donderdag 1 oktober 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Bas van der Vlies
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  FOCUS  >  ARCHIEF  >  TK-VERKIEZINGEN 2002
 >  LIJSTTREKKERSDEBAT  >  BAS VAN DER VLIES 
Lijsttrekkersdebat TK-verkiezingen 2002

BAS VAN DER VLIES (STAATKUNDIG GEREFORMEERDE PARTIJ)

29 april 2002

‘Een goed gezin is het halve werk’

‘SGP'ers zijn niet zulke haantjes-de-voorste. Het SGP-motto voor de verkiezingen luidt: Tot Uw Dienst. Dat wil voor ons twee dingen zeggen. Een: dienst aan God, Die het goede met ons voor heeft. Twee: dienst aan de naaste, met wie wij samenleven. Vanuit dat bijbelse principe en die houding, kiest de SGP vol overtuiging voor het gezin waarin man, vrouw en eventuele kinderen aandacht voor elkaar hebben. Die aandacht is er niet als zowel vader als moeder opgaan in hun betaalde baan. Niet alleen hún relatie lijdt daaronder, maar ook die met hun kinderen. En daar-om is het ‘traditionele’ gezin zo gek nog niet.

De praktijk bewijst het. Het is geen toeval dat er zoveel werkende moeders in de WAO zitten. Het is evenmin toeval als blijkt dat veel jonge criminelen tot hun wandaden zijn gekomen omdat ze leefden in gebroken gezinnen. En het is ook geen toeval dat er steeds minder vrijwilligers zijn die zich kunnen inzetten voor hulpbehoevende ouderen en zieken.

Emancipatie is nodig – dáár waar vrouwen verdrukt worden. In Nederland ook – dáár waar vrouwen om financiële of andere redenen onder druk staan om buitenshuis te moeten gaan werken. Er is voor het komende kabinet nog heel wat werk aan de winkel. Het gezin moet weer in ere worden hersteld, want een goed gezin is het halve werk. Daarbij hoort geen haantjesgedrag. En kippendrift evenmin.’


Meer over het lijsttrekkersdebat