dinsdag 29 september 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 April 2008
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2008
 >  APRIL 2008 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF APRIL 2008

woensdag 2 april 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

  • Broer Scholtens: 'Meisjes inenten tegen kanker' (De Volkskrant, 2 april 2008). Alle meisjes van 12 jaar moeten voortaan worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker. Dit adviseert de Gezondheidsraad aan minister Klink van Volksgezondheid. De kosten van een dergelijke vaccinatie zijn hoog maar op termijn kunnen jaarlijks enkele honderden gevallen van baarmoederhalskanker worden voorkomen en ruim honderd sterfgevallen, stelt de raad.
  • Divosa: houd vast aan sollicitatieplicht (Divosa.nl, 1 april 2008). Houd vast aan de sollicitatieplicht voor alleenstaande ouders met kinderen onder de vijf. Afschaffing daarvan, zoals opgenomen in het coalitieakkoord, zet alleenstaande ouders alleen maar meer op achterstand. Dat stelt Divosa deze week naar aanleiding van de behandeling in de Tweede Kamer van de evaluatie van de Wet Werk en Bijstand en het reïntegratiebeleid.
  • Elsbeth Stoker: FNV: Quotum vrouwen in topfuncties (De Volkskrant, 2 april 2008).  In 2012 moeten vrouwen 40 procent van de topfuncties bekleden. Om dat te bereiken moeten bedrijven en instellingen worden verplicht een voorkeursbeleid voor vrouwen te voeren. Dat zegt Agnes Jongerius, voorzitter van vakcentrale FNV. In Nederland stromen relatief weinig vrouwen door naar de top. Uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat blijkt dat een kwart van de managers vrouw is. In de rest van Europa is dat gemiddeld een derde. Headhuntersbureau Woman Capital publiceerde in februari een onderzoek naar vrouwen aan de top. Aan het onderzoek deden tweehonderd bedrijven mee. Bijna één op de twintig posities in de raad van bestuur wordt bekleed door een vrouw. In de raad van commissarissen bezetten vrouwen bijna één op de tien stoelen.
  • Elsbeth Stoker: Jongerius: verander de blanke mannencultuur (De Volkskrant, 2 april 2008). FNV-voorzitter pleit voor een quotum om meer vrouwen te laten doorstromen naar de top. Nederland scoort slecht als het gaat om vrouwen aan de top. Tijd voor een quota, stelt FNV-voorzitter Agnes Jongerius (47). Over vier jaar moet 40 procent van de topfuncties bekleed worden door een vrouw. Om dat te bereiken moeten bedrijven verplicht worden om een voorkeursbeleid voor vrouwen in te voeren. Dat heeft in Noorwegen immers ook succes gehad, meent ze.
  • Aboutaleb: p&o moet strijden tegen ongelijk loon (IntermediairPW, 2 april 2008). ‘Eenvoudige oplossingen om het hardnekkige probleem van ongelijke beloning aan te pakken zijn er niet,' zei staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken gisteren in zijn toespraak op de Gelijk Loon Dag. De dag moest aandacht vragen voor de ongelijke inkomens tussen mannen en vrouwen.
  • hspace=0  Cisca Dresselhuys stapt Opzij (Wereldomroep, 1 april 2008). Cisca Dresselhuys, boegbeeld van feministisch Nederland, neemt na 27 jaar afscheid als hoofdredacteur van het maandblad Opzij. Niet omdat de strijd van de emancipatie gestreden is, maar omdat zij de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar heeft bereikt. Op 1 april stopt zij ermee.


Naar het archief van deze rubriek ''Nieuw op de site''[ Pagina: <<< 1 2 3 4 ]