zaterdag 26 september 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 04
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  FOCUS  >  DISCUSSIES  >  MAG AART JAN HE...
 >  BIJDRAGEN 01 - 10  >  04 

Dorien de Wit
organisatieadviesbureau De Beuk

Slimme strategie noodzakelijk!

Mag De Geus het licht uitdoen? Daar gaat híj niet over. Daar gaan wíj, de kiezers, over!

Natuurlijk moet iedereen nu aangeven dat de minister een paar grote feiten over het hoofd ziet. Astrid Feiter begon daar al mee in haar bijdrage. Heel goed! En stuur het door naar de Tweede Kamer.
Maar laten we de discussie niet vooral voeren over de vraag of het licht uit mag. Dat thema maakt defensief en inspireert niet echt. Toch? Ik zie het vooral als een open uitnodiging aan de vrouwenbeweging/vrouwernorganisaties. Een uitnodiging om een goede strategie uit te zetten om de komende jaren stevig te blijven agenderen waar het niet goed gaat met de positie van alle vrouwen. Ondanks de bezuinigingen die een aantal vrouwenorganisaties raakt moeten E-Quality, Vrouwenalliantie, Tiye, maar ook Enzovoort, Scala en de andere (ook nieuwe) vrouwenbureaus/organisaties het initiatief nemen om te zorgen voor stelselmatige aandacht voor emancipatie-kwesties in media en Tweede Kamer.

Actuele thema's én strategische noties
Daarbij gaat het om alle actuele thema's. Maar ook om strategische noties, zoals terminologie, actievormen, actiemomenten, boegbeelden/woordvoerders. Tegen de tijd dat de kandidaatstelling voor de volgende verkiezingen begint, in 2006 dus, zijn we erbij, en versterken we het publieke debat. Dan zullen we nog wel eens zien hoe aandacht voor emancipatie in het volgende kabinet terecht komt.
Intussen spreken we De Geus voortdurend aan. Want laten we wel wezen: hij heeft voorlopig gewoon emancipatie in zijn portefeuille!

18 november 2003