zondag 5 december 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Zonta Award
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  EMANCIPATIE ALGEMEEN  >  PRIJZEN EN LEZINGEN  >  P - Z
 >  MEER INFORMATIE  >  ZONTA AWARD 
Prijzen

Zonta Award


Deze tweejaarlijkse prijs voor de meest talentvolle cabaretière onder de 25 jaar is een initiatief van de service-organisatie Zonta (Noord-Brabant) en het Bossche Koningstheater. De Zonta Award is een stimuleringsprijs. Het geldbedrag – vijfduizend euro groot – moet dan ook worden besteed aan het vak. Bijvoorbeeld aan het nemen van (extra) zang- of speltrainingen, het laten begeleiden door een regisseur, het volgen van workshops en masterclasses et cetera. De Zonta Award wordt toegekend door een deskundige jury die verschillende cabaretdisciplines in zich vertegenwoordigt.

2003 

  • Astrid Klein Beekman: ''Humor maakt dingen draaglijk'' (BN/De Stem, 17 februari 2003). Hoi. Cabaretière Sara Kroos zet haar tanden in een appel. Ze heeft een open, vrolijk gezicht. Haar lichaam, zegt ze terwijl ze een stukje buikvel omhoog trekt, is een poldermodel. Honger, heet de eerste voorstelling van de 21-jarige Kroos. Ze won er in 2000 de publieksprijs van het Leids Cabaretfestival mee. Maandag krijgt ze de Zonta Award.
  • ''Van mannen wordt een grote bek wel gepikt'' (Brabants Dagblad, 14 februari 2003). Sara Kroos krijgt maandag in het Koningstheater in Den Bosch de Zonta Award. Deze nieuwe prijs voor jong vrouwelijk cabarettalent vindt ze van groot belang. Op seks wordt bij vrouwen altijd de nadruk gelegd. Terwijl ik het ook veel over honden heb, maar daar hoor je nooit iemand over.

2002

  • De jury die de meest talentvolle cabaretière van het jaar 2002 koos, bestond uit Karin Bloemen (cabaretière, zangeres, theaterdocent), Martijn Breebaart (componist, pianist, theaterdocent), Maarten van Roozendaal (schrijver, componist, vertolker), Frank Verhallen (theaterdirecteur, auteur, theaterdocent, cabarethistoricus), Albert Verlinde (theaterproducent, televisiemaker), Rinske Wels (cabaretrecensente, journaliste) en Nilgün Yerli (cabaretière, columniste, auteur).