woensdag 28 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 April 2003
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE  >  ARCHIEF  >  JAAR 2003
 >  APRIL 2003 
NIEUW OP DE SITE - ARCHIEF APRIL 2003

woensdag 2 april 2003

Nieuws:

 • Nieuwsbrief 108 (26 maart t/m 2 april 2003) verschenen
 • Gesluierde meisjes zien af van rechter (Trouw, ANP-bericht, 2 april 2003, tijdelijke link). Twee leerlingen van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Amsterdam die een gezichtssluier willen dragen, zien af van juridische stappen. Dat heeft de advocate van de twee meisjes, F. Arslan, woensdag laten weten.
 • Edwin Kreulen: Lastige ouders | ''Ouders stoorzender op crèche'' (Trouw, 1 april 2003). Wat hebben baby's nodig op de creche? Aandacht en rust. Waarom krijgen ze dat vaak niet? Door hun ouders. ,,Als die hun kinderen steeds onrustiger maken en hun werk op de eerste plaats stellen, hoe moeten wij dan een rustige omgeving bieden waarin kinderen weten dat ze belangrijk zijn?''.
 • Sterke opmars van de vacaturesite werk.nl (persbericht IntelligenceGroup, 1 april 2003). Onderzoek: De verschillen in opleiding en leeftijd zijn aan het verdwijnen als het gaat om het gebruik van vacaturesites. Tussen mannen en vrouwen zijn er inmiddels geen verschillen meer in het gebruik van vacature sites.
 • Bedrijfsfonds steunt Persmuseum (persbericht Bedrijfsfonds voor de pers, 1 april 2003).  Het fonds geeft 28.743,- euro aan het onderzoeks- en tentoonstellingsproject van het Nederlands Persmuseum, getiteld: Van levensles tot lifestyle, geïllustreerde vrouwentijdschriften in de Nederlandse samenleving.   
 • Meer vrouwen in binnendienst verzekeringsbranche dan landelijk gemiddelde (Verbond van verzekeraars, 28 maart 2003). In de binnendienst van de verzekeringsbedrijfstak zijn in verhouding meer vrouwen werkzaam dan in Nederland als geheel. In 2001 was maar liefst 44% van de medewerkers in de binnendienst een vrouw tegenover bijna 41% van de Nederlandse beroepsbevolking. In de buitendienst is het een ander verhaal: deze beroepsgroep wordt nog altijd volop gedomineerd door mannen met maar liefst 91% van de medewerkers.

Nieuwsarchief:

 • Verkiezing Provinciale Staten, maart 2003 (Vrouwenbelangen, maart 2003). De uitslag van deze verkiezingen is ronduit bedroevend. Waar de regering inzet op een stijging van het aantal vrouwen met 5% bij iedere volgende verkiezing, zien we hier een daling van 2,6% !

Focus > Onze vrouw in ... New York:

Aktueel > Agenda:

Emancipatie.pagina.nl:
dinsdag 1 april 2003

Nieuws:

 • Margo Brouns: Een land waar mannen de dienst uitmaken (De Volkskrant, 1 april 2003). Vrouwen stromen niet door naar de wetenschappelijke top, omdat het systeem van benoemingen gesloten is.
 • Corporatie wil prostituee kwijt (Telegraaf, 1 april 2003). De christelijke woningcorporatie Banienoe in Sliedrecht vindt haar dagelijkse bezigheden in strijd met het bestemmingsplan en is vastberaden om de vrouw van lichte zeden via een civiele procedure uit haar woning te zetten.
 • Nanda Troost: Parttime werken vergt mannenmoed (De Volkskrant, 1 april 2003). Verslag van bijeenkomst van Jong Management VNO NCW, ''Het dilemma van de trotse vader''
 • Vaticaanse woordenlijst wekt woede homoseksuelen (De Telegraaf, 1 april 2003). Volgens het lexicon, dat sinds maandag in de winkels ligt, zijn homoseksuelen niet normaal en worden landen waar het homohuwelijk is erkend, bewoond door mensen met een ernstig verstoorde psyche.
 • Ministerie van OCW: Vrouwen en allochtonen schaars in schoolbesturen (SBO, persbericht via ANP Pers Support, 31 maart 2003). Vrouwen en allochtonen zijn behoorlijk ondervertegenwoordigd in de schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit een onderzoek van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) naar de samenstelling van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Van de ruim 15.000 bestuursleden zijn er ongeveer 3500 vrouw en 250 allochtoon.
 • Het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen 2002 (CBS Webmagazine, 31 maart 2003). Hieruit: 20% van de burgemeesters is vrouw. Het CDA heeft de meeste burgemeesters (40%) maar het laagste percentage vrouwen daarin: 12%. Bij de PvdA en de VVD is het percentage vrouwelijke burgemeesters ca. 24%.
 • Emancipatie en integratie. Brief dd. 31 maart 2003 van staatssecretaris Phoa (SZW) aan de Tweede Kamer ter aanbieding van het rapport:
 • Hulpverlening na seksueel geweld faalt (Nederlands Dagblad, 31 maart 2003). Een op de vijf slachtoffers van seksueel misbruik zegt dat de klachten na hulp zijn verergerd.


[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 ]