zaterdag 24 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Augustus 2003
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2003
 >  AUGUSTUS 2003 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF AUGUSTUS 2003


zaterdag 9 augustus 2003

Nieuws:

 • Het ideale gezin: een jongen en een meisje (CBS Webmagazine, 4 augustus 2003). Nederlandse en Surinaamse ouders met een kinderwens hebben geen voorkeur voor een zoon of een dochter en willen het liefst van allebei een. Turkse en Marokkaanse ouders hebben een duidelijke voorkeur voor jongens.

Aktueel > Tijdschriftenrek:

 
vrijdag 8 augustus 2003

Nieuws:

 • Amerikanen verdeeld over Vaticaans ''doofpot''-stuk (Nederlands Dagblad, 7 augustus 2003). In de Verenigde Staten is een discussie losgebarsten over een geheim Vaticaans stuk uit 1962 dat door de nieuwszender CBS News openbaar is gemaakt. Het is een stuk van de toenmalige kardinaal Alfredo Ottaviani, waarin hij absolute geheimhouding gelast in zaken die te maken hebben met seksueel misbruik.
  • Bericht later gecorrigeerd, zie: Geheim Vaticaans document verkeerd aangehaald (Nederlands Dagblad, 9 augustus 2003). Het vertrouwelijke Vaticaans document uit 1962 dat de Amerikaanse nieuwszender CBS News vorige week publiceerde is verkeerd geïnterpreteerd blijkt uit nadere bestudering. Bovendien is het volgens het Vaticaan achterhaald.donderdag 7 augustus 2003

Nieuws:

 • Marieke Monden: Partner met losse handjes sneller vervolgd (Het Parool, 7 augustus 2003). De Amsterdamse politie begon drie jaar geleden een project om geweld binnen relaties tegen te gaan. Dat werpt vruchten af, het aantal aangiftes en vervolgingen stijgt en de recidive neemt af. Nu nog een meldingsplicht voor artsen.
 • Marieke Monden: Meldplicht huiselijk geweld (Het Parool, 7 augustus 2003). De Amsterdamse politie wil een meldingsplicht voor hulpverleners die merken dat hun cliënt slachtoffers is van een meppende partner. Ook moet de termijn waarbinnen een verdachte van huiselijk geweld voor de rechter staat drastisch omlaag.
 • News We Can Use. Update August 7, 2003.
 • Quinty Danko: Geen bolle buiken aan tafel (Intermediair, 7 augustus 2003).Topmanagers roepen om het hardst dat ze vrouwen een kans willen geven in het management. Toch is zwanger carrière maken vrijwel onmogelijk.
 • Bus driver skirts shorts ban (Ananova, 6 Augustus 2003). The weather is hot in Sweden as well and making it unbearable to wear a uniform when driving busses in Umea. A Swedish male bus driver has decided to skirt his company's shorts ban - by driving in a dress.

Nieuwsarchief:

Actueel > Agenda:

Parlement:
woensdag 6 augustus 2003

gelijkebehandeling.nl:

 • Vandaag een nieuwe reeks oordelen van de Commissie gelijke behandeling, waaronder één betreffende het recht van een katholieke school, om leerlingen het dragen van hoofddoeken te verbieden. Zie openingspagina: 6 augustus en later.

 
dinsdag 5 augustus 2003

Nieuws sinds 12 juli:

 • Elma Drayer: Vrouwensynode | Verder gaan kijken dan die ene Heer (Trouw, 2 augustus 2003, tijdelijke link). In Barcelona begint komende dinsdag de Tweede Europese Vrouwensynode. De christenvrouwen domineren, maar als het aan hen ligt, duurt dat niet lang meer. ,,Als je christelijk wilt blijven, heb je oogkleppen op.'' Vijf Nederlandse deelneemsters blikken alvast vooruit.
 • Marc Peeperkorn: Aanval op Nederland subsidieland geopend (De Volkskrant, 1 augustus 2003). Driehonderd organisaties moeten subsidie inleveren omdat hun doel is verouderd én de overheid bezuinigt. De komende weken wordt bekend waar de klappen vallen.
 • Spaanse wet moet vrouwen beschermen tegen geweld (de Volkskrant, 31 juli 2003). Het Spaanse parlement heeft woensdag zijn vakantie onderbroken om in een spoedzitting een nieuwe wet aan te nemen die vrouwen moet beschermen tegen hun gewelddadige partners of ex-partners. De wet, die onmiddellijk van kracht wordt, geeft rechters de mogelijkheid na een aangifte van een mishandelde vrouw haar partner direct in voorarrest te plaatsen.
 • Marc van den Broek: Webhandel in eicellen en sperma onderzocht (de Volkskrant, 31 juli 2003). De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt een onderzoek in naar de komst van een bedrijf dat sperma en eicellen via internet te koop aanbiedt. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en opent in september de deuren.
 • Maria Hendriks: Prestatie niet beter na crèche (De Volkskrant, 29 juli 2003). Kinderen worden niet beter op school als ze voor hun vierde jaar naar de crèche of de peuterspeelzaal gaan of een voorschools leerprogramma volgen. Dit blijkt uit onderzoek door de Katholieke Universiteit Nijmegen in opdracht van het ministerie van Onderwijs.
 • Grijze golf telt in 2030 700 duizend alleenstaanden (De Volkskrant, 22 juli 2003). Het aantal alleenstaanden in Nederland neemt de komende dertig jaar met een miljoen toe. Op dit moment wonen 2,4 miljoen Nederlanders alleen, in 2030 zijn dat er 3,4 miljoen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


De redactie was afwezig tussen 12 juli en 5 augustus. Berichten uit deze periode worden later bijgeplaatst.Overzichtspagina archief ''Nieuw op de site''[ Pagina: <<< 1 2 3 4 ]