zondag 5 december 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nr. 03
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2002
 >  OKTOBER  >  NR. 03 

Ga toch koken, mens!
De teloorgang van vrouwen in de politiek

Maandag  25 november
Rode Hoed
Keizersgracht 102,
1015 CV Amsterdam
Reserveren: 020 - 6385606

Tweede-Kamerlid Gerda Verburg (CDA) zette een jaar geleden in de Rode Hoed tijdens het debat Vrouwtjesmaker gezocht!, haar geld op Tineke Netelenbos. De toenmalige PVDA-minister van Verkeer & Waterstaat, zou volgens Verburg na de verkiezingen de nieuwe premier van Nederland worden. Verburg kreeg veel bijval; Nederland was toe aan de eerste, vrouwelijke premier.
Hoe anders ziet de Haagse politiek er nu uit. Het kabinet-Balkenende is al na 87 dagen gevallen en telde slecht één vrouwelijke minister en vier vrouwelijke staatssecretarissen. En sinds het volk mag zeggen wat het denkt, is emancipatie geen topic meer. Achterhaald zelfs. Het is tijd om traditionele vrouwentaken te herwaarderen, zo gonst het in de politiek. Terug naar het aanrecht; lijkt de boodschap.
Stichting Vrouw & Media organiseert in samenwerking met de Rode Hoed daarom twee maanden voor de verkiezingen een debat over de rol van vrouwen in de politiek. Neelie Kroes houdt een korte inleiding, waarna onder leiding van Sylvana Simons (RTL4) een discussie zal volgen met onder meer Gerda Verburg (vice-fractievoorzitter CDA), Dig Istha (communicatie-adviseur), Peter Cuyvers (oud-stafmedewerker van de Nederlandse Gezinsraad en CDA-ideoloog) en Sybilla Dekker (algemeen directeur van de werkgeversvereniging AWVN).

Het debat begint om 20.15 uur. Kaartjes -8 euro en 7 euro voor mensen met CJP, Stadspas of Pas 65- reserveren bij de Rode Hoed.