursusleiders zijn ervaren motivatietrainers - en gelouterde vaders. Lokatie: Utrecht. Duur: van 11.00u tot 15.30u. Voor deze eerste, speciale workshop zoeken we deelnemers die net vader zijn of dit gaan worden. We zoeken mensen die goed uit hun woorden kunnen komen en het geen bezwaar vinden hun ervaringen te delen met journalisten. Serieuze interesse? Mail naar redactie@ikvader.nl. Wie het eerst komt... Meer info? Lees verder!

VaderdagVerhalenWedstrijd: win dat SuperPaPakket!
In het kader van vaderdag (15 juni a.s.) organiseert IkVader een VaderVerhalen Competitie. Beschrijf in maximaal 300 woorden een grappig, ontroerend, bijzonder voorval dat je hebt meegemaakt met je kind(eren), partner of grootouders. Het mag over alles gaan - schoonmoeder, spermadonor, handje drukken met je zoon, eerste glimlach - als het maar over je vaderschap gaat. Stuur je verhaal op naar redactie@ikvader.nl. De prijzen zijn... lees verder!

IkVader lanceert Scheurkalender
Eindelijk kan het licht worden ontstoken in de informatieduisternis waar jonge vaders in rond dolen. Henk Hanssen, oprichter van IkVader.nl, heeft een Scheurkalender geschreven die vaders gedurende hun eerste jaar van dag tot dag bij staat met rake tips, prikkelende citaten en humor. De kalender is vanaf vrijdag 30 mei te koop in de boekhandel en is online te bestellen via de winkel van ikvader.nl. Lees hier alles over de plechtige doop van de Scheurkalender, een van de laatste politieke daden die werd voltrokken door voormalig demissionair staatssecretaris van Emancipatiezaken, Khee Liang Phoa.

Okselgeur als kalmeringsmiddel
Weg met die deodorant! De volgende keer als je vrouw heftig overstuur door het huis loopt, leg dan haar neus even te rusten in je oksel. Onweerlegbaar onderzoek toont aan dat vrouwen rustig worden van die heerlijke mannenlucht. Sterker nog: de menstruatiecyclus van de vrouw raakt er schijnbaar door beďnvloed. Wordt er straks een nieuw vruchtbaarheidsmiddel uit zweet geperst? Geurchemicus George Preti van het Monellcentrum voor chemisch zintuiglijke waarneming in Philadelphia denkt van wel. “Er bevindt zich een aantal erg interessante, fysiologisch actieve chemicaliën onder de arm.” Dat bedoelen we, doc. Preti en zijn collega's voerden een onderzoek uit waarbij vrouwen - geheel vrijwillig - zes uur lang werden blootgesteld aan mannelijk okselzweet. Deze geuren waren wel enigzins gecamoufleerd door een andere geur. De onderzoekers testten hoeveel er van het hormoon LH in het bloed van de vrouwen vrijkwam. En wat bleek? Het vrijkomen van het hormoon ging een stuk sneller dan anders! Meer weten? Lees verder!

Dieren en versieren
Een mannenleven zou heel wat gemakkelijker zijn als wij meer op hyena's leken. Nooit meer je hoofd hoeven breken over versiertrucs. Geen cabrio meer hoeven aanschaffen om indruk te maken. Uit een wederom onweerlegbaar onderzoek van hyenologen blijkt dat mannetjes die de ouderwetse versierdoos open trekken aanzienlijk minder succesvol zijn. Met een attente, zorgzame benadering scoren hyena-binken juist heel hoog. Doe hier inspiratie op voor straks op het strand...

Goede voeding is alles!
Wetenschappers hebben aangetoond dat er een patroon bestaat tussen het voedingspatroon van je zwangere partner en de kans op een te vroege bevalling. Als je partner er voor kiest om minder te gaan eten of onbewust minder binnen krijgt, kan zij dus eerder dan gepland bevallen.
Lees verder

Tik, Tik, Tik...
Dachten we zeker te weten dat die biologische klok alleen in een vrouwenlijf tikte, zijn er weer on-weer-legbare onderzoekers die beweren dat ook mannen met dit uurwerk zijn uitgerust. Een studie, gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Journal of Urology meldt dat mannen van boven de 40 twee keer zoveel kans hebben een kind met het syndroom van Down te verwekken dan mannen die de helft jonger zijn. Dr. Emily Senay zegt: “De kwaliteit van de sperma daalt naarmate de leeftijd hoger wordt.” Altijd raadzaam dus om naar het ziekenhuis te gaan voor onderzoek naar genetische afwijkingen.


Wil je deze IkVaderKrant niet meer ontvangen? Meld je dan hier af.

© 2000-2003 KingContent bv. Design by edividual_interactive.