donderdag 20 januari 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 095
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  NIEUWSBRIEF  >  091-100
 >  095 
Nieuws van emancipatie.nl
Nummer 095 (15 t/m 23 oktober 2002)
Alle nieuwe links van de afgelopen periode, gesorteerd op rubriek 


NIEUWS


ARCHIEF VAN DE RUBRIEK NIEUWS
  • Even bijpraten (column voorzitter Hans van Duijn, Politiebond, 14 oktober 2002). Uit een gesprek met minister Remkes (BZK) en Staatssecretaris Hessing (BZK): Op de politiescholen zien we relatief te weinig vrouwen en al bijna helemaal geen allochtonen. Zo wordt het nooit wat! Wanneer en hoe gaan ze de korpsen afrekenen? Volgens Hessing is het streven naar 25 procent vrouwen in de executieve dienst op korte termijn niet haalbaar. Op korte termijn niet haalbaar? Ik ontplof zowat. Dat streefpercentage is bijna 25 jaar oud en al eens 10 jaar opgeschoven. Hoezo: 'op korte termijn'?

TIJDSCHRIFTENREK: nieuw verschenen


EMANCIPATIE.PAGINA.NL
  • België: Evenwicht.be - een campagne waarmee de Vlaamse overheid een evenwichtiger verhouding tussen mannen en vrouwen in de politiek wil bevorderen.

FOCUS

AKTUEEL 
  • Agenda:
    • Vrijdag 25 oktober 2002: Het persoonlijke en het politieke: een fatale combinatie ? Genderlezing 2002 (Amsterdam, De Balie, Amsterdam, 15.00 uur). Spreeksters: Claudia Castañeda (Lancaster University) over de relatie tussen gender- en postkoloniale studies en politiek. Mieke Aerts (onafhankelijke onderzoeker) over de relevantie van het persoonlijke is politiek. Evelien Tonkens (Tweede Kamerlid voor Groen Links), discussiant en moderator.


DOSSIERS


DEN HAAG

ARCHIEF VAN DE NIEUWSBRIEVEN

ABONNEMENTEN OP DEZE NIEUWSBRIEF
  • Inschrijven / opzeggen door vanaf het aan of af te melden mailadres een mailtje te zenden aan redactie@emancipatie.nl met de tekst begin abonnement nieuwsbrief of stop abonnement nieuwsbrief
  • Deze nieuwsbrief wordt ook wekelijks toegezonden aan de Feminisme-lijst. Abonnees van die lijst kunnen zich niet apart afmelden voor deze nieuwsbrief.