woensdag 28 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Juni 2003
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2003
 >  JUNI 2003 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF JUNI 2003


maandag 9 juni 2003

Nieuws:

 • Adri Gorissen: Lekker met mensen over boeken praten (De Limburger, 5 juni 2003). Recensie van een boek over het Haagse Damesleesmuseum:
  • Lizet Duyvendak - 'Door lezen wijder horizont'. Uitgeverij Vantilt, 407 blz. ISBN 9075697953. Prijs 24,90 euro.

Nieuwsarchief:

 • hspace=0  Interview with attorney for Amina Lawal (Indymedia NL, contribution by jane - 08.03.2003 18:55). Interview with advocate for Amina Lawal, Hauwa Ibrahim. Amina Lawal, a Nigerian woman was sentenced to death by stoning for adultery in 2002. Hauwa Ibrahim talks about the history, and status of the case, as well as on Sharia law in general.
  • Zie ook ons dossier over Amina Lawal.

Actueel > Agenda:

 • donderdag 12 juni t/m zondag 7 september 2003: Den Haag Sculptuur 2003: Modelvrouwen / Role-Models. In de top tien van Nederlandse culturele evenementen is Den Haag Sculptuur de meest openbare. De beelden op het Lange Voorhout zijn 24 uur per dag te bezichtigen, bij daglicht en 's avonds verrassend intiem uitgelicht.

Actueel > Tijdschriftenrek:
zondag 8 juni 2003

Nieuws:

Nieuwsarchief: • zondag 8 juni 2003 (16:15) Transgender Filmtour. Chassé Cinema, Breda. Reserveren: 076-5303131.zaterdag 7 juni 2003

Actueel > Agenda:

Nieuwsarchief:

 • Thijs Berman: ''Het gaat niet om je sekse'' (De Groene, 31 mei 2003). De Franse feministe en filosofe Elisabeth Badinter trekt ten strijde tegen moslimfundamentalisme, moderne feministes en socialistische ministers. ''Je moet hameren op de fundamentele gelijkheid''.

vrijdag 6 juni 2003

Nieuws:

 • Banenverlies in bedrijfsleven loopt op (persbericht CBS, 6 juni 2003). Het aantal banen van mannen is zelfs met 0,9 procent gedaald. Het aantal banen van vrouwen - vooral in de zorg - neemt wel nog steeds toe, maar is inmiddels echter kleiner dan de toename van het arbeidsaanbod van vrouwen. De werkloosheid neemt nu ook onder vrouwen toe.
 • Welschen vreest heksenjacht op homoseksuelen (Haagsche Courant, 6 juni 2003). De affaire rond de voormalige PSV-directeur, die volgens justitie onbeschermde seks met minderjarigen heeft gehad terwijl hij is besmet met het HIV-virus, mag niet leiden tot een heksenjacht op homoseksuelen en Marokkaanse jongens. We moeten die mensen zo snel mogelijk zien te bereiken. Ze moeten naar een dokter.
 • Mayke Kalis: Ayaan Hirsi Ali? Dat is een bounty. (Gelderlander, 6 juni 2003). Zitten de moslima's eigenlijk wel op Hirsi Ali te wachten? 'Of ik me vertegenwoordigd voel door Ayaan Hirsi Ali?' Naziha Zerouali barst in lachen uit. Nou nee. Hirsi Ali haalt moslims naar beneden met haar denigrerende opmerkingen.
 • Weduwe bloeit weer op als buikdanseres (Haagsche Courant, 6 juni 2003). In 'Satin Rouge' geeft Raja Amari nu een introductie tot de wereld van het buikdansen in de schemerige cabarets van Tunis.Het aardigste aspect van 'Satin rouge' is de gespletenheid die de film demonstreert in morele opvattingen. Niet alleen wat de dubbelhartige codes van mannen betreft, maar ook tussen twee verschillende generaties vrouwen.
 • Gelijke beloning naar sekse, ras en arbeidsduur op ondernemingsniveau. Antwoorden van minister de Geus (SZW) dd. 6 juni 2003 op Kamervragen over het gelijknamig rapport.
 • Academische loopbaan moet voor vrouwen aantrekkelijker (UT-Nieuws, 5 juni 2003). Interview met UT-rector Frans van Vught, lid van het Ambassadeursnetwerk en Lieteke van Vucht Tijssen, de enige vrouwelijke decaan op de campus
 • Persoonskenmerken bepalen hoogte ziekteverzuim uitzendkrachten (persbericht Algemene Bond van Uitzendbureaus ABU, 5 juni 2003). Leeftijd, geslacht, opleiding, etniciteit en arbeidshandicap bepalen de hoogte van het ziekteverzuim onder uitzendkrachten. In de uitzendbranche werken relatief veel lagergeschoolden, vrouwen, twintigers en dertigers, allochtonen en (gedeeltelijk) arbeidsgehandicapten. Dezen zijn vaker ziek en dat werkt door in het ziekteverzuim onder uitzendkrachten
 • Vrouwen hebben meer affiniteit met snelle computers (persbericht Intel, 5 juni 2003). Onderzoek in opdracht van Intel door KRC Research in mei 2003 bij 4842 Europeanen: vrouwen zijn beter in multitasking
 • Goed gesprek Van Aartsen en Hirsi Ali (De Telegraaf, 5 juni 2003). VVD-fractievoorzitter Van Aartsen heeft met het liberale Kamerlid Hirsi Ali gesproken over de portefeuilleverdeling binnen de fractie. Een woordvoerder spreekt van een goed gesprek. Behalve met Hirsi Ali sprak Van Aartsen woensdag en donderdag met de overige 26 VVD-Tweede-Kamerleden. De komende dagen maakt de fractievoorzitter de puzzel af om begin volgende week de taakverdeling definitief af te ronden.
 • FNV Vrouwenbond voert actie voor behoud FNV-vrouwenwerk (FNV Vrouwenbond, persbericht via ANP Pers Support, 5 juni 2003). De FNV dreigt vrouwen monddood te maken. Om daar tegen te protesteren, gaat de FNV Vrouwenbond 10 juni actie voeren. Voorafgaand aan de vergadering waarin besloten zal worden over de bezuinigingsplannen bij de FNV Vakcentrale, is er een actiebijeen-komst. Hierbij krijgen de bondsvoorzitters een petitie aangeboden met de wensen en eisen voor behoud van het vrouwenwerk.
 • Kamer telt helft meer vrouwen (De Gentenaar, 5 juni 2003). Bij de 150 kamerleden die vandaag de eed afleggen zijn er 53 vrouwen: 36%, een nieuw record.Op het moment van de ontbinding van het parlement telde de Kamer 36 vrouwen: 24%. In de Senaat leggen vandaag alleen de 40 rechtstreeks gekozen senatoren de eed af. Daarbij 14 vrouwen, of 35%.
 • Update News We Can Use, June 5, 2003
 • Vrouwen oorzaak aardbeving (Brabants Dagblad, 4 juni 2003). Een aantal Algerijnse imams zoude in preken hebben gezegd dat vrouwen die zich niet aan de kledingvoorschriften van de sharia houden, zoals het dragen van een sluier, de toorn hebben gewekt van God, die Algerije daarom heeft gestraft met de zware aardbeving van 21 mei.  De regering kondigde stappen aan tegen de imams.

Actueel > Agenda:

Nieuwsarchief:

 • Belgische mannen helpen massaal in huishouden (Het Nieuwsblad, 12 mei 2003). Uit een studie over de nieuwe man blijkt dat enkel de Deense en Britse mannen nog behulpzamer zijn. De Belgische man kreeg 92 punten op honderd en neemt in de Europese top 10 de derde plaats in.donderdag 5 juni 2003

Nieuws:

Nieuwsarchief:

 • Floris van Straaten: Iraakse vrouw staat voor nieuwe gevaren (NRC-Handelsblad, 2 juni 2003). Ook de vrouwen van Irak zijn blij met de val van Saddam Hussein. Maar voor hen dreigen er nieuwe gevaren. Op straat lopen zij het risico te worden ontvoerd en verkracht, wat in de islamitische wereld zo mogelijk nog gevoeliger ligt dan elders. Bovendien willen sommige shi'itische geestelijken de vrouw beperkingen opleggen.

Focus > Kabinetsformatie 2003 > Nieuws:

Dossiers > dossier 003 - Amina Lawal:

 • Beroep tegen steniging in Nigeria uitgesteld (De Volkskrant, bericht AP, 4 juni 2003). Een islamitische rechtbank in Nigeria heeft de behandeling van het hoger beroep tegen het doodvonnis door steniging van de wegens overspel veroordeelde Amina Lawal uitgesteld tot 27 augustus. De reden is volgens het hof gelegen in het feit dat twee rechters de komende maanden niet beschikbaar zijn.


[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 7  >>>]