donderdag 20 januari 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 082
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  NIEUWSBRIEF  >  081-090
 >  082 

Nieuws van emancipatie.nl
Nummer 082 (4 t/m 10 juni 2002)

Alle nieuwe links van de afgelopen periode, gesorteerd op rubriek


NIEUWS

 


ARCHIEF VAN DE RUBRIEK NIEUWS

  • Brussel biedt betere bescherming seksediscriminatie op de arbeidsmarkt (site Joke Swiebel, 8 mei 2002)
  • Mayke Calis: Pim Fortuyn en de vrouwtjes  (Het Parool, 20 april 2002). PvdA-Kamerlid Jet Bussemaker wil een discussie met de vrouwen van het LPF over emancipatiebeleid. Philomena Bijlhout: Ik voel me geen excuus-truus.
  • Seksueel zelfbeschikkingsrecht (site Joke Swiebel, 10 maart 2002)
  • Aart Liefbroer: Het gezinsideaal, van traditioneel naar modern. Demos, maart 2002. Het moderne huwelijks- en gezinsideaal vertoont een gestage opmars. Tussen 1990 en 2000 heeft een forse verschuiving plaatsgevonden van een traditioneel naar een modern huwelijks- en gezinsideaal. De aanhangers van deze moderne visie hebben een voorkeur voor ongehuwd samenwonen vˇˇr het huwelijk en een iets minder negatieve houding ten aanzien van echtscheiding. Zij zijn daarnaast voorstander van het combineren van betaald werk en de zorg voor de kinderen. De vrouw wordt geacht in beide domeinen actief te zijn.
  • Frans van Poppel en Kees Mandemakers : Vaders op leeftijd. Demos, februari 2002. Vergelijking met de 19e eeuw. Nederlandse vrouwen zijn kampioen in het laat kinderen krijgen. Bij de discussie daarover staan de gevolgen voor de gezondheid van vrouw en kind centraal. De vaders van die kinderen zijn echter eveneens gemiddeld al ver boven de 30 bij de bevalling. De situatie is vergelijkbaar met die in de 19e eeuw en evenals toen zijn oude ouders ook nu stof voor discussie.

DEN HAAG > PARLEMENT > KAMERSTUKKEN
FOCUS > Kabinetsformatie 2002
  • Astrid Feiter: Het regeerakkoord: wat moet er in? (OPZIJ, juni 2002)
  • een nieuwe rubriek: Kabinetsformatie 2002. Met Nieuws, Strategisch Beleidsdocument, Emancipatie in discussie en Emancipatiebeleid 1998-2002. Wat zijn de nieuwe beleidslijnen en hoe raken die de emancipatie-issues? Waar gaan de discussies over en wat is de inbreng uit het emancipatieveld? Verandert de huidige opzet en organisatie van het emancipatiebeleid, zoals vastgelegd in o.m. de Nota Gendermainstreaming (juni 2001) en het Meerjarenbeleidsplan Emancipatie (november 2000) ? Emancipatie.nl probeert u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. En bereidt een discussie voor over het emancipatie-gehalte van het Strategisch Beleidsdocument dat - voorafgaand aan de eigenlijke formatiefase - in de Tweede Kamer besproken zal worden.

NAAR EMANCIPATIE.PAGINA.NL


SERVICEPAGINA

 

ARCHIEF VAN DE NIEUWSBRIEVEN


ABONNEMENTEN OP DEZE NIEUWSBRIEF

  • Inschrijven / opzeggen door vanaf het aan of af te melden mailadres een mailtje te zenden aan redactie@emancipatie.nl met de tekst begin abonnement nieuwsbrief of stop abonnement nieuwsbrief