maandag 17 januari 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 M - O
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  EMANCIPATIE ALGEMEEN  >  PRIJZEN EN LEZINGEN  >  M - O 
PRIJZEN EN LEZINGEN

M - O

  • Mama Cash Kunstprijs en Mama Cash Aanmoedigingsprijs (informatie volgt)
  • Clara Meyer-Wichmann Penning (Liga voor de Rechten van de Mens)
    • Op 10 december 2002 (de dag van de rechten van de mens) in Amsterdam uitgereikt aan Rebecca Gomperts en Gunilla Kleiverda, drijfveren achter de abortusboot van Women on Waves. Deze penning wordt door de Liga voor de Rechten van de Mens jaarlijks uitgereikt aan personen die zich inzetten voor de mensenrechten en daarvoor erkenning verdienen.
  • Johanna W.A. Naber Prijs (VVG en IIAV)
    • Deze wordt uitgeloofd door de Vereniging voor Vrouwengeschiedenis (VVG) en het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging (IIAV) met als doel het onderzoek op het gebied van vrouwengeschiedenis te bevorderen.
      De prijs is genoemd naar Johanna Wilhelmina Antoinette Naber (1859-1941), schrijfster van talrijke historische studies en één van de oprichtsters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging in 1935. Iedereen die aan een Nederlandse universiteit of hogeschool een afstudeerscriptie op het gebied van vrouwengeschiedenis heeft geschreven, komt in aanmerking voor deze prijs. Je hoeft geen historicus te zijn, als het onderwerp van de scriptie maar betrekking heeft op vrouwengeschiedenis.