woensdag 27 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nr. 02
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  BERICHTEN  >  2002
 >  NOVEMBER  >  NR. 02 

PERSBERICHT KICK-OFF MEETING EQUAL-PROJECT DOORBREKING GENDERKLOOF UNIVERSITEITEN (DONDERDAG 28 NOVEMBER 2002, MAASTRICHT)

Het centrum voor Gender en Diversiteit [*] van de Universiteit Maastricht organiseert op donderdag 28 november aanstaande de kick-off meeting van het EQUAL-project Doorbreking Genderkloof universiteiten. De centrale doelstelling van dit project is het vertrouwd maken van de deelnemende universiteiten met het principe van Gender Mainstreaming; dit wil zeggen het consequent in de gaten houden en integreren van emancipatiedoelstellingen bij het ontwerpen, uitvoeren en wijzigen van nieuw en bestaand beleid.

Naast de UM participeren de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) in het project, samen met twee ontwikkelingspartners: het Nederlands Genootschap Vrouwenstudies (NGV) alsmede het Landelijk Overleg Emancipatie en Kwaliteit in het Wetenschappelijk Onderwijs (LOEKWO). De 'Universidad de Valencia' (Spanje) is de transnationale partner in dit project.  Het project loopt door tot eind 2004. Het programma voor 28 november bevat een aantal aansprekende lezingen over Gender Mainstreaming door internationaal erkende experts. De deelnemende universiteiten brengen hun plannen voor de komende twee jaar voor het voetlicht. Ook wordt het 'informatiepakket Gender mainstreaming' gepresenteerd.

De kick-off meeting is kosteloos bij te wonen. Voor informatie of opgave kunt u zich wenden tot Wilma Lieben: w.lieben@genderdiversiteit.unimaas.nl.


* Het centrum voor Gender en Diversiteit is gelieerd aan de Faculteit der Cultuurwetenschappen (FdCW)