woensdag 30 september 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Fred teeven
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  FOCUS  >  ARCHIEF  >  TK-VERKIEZINGEN 2002
 >  LIJSTTREKKERSDEBAT  >  FRED TEEVEN 
Lijsttrekkersdebat TK-verkiezingen 2002

FRED TEEVEN (LEEFBAAR NEDERLAND)

3 mei 2002

Rutgershuizen en vrouwencafé's in ere herstellen

Leefbaar Nederland ziet emancipatie graag breed, dus niet alleen emancipatie voor vrouwen, maar ook voor mannen en geaardheid. Wij zien emancipatie dus niet als een gender probleem.

In de grondwet staat dat niemand gediscrimeerd mag worden op basis van geloof, geslacht, geaardheid enz. Iedereen is voor de wet gelijkwaardig. Alle beleidsmaatregelen moeten er dus op gericht zijn om mensen in achterstand posities de mogelijkheid te geven om gelijkwaardig te zijn. Emancipatie geeft in een democratie optimale vrijheid. Dus wij zijn er erg voor in achterstandswijken de derde emancipatiegolf op gang te brengen. Ook moeten Rutgerhuizen weer in ere worden hersteld. Vrouwencafés (theehuizen en buurthuizen) enz. zijn erg belangrijk om deze vrouwen te bereiken en hun aan te dragen wat Nederlandse vrouwen in de jaren zestig en zeventig aangereikt kregen. Voorlichting over alles!!! Hun eigen geslaagde en reeds geëmancipeerde dochters moeten deze vrouwen het eerst over de streep trekken. Daarna kunnen wij - de beleidsmakers - komen en zorgen dat ze gefaciliteerd worden. Volksvertegenwoordigers moeten niet alleen zo'n wijk adopteren om er dan nooit meer naar om te kijken, maar zich verplichten contact te houden, problemen te onderkennen en minsten 1x per kwartaal polshoogte te gaan nemen. Als alles loopt kan dat, in overleg, minder worden.

Leefbaar Nederland is bezig om een goede omgangsregeling te realiseren voor kinderen van gescheiden ouders. Deze regeling is er op gericht dat de kinderen beide ouders blijven zien. Voorkomen moet worden dat kinderen gebruikt worden door een van de ouders in de strijd tegen de ander. In deze omgangsregeling wordt bovendien geregeld dat beide ouders in de gelegenheid worden gesteld, maatschappelijk actief te blijven. Bovendien zijn vrouwen binnen Leefbaar Nederland actief om vrouwen te betrekken bij de politiek.


Meer over het lijsttrekkersdebat