donderdag 22 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Mei 2003
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2003
 >  MEI 2003 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF MEI 2003

donderdag 1 mei 2003

Nieuws:

  • Abortus | Tolk verplicht bij abortus bij niet-Nederlands sprekende vrouw (De Volkskrant, 1 mei 2003). Vrouwen die geen Nederlands spreken, moeten in abortusklinieken worden bijgestaan door een tolk. Ziekenhuizen en klinieken kunnen gratis gebruik maken van gekwalificeerde tolken. Die zijn binnen een minuut telefonisch bereikbaar.
  • Kabinetsformatie | Toch invloed christelijk rechts op coalitie (De Volkskrant, 1 mei 2003). ChristenUnie en SGP krijgen toch nog invloed op het beleid van de nieuwe coalitie. De onderhandelaars van VVD en CDA hebben bij gesprekken met D66 bedongen dat enkele aan de kleine christelijke partijen gedane toezeggingen in een regeerakkoord worden opgenomen. Dat zeggen bronnen rond de onderhandelaars. Met de kleine christelijke partijen was overeengekomen dat de palliatieve zorg (pijnbestrijding in de stervensfase) verbeterd wordt en dat ook evaluaties van euthanasie- en abortuswetgeving worden gehouden.

emancipatie.pagina.nl en emancipatie-lokaal.pagina.nl:

  • Stichting Oemnia: behartigt belangen van Marokkaanse vrouwen, woonachtig in Amsterdam, in de leeftijd van 15 t/m 65 jaar,  die willen en kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt.


Nieuw op de site - archief april 2003

 [ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 ]