woensdag 27 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nr. 03
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2002
 >  NOVEMBER  >  NR. 03 

Drentse Salon 2002


DE HELDINNEN VAN DE WERELDVROUWENMARS
“A Score for Women Voices”

In het kader van de nationale campagne Een week zonder geweld organiseert enova(emancipatie adviesbureau drenthe) estafette-bijeenkomsten op donderdag 28 november in Emmen, Meppel, Hoogeveen en Assen.

Tijdens de bijeenkomst wordt de documentaire vertoond “A Score for Women’s Voices” (oorspronkelijke titel: Partition pour voix de Femmes) van Sophie Bisonnette.Deze indrukwekkende documentaire vertelt het verhaal van de Wereldvrouwenmars 2000. De Wereldvrouwenmars was een initiatief van de federatie van vrouwen van Quebec, in de strijd tegen armoede en geweld. In 2000 bracht de mars vele duizenden vrouwen uit 161 landen bijeen in een wereldwijde solidariteitsbeweging. Documentairemaakster Sophie Bissonnette verslaat in samenwerking met 5 lokale filmmakers inspirerende projecten vanuit verschillende plekken van de wereld. Kijk naar de gezichten van deze vrouwen. Onder hen voorvechters van het eerste uur, anderen bezig aan hun eerste strijd. Vastbesloten door te gaan, al trotseren sommigen daarbij de wetten van hun eigen land.

Charlot Pierik, coördinator van de Wereldvrouwenmars Nederland en werkzaam bij de YWCA zal op de bijeenkomst de Wereldvrouwenmars toelichten. Hoe is het ontstaan, wat kun je zelf doen om armoede onder vrouwen en geweld tegen vrouwen op de politieke agenda te krijgen?

Assen 14.00 – 16.30 uur in het stadhuis
Meppel 14.00 – 16.30 uur in café restaurant Nijmeijer
Emmen 19.00 – 21.30 uur in Best Western De Giraf
Hoogeveen 19.00 – 21.20 uur in De Tamboer

Meer informatie over de ‘week zonder geweld’ en de Wereldvrouwenmars kunt u vinden op:

U kunt zich opgeven bij enova (emancipatie adviesbureau drenthe), telefoon: 0592 316856 of e-mail: info@enova-ebd.nl.