donderdag 1 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Mei 2004
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2004
 >  MEI 2004 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF MEI 2004

zondag 2 mei 2004

Emancipatie algemeen > Vrouwen in en uit het nieuws:

  • Margreet Fogteloo: ''Als je beroemd bent, sta je buiten de samenleving'' (De Groene, 24 april 2004). Met Earth & Fire veroverde zangeres Jerney Kaagman in de jaren zeventig de wereld. Nu zit ze in de jury van ‹Idols› en beoordeelt nieuw muzikaal talent. Roem was toen iets heel anders dan nu. «Dat leren de idols van nu niet, afzien. Bij hen gaat het razendsnel, nog voordat er een plaat uitkomt zijn ze al bekend en beroemd.»

Onze andere sites > emancipatie.pagina.nl:

  • GADE - gender en diversiteit - is een adviesbureau dat zich ten doel stelt mee te denken met organisaties die streven naar gelijkwaardigheid op het gebied van gender en andere vormen van diversiteit. GADE richt zich op organisaties op het gebied van internationale samenwerking, in Nederland en in het Zuiden (met name Afrika en Latijns Amerika).zaterdag 1 mei 2004

Emancipatie algemeen > Biografische berichten:

  • Martin Sommer: Anna Terruwe (1911-2004). Gevierde psychiater van katholieke emancipatie (De Volkskrant, 1 mei 2004). ''Is dit een nieuwe vorm van verkondiging of een andere manier van psychotherapie?'', vroeg het dagblad De Tijd zich in 1970 af, toen de rooms-katholieke psychiater dr. Anna Terruwe haar ideeën op een langspeelplaat uitbracht. Het was mevrouw Terruwe, bedenkster van de begrippen ''frustratieneurose'' en ''bevestigingsleer'', ten voeten uit. Woensdag overleed ze op 92-jarige leeftijd in haar woonplaats Deurne. Dr. Terruwe was in de jaren vijftig en zestig een baken voor het zich emanciperende katholieke volksdeel.


Overzichtspagina archief ''Nieuw op de site''[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 ]