vrijdag 23 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Juli 2002
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2002
 >  JULI 2002 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF JULI 2002


9 juli 2002
8 juli 2002

 • Nieuws:
  • Ahmet Olgun: Moslima's: Ons wordt niets gevraagd (NRC-Handelsblad, 8 juli 2002). Zie ook:
  • Ben van de Venn: Over euthanasie mochten we niet eens praten. Europees Parlement stemt over legalisering abortus in alle lidstaten (Katholiek Nieuwsblad, 5 juli 2002). Over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Onder deze titel presenteerde de vrouwencommissie van het Europees Parlement begin juni een initiatiefrapport. Deze week wordt er over het rapport gestemd. Bij goedkeuring legt het een bom onder de morele en politieke orde in de EU.5 juli 2002
4 juli 2002
3 juli 2002

 • Er is nog hoop:
 • Focus > Kabinetsformatie 2002:
  • Kabinetsformatie 2002. Het regeerakkoord 2002 - eerder ook Strategisch Beleidsdocument genoemd - is gereed. Ter afsluiting van ons dossier Kabinetsformatie geven een aantal opinieleiders hun mening over de emancipatiekoers in het regeerakkoord. In volgorde van binnenkomst publiceren wij hun bijdragen. De eerste komt van Jet Bussemaker (TK-lid PvdA). Hierna volgen die van Naima Azough (TK-lid GroenLinks), Lans Bovenberg (hoogleraar economie), Niny van Oerle (TK-lid CDA), Joyce Outshoorn (hoogleraar politicologie) en Janneke Plantenga (hoogleraar kinderopvang).
  • Dogmatische financiŽle voornemens bepalen regeerakkoord (CNV, 3 juli 2002). Partnertoets is ondoordachte maatregel. En: Ook zijn er uitdagende en bij deze tijd passende passages over bijvoorbeeld verantwoordelijkheid en levensloopbeleid.
  • Regeerakkoord bezuinigt onnodig veel en vernieuwt te weinig (FNV, 3 juli 2002). Invoering partnertoets bij gedeeltelijk arbeidsongeschikten maatschappelijk en juridisch onaanvaardbaar.
  • Werken aan vertrouwen, een kwestie van aanpakken : tekst Regeerakkoord.
 • Focus > Levensloop:
 • In de rubriek Den Haag een nieuwe subrubriek: Vrouwen en parlement:
  • Sinds in 1918 ook vrouwen verkiesbaar werd voor het parlement is het aandeel van vrouwen in de Tweede en Eerste Kamer gegroeid van ťťn in 1918 (Suze Groeneweg) tot nu, anno 2002, vijftig. De groei vond vooral plaats in de jaren zeventig en tachtig, mede dankzij voorkeurstemmenacties als 'Stem 'ns op een vrouw!'.
   In deze nieuwe subrubriek worden (bijna) alle vrouwen die sinds 1918 lid waren en zijn van de Tweede Kamer in beeld gebracht, met biografische gegevens en kenmerkende uitspraken.
   Voor de periode 1918-1998 betreft het de collectie uit de Tentoonstelling Beroep: Kamerlid (v). Deze collectie wordt de komende tijd nog gecomplementeerd met de vrouwen die na 1998 lid werden en na de recente verkiezingen niet zijn teruggekomen.
   Voor de situatie anno 2002 staan eveneens de vrouwelijke Tweede Kamerleden vermeld, met links naar de biografische gegevens uit het Parlementair Documentatiecentrum.
   De totale collectie zal nog worden aangevuld met de lijst van vrouwelijke leden van de Eerste Kamer, en ook met het audio-materiaal van de tentoonstelling.
 • Nieuws:2 juli 2002
1 juli 2002[ Pagina: <<< 1 2 ]