zondag 5 december 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Hoger Onderwijs Emancipatieprijs
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  EMANCIPATIE ALGEMEEN  >  PRIJZEN EN LEZINGEN  >  G - L
 >  MEER INFORMATIE  >  HOGER ONDERWIJS... 
PRIJZEN EN LEZINGEN

Hoger onderwijs emancipatieprijs


In het HOOP 1998 is aangekondigd dat er elke drie jaar een Emancipatie-prijs Hoger Onderwijs wordt uitgereikt. Het gaat om twee prijzen van elk 100 000 gulden: n bedrag voor een hbo-instelling en n voor een wo-instelling. De prijs gaat naar een opleiding, groep van opleidingen of een hele faculteit.

 • 2001
  • In 2001 wordt deze prijs wederom uitgereikt, nu met als het thema cultuur-verandering bij instellingen voor hoger onderwijs. Het reglement voor deze prijs zal in een brief aan alle instellingen n in het tijdschrift Uitleg bekend worden gemaakt. Het thema voor 2001 is het verbeteren van de positie van vrouwen. Voorstellen kunnen betrekking hebben op projecten of activiteiten die de in- en doorstroom van vrouwen naar hogere functies bevorderen en op verbetering van de organisatiecultuur die het voor vrouwen aantrekkelijker maakt om binnen een instelling te gaan of te blijven werken, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken om zorgtaken beter te combineren met werk. Voorstellen (maximaal vier pagina's) dienen ingediend te worden vr 8 juni 2001. Er is een reglement. De prijs wordt uitgeloofd door het Ministerie van OC&W, tel. 079 - 323 2323.
   • INZENDTERMIJN VERLENGD - De inzendtermijn voor projecten die in aanmerking willen komen voor de Hoger Onderwijs Emancipatieprijs is verlengd tot 29 juni. Via internetsite www.minocw.nl, rubriek dossiers en vervolgens emancipatie en in Uitleg nummer 14 van 23 mei jongstleden vindt u informatie over de prijs en de voorwaarde tot deelname. Uw inzending van maximaal 4 A-4tjes kan per e-mail naar de heer L. Oosterhuis, directie WO l.oosterhuis@minocw.nl gezonden worden.
 • 1998
  • Hogeschool Utrecht en Hogeschool Enschede/Universiteit Twente winnen emancipatieprijs
   De Hogeschool Utrecht en een samenwerkingsproject van de Hogeschool Enschede en de Universiteit Twente zijn de winnaars van de Emancipatieprijs hoger onderwijs. Zij ontvangen een prijs van 100.000 gulden voor hun projecten om meer vrouwen te werven voor technische en bta-studies. De driejaarlijkse emancipatieprijs hoger onderwijs is op 17 juni 1998 voor de eerste keer uitgereikt door minister dr.ir. J.M.M. Ritzen (OCenW) in NewMetropolis te Amsterdam.