donderdag 22 april 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 April 2008
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2008
 >  APRIL 2008 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF APRIL 2008

Naar het archief van deze rubriek ''Nieuw op de site''
woensdag 30 april 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Adviesbureau introduceert vaderschapsverlof (NRC-Handelsblad, 30 april 2008). Twee weken lang iedere dag helpen met de luiers verschonen. Dat biedt accountantskantoor PricewaterhouseCoopers (PwC) zijn jonge vaders vanaf 1 september: zij krijgen voortaan tien dagen vaderschaps- of adoptieverlof. PwC is het eerste Nederlandse bedrijf in de private sector dat vaderschapsverlof opneemt in de arbeidsvoorwaarden.
 • 'Pimping' fear over job adverts (BBC, April 29, 2008). Jobcentre adverts may lead to women becoming prostitutes, a group dealing with trafficked sex workers has warned. Denise Marshall, of the Poppy Project, told the Commons Home Affairs Select Committee women as young as 17 were being offered jobs in the sex industry. After addressing MPs, she accused the government of 'pimping' by offering jobs such as stripping and escorting. The Department for Work and Pensions (DWP) said a test case meant such adverts must be carried by Jobcentres.dinsdag 29 april 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Sarie Katsman: Vrouwen niet het zwakke geslacht (Algemeen Dagblad, 27 april 2008). Mannen die vrouwen lichamelijk te na willen komen, moeten op hun tellen passen. Want steeds meer vrouwen wapenen zich tegen mannelijk geweld: ze leren zichzelf te verdedigen. ,,Vrouwen hebben het voordeel dat ze worden onderschat. De belager vergist zich lelijk en daar komt ie wel achter,’’ begint Krav Maga-instructeur Martijn Bos zijn workshop in een Alphense gymzaal.

Tweede Kamer:

Actueel > Agenda:

 • Het Nederlands Genootschap voor Vrouwenstudies viert in 2008 haar 20-jarig jubileum. Voor ons jubileumevenement op 1 november 2008 nodigen we jonge wetenschappers (zoals masterstudenten, aio's, junioronderzoekers, pas afgestudeerden) uit een abstract in te dienen voor een paper aansluitend bij het evenement. De deadline voor abstracts is 6 juni 2008. Klik hier voor de volledige Call for Papers.zondag 27 april 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • 'Deze oma speelt liever golf en bridge' (De Volkskrant, 26 april 2008). Het kabinet wil af van de oppas-oma's. Maar voor ouders zijn ze een uitkomst. Liever was ze gaan golfen en bridgen, maar nu past ze twee dagen per week op haar kleinkinderen. Betaald. ‘Anders zouden mijn kinderen zich enorm bezwaard voelen’, legt Tiny van Velzen (58) uit. De overheid betaalt mee.

Ingezonden mededeling:
donderdag 24 april 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Elke van Riel: Meer uren voor deeltijders (SER-bulletin, april 2008). De Taskforce Deeltijdplus gaat vooral vrouwen stimuleren om meer uren te werken. Niet alleen moeders met jonge kinderen, maar juist ook jonge vrouwen en vrouwen van wie de kinderen al zelfstandig zijn: zij werken in Nederland ook veel in deeltijd.
 • Top 50 machtigste vrouwen (Managementscope, 23 april 2008). Ze zijn alle vijftig even ambitieus, gedreven en krachtig. Alle vijftig bestieren ze prachtfuncties in het bedrijfsleven. De lijst wordt meer en meer bevolkt door topvrouwen van eigen bodem. Vrouwen zijn bezig met een onomkeerbare opmars. Management Scope deed onderzoek en komt met de Top 50 Machtigste vrouwen.woensdag 23 april 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Carlijne Vos: Aantal kinderopvangtoeslagen explosief gestegen (De Volkskrant, 23 april 2008). Het aantal ouders dat een rijksbijdrage ontvangt voor kinderopvang is explosief gestegen. Vorig jaar ontvingen 388 duizend ouders in totaal 1.9 miljard euro aan kinderopvangtoeslag, dertig procent meer dan in 2006. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekendmaakte. Vooral gastouderschap is populair. Het aantal ouders dat voor deze vorm van kinderopvang toeslag aanvroeg is meer dan verdubbeld tot 61 duizend. Het aantal kinderen dat wordt opgevangen door gastouders verdubbelde in een jaar tijd tot 140 duizend.
 • Kamer wil streefcijfers in aantal topvrouwen (De Volkskrant, 23 april 2008). De Tweede Kamer eist van het bedrijfsleven dat er streefcijfers komen voor het aantal vrouwen aan de top. De streefcijfers moeten worden vastgelegd in een aanvulling op de code Tabaksblat. Die wens sprak een kamerbrede meerderheid van SP tot en met de VVD woensdag uit.
 • Eerste Kamer kan zwangerschapsuitkering zelfstandigen nog sneller laten ingaan (GroenLinks.nl, 22 april 2008). De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het voorstel van GroenLinks om het wetsvoorstel, waarin zelfstandige ondernemers recht krijgen op een zwangerschaps- en bevallingsverlof, sneller in te laten gaan. De wet wordt nu van kracht op de dag nadat deze in het Staatsblad staat, en niet pas per 1 juli, zoals het kabinet wenste. Kortom, de snelheid van behandeling in de Eerste Kamer is bepalend voor het moment waarop zwangere vrouwen met een eigen bedrijf een beroep op de wet kunnen doen.dinsdag 22 april 2008

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Kinderen zelden belemmering om meer te gaan werken (CBS webmagazine, 22 april 2008). Een van de vijf moeders die niet werkt of een deeltijdbaan heeft, wil meer uren per week werken. De belemmering die zij noemen heeft zelden te maken met een tekort aan geschikte kinderopvang. Een belangrijker reden is dat zij nog geen baan van de gewenste omvang hebben kunnen vinden.
  • In 2007 waren er 1,5 miljoen moeders met kinderen jonger dan 13 jaar. Ruim de helft van hen werkte in deeltijd. Bijna 10 procent had een voltijdbaan. Een op de drie moeders werkte niet.
  • Baan van gewenste omvang is niet altijd beschikbaar.
 • Arbeidsparticipatie van moeders blijft stijgen (CBS webmagazine, 22 april 2008). In 2007 had meer dan de helft van de vrouwen met minderjarige kinderen een deeltijdbaan. Vooral het aandeel moeders met een grote deeltijdbaan is gestegen. Een baan van drie dagen in de week is het meest populair.
 • Socrates is helemaal niets voor vrouwen (DePers, 21 april 2008). Vrouwen zijn andere filosofen dan mannen, blijkt uit de essaybundel Zij denkt dus zij bestaat. Filosofe en feministe Marli Huijer buigt zich over het verschil in tijdsbesef tussen mannen en vrouwen.


[ Pagina: 1 2 3 4  >>>]