woensdag 23 september 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 11
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  FOCUS  >  DISCUSSIES  >  MAG AART JAN HE...
 >  BIJDRAGEN 11 - 20  >  11 

Lizzy de Jong-van der Ploeg
secretaris Vrouwenbelangen regio Den Haag e.o.

 

Eerst steekhoudende argumenten, dan pas het licht uit doen

Je zou van een bewindspersoon verwachten dat als hij een verwáchting uitspreekt, hij eerst controleert of die verwachtingen wel zijn uitgekomen. Dat hij pas als hij met steekhoudende argumenten onomstotelijk een feit kan vaststellen, hij, liefst met instemming van de burgers, op dat onderwerp het licht uitdoet. Motto: je doet in de kamer ook pas het licht uit als er verder niemand meer in die kamer aanwezig is.

Helaas zijn er nog een aantal categorieen vrouwen die nú nog lijden onder de beleidsbesluiten van voorgaande jaren (of onder rechterlijke uitspraken die weer berustten op discriminerende nederlandse wetgeving).
Denk bijvoorbeeld aan de vrouwen die niet in een pensioenregeling mochten, of anderszins daarin gediscrimineerd werden. Of aan de vrouwen die vóór 1981 zijn gescheiden en net geen 18 jaar gehuwd waren. Tijdens hun huwelijk waren ze wel verzekerd van een pensioen, maar door hun scheiding en de gevolgen van rechtspraak kregen ze jaren later pas te horen dat ze géén recht op pensioen over die periode konden laten gelden.
Wie komt met de volgende categorie?

19 november 2003