woensdag 27 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 December 2003
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2003
 >  DECEMBER 2003 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF DECEMBER 2003

Overzichtspagina archief ''Nieuw op de site''
woensdag 31 december 2003

Nieuwsbrieven:

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Mexico opent blijf-van-mijn-lijf-huis voor mannen (Nu.nl, 31 december 2003). In Mexico is het eerste 'blijf-van-mijn-lijf-huis' voor mannen geopend. De particuliere Stichting van de Hedendaagse Vrouw heeft dit via media in Mexico laten weten vanuit haar hoofdkwartier in Aguascalientes, circa 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Mexico.
 • Hoogste sjeik Egypte steunt Franse ideeën hoofddoekjes (De Volkskrant, 31 december 2003). De sjeik van Al Azhar, de hoogste geestelijk leider van de meest prestigieuze universiteit in de soennitische wereld, vindt dat regeringen van niet-moslim landen het recht hebben wetten uit te vaardigen die sluiers voor moslimvrouwen verbieden. Hij zei dat vlak voor een gesprek met de Franse minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy.
 • Ronald van Geenen: Vrouwen stoppen met de pil. Enquête: een op vijf wil kosten niet zelf betalen (Algemeen Dagblad, 31 december 2003).  Zeker een op de vijf vrouwen overweegt volgend jaar te stoppen met het gebruik van de anticonceptiepil en zoekt naar alternatieven om een zwangerschap te voorkomen. Reden is dat het ziekenfonds de pil per 1 januari niet meer vergoedt voor vrouwen boven de 21 jaar.
 • Gert Jan Rohmensen: Moldavië | Strijd tegen vrouwenhandel pas begonnen (Trouw, 31 december 2003, tijdelijke link). Over het Zuid-Europese Moldavië wordt gezegd dat het twee exportproducten heeft: wijn en vrouwen. Waarschijnlijk tienduizenden Moldavische vrouwen zijn, op de vlucht voor armoede, de afgelopen jaren verhandeld aan Europese bordelen. De strijd tegen de mensenhandel is wel opgevoerd, maar de resultaten zijn beperkt en de criminelen slim.
 • Marlise Hamaker: Intimidatie | Voor één keer fluiten word je niet teruggefloten (Trouw, 31 december 2003, tijdelijke link). Nafluiten of een vrouw complimenteren met haar uiterlijk is er op Rotterdam Centraal niet meer bij. Wie het toch doet riskeert sinds februari een boete van 40 euro. Maar de regel heeft weinig succes.

Emancipatie algemeen > Vrouwen in en uit het nieuws:
dinsdag 30 december 2003

Den Haag > Emancipatiebeleid > Subsidies:

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Partner via internet: één op 14 vrouwen. Ruim 40 procent: eerste contact op vakantie of bij uitgaan (Algemeen Dagblad, 30 december 2003). Zeven procent van de jonge vrouwen heeft via internet het eerste contact met hun partner gelegd. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
 • Werkende vrouwen besteden steeds meer tijd aan jonge kinderen (MKB-net nieuwsbericht, 30 december 2003, op bais van berichten in Trouw van 27 december). Vrouwen met een baan buitenshuis besteden de laatste jaren meer tijd aan hun jonge kinderen. Gemiddeld kost het kroost hen bijna 20 uur per week, slechts 2 uur minder dan dat de vrouwen zonder bezigheden buitenshuis aan hun kinderen besteden.
 • Kustaw Bessems: Eerwraak | De onzichtbare grens (Trouw, 30 december 2003). Zarife was de derde leerlinge van roc-directeur Jaap Krikke die slachtoffer werd van eerwraak. Haar vader schoot haar dood en Krikke stapte naar de pers. Binnen school kreeg hij steun, er buiten nauwelijks.
 • Taboe | Scholen wensen geen discussie over eerwraak (Trouw, 30 december 2003). De schooldirecteur die na de moord op een Turkse leerlinge zijn collega's opriep tot een debat over de onderdrukking van allochtone meisjes, heeft haast geen reacties uit het onderwijs gehad. Het bestuur van het roc Twente Plus, waar hij werkt, staat achter hem, maar hoorde ook niets.

Emancipatie algemeen > Vrouwen in en uit het nieuws:

Onze andere sites > gelijkebehandeling.nl:
maandag 29 december 2003

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Mischa de Bruijn: Wouke heeft genoeg aan hypes gedaan (Nederlands Dagblad, 29 december 2003). Kritisch lijkt zacht uitgedrukt te zijn voor de manier waarop NOS-verslaggeefster Wouke van Scherrenburg politici bejegent. Maar nu ze afscheid neemt, komt ze op voor 'Den Haag'. ,,Den Haag is belangrijk. Een soap, een poppenkast? Absolúút niet. Het gaat om wezenlijke politieke meningsverschillen. Je ziet ook dat het weer levendig wordt, dat het weer heel leuk is in Den Haag.''

Aktueel > Tijdschriftenrek:

Emancipatie algemeen > Vrouwen in en uit het nieuws:
zondag 28 december 2003

Nieuwsarchief:

 • hspace=0  Een mol in Brussel. Zoektocht naar de werkwijze van de pro-life lobby en hun hoofdrolspelers in het Europese Parlement (IKON, Factor, 21 november 2003). M.m.v. Europarlementariër Joke Swiebel.zaterdag 27 december 2003

Nieuws (berichten in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Marjan Agerbeek: Werkende moeders | Een pakje brood maken ze zelf maar (Trouw, 27 december 2003, tijdelijke link). Moeders, zeker werkende moeders, zijn sinds de jaren zeventig steeds meer tijd gaan besteden aan hun jonge kinderen, zo blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Nathalie Flinterman (34) werkt, heeft zoon Max (4), dochter Sara (2) en een derde is op komst. Hoe brengt zij de tijd met haar kinderen door?
 • Pieter van der Ven: Huwelijksmoraal | Ik wás als pastoor niet zo'n bemoeial (Trouw, 27 december 2003, tijdelijke link). Angelo Somers en Frans van Poppel, verbonden aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (Nidi) te Den Haag hebben ruim twintig (emeriti) priesters van tussen de 70 en 90 jaar uit het bisdom Breda uitvoerig aan de tand gevoeld over hun zielszorgpraktijk met betrekking tot huwelijk en voortplanting. In het kwartaalblad Mens en Maatschappij rapporteren zij.

Emancipatie algemeen > Vrouwen in en uit het nieuws:

 • Biografie over Rita Reys (Rotterdams Dagblad, 27 december 2003). Rita Reys krijgt een biografie. Het boek zal worden geschreven door journalist Bert Vuijsje en naar verwachting in november 2004 verschijnen, enkele weken voordat de jazz-zangeres 80 jaar wordt. Deze week werd het contract getekend in haar woning te Tienhoven. Het boek zal zo'n 250 pagina's tellen, inclusief discografie en fotokatern en verschijnen bij Uitgeverij Thomas Rap, onderdeel van De Bezige Bij.woensdag 24 december 2003

Nieuwsarchief:

Focus > Internationale Vrouwendag 2004:

 • maandag 8 maart 2004: FNV-viering Internationale Vrouwendag 2004. Thema: Levensloop. Amsterdam, De Rode Hoed, 12.00-17.00 uur (voorlopige tijden). Nadere berichten volgen.  


[ Pagina: 1 2 3 4 5  >>>]