donderdag 20 januari 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 090
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  NIEUWSBRIEF  >  081-090
 >  090 
Nieuws van emancipatie.nl
Nummer 090 (5 t/m 10 september 2002)
Alle nieuwe links van de afgelopen periode, gesorteerd op rubriek 


NIEUWS

ARCHIEF VAN DE RUBRIEK NIEUWS
 • Hans Andringa: SGP schendt vrouwenrechten (Radio Nederland Wereldomroep, 3 december 2001). Met geluidsopname, o.a. van speech SGP-Kamerlid Van der Staay en D66-staatssecretaris Verstand.

EMANCIPATIE.PAGINA.NL
 • Iswazwat.nl - De WAZ staat voor Wet Arbeid en Zorg. Hierin staan diverse verlofregelingen om arbeid- en zorgtaken te combineren. De WAZ is op 1 december 2001 in werking getreden en bestaat uit nieuwe en vernieuwde verlofregelingen. Op deze site kun je je vragen over en ervaringen met de Wet Arbeid en Zorg delen met anderen. IsWazWat.nl is een initiatief van E-Quality, expertisecentrum voor gender en etniciteit.

DEN HAAG

VARIA

  AKTUEEL > AGENDA
  • Agenda:
   • Donderdag 12 september 2002, 14.30 uur: Kennismakingsoverleg Vaste Commissie SZW met minister De Geus en de staatssecretarissen Rutte en Phoa van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Groen van Prinstererzaal, Tweede Kamergebouw) 
   • zondag 29 september, vanaf 16.00 uur: WOUW Amsterdam (netwerk maatschappij kritische 50+ vrouwen) - presentatie en feest i.v.m. het 10 jarig bestaan van WOUW Amsterdam. Aan een speciale verrassing werken mee: Remine Alberts, Hedy d'Ancona, Tamarah Benima, Marjan Berk, Saar Boerlage, Majoor Bosshardt, Mies Bouhuys, Gisela Colin, Cisca Dresselhuys, Anita Harting, Marijke Helwegen, Hansje Kalt, Mary Michon, Fokkelien Oosterwijk, Lilianne Ploumen, Lucy Spee.
   • vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2002: Congres Culturele bagage. Geschiedenis en overdracht in perspectief (Utrecht). Het Historisch Platform, de Vereniging voor Vrouwengeschiedenis (VVG) en de Stichting Vrouwengeschiedenis van de Vroegmoderne Tijd (SVVT) stellen met het congres Culturele bagage het proces van 'herinneren' aan de orde. Hierbij staat de rol van sekse en etniciteit centraal. In lezingen, debatten en werkgroepen zal onderzocht worden hoe gemeenschappelijk onze collectieve herinneringen zijn. Ook zullen er vragen worden gesteld bij de diversiteit van 'ons' cultureel erfgoed. Wat de ťťn als pronkstuk uit zijn of haar culturele bagage beschouwt, kan voor de ander immers problematische kanten hebben, zoals bijvoorbeeld bleek uit recente discussies over de omgang met het slavernijverleden en de VOC-herdenking.
   • Donderdag 7 november (9:45 - 17:00 uur): Het Feministisch Economisch Netwerk in Nederland (Fenn) organiseert een seminar: Gender Tools for Development. A feminist perspective on globalisation. Keynote spreker: Dr. Noreena Hertz - bekend wetenschapper en activiste, en schrijfster van het boek The Silent Takeover: global capitalism and the death of democracy. Locatie: Het Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag. Voor meer informatie en aanmelding voor het seminar kunt u een e-mail sturen naar fenn@fee.uva.nl of zie: http://www.fen-netherlands.nl.
  • Tijdschriftenrek:

  FOCUS > LEVENSLOOP
  • Campagne alfabetisering autochtone nederlanders van start (Ministerie van OCW, 9 september 2002).
   • Nadere informatie (Ministerie van OCW, 9 september 2002). 1,3 miljoen autochtone Nederlanders zijn analfabeet of functioneel analfabeet. Functioneel analfabeet ben je als je een beetje kunt lezen, schrijven en rekenen, maar niet genoeg om volledig mee te komen in de maatschappij.

  ARCHIEF VAN DE NIEUWSBRIEVEN

  ABONNEMENTEN OP DEZE NIEUWSBRIEF
  • Inschrijven / opzeggen door vanaf het aan of af te melden mailadres een mailtje te zenden aan redactie@emancipatie.nl met de tekst begin abonnement nieuwsbrief of stop abonnement nieuwsbrief
  • Deze nieuwsbrief wordt ook wekelijks toegezonden aan de Feminisme-lijst. Abonnees van die lijst kunnen zich niet apart afmelden voor deze nieuwsbrief.