zondag 5 december 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Harriet Freezerring
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  EMANCIPATIE ALGEMEEN  >  PRIJZEN EN LEZINGEN  >  A - F
 >  MEER INFORMATIE  >  HARRIET FREEZERRING 
HARRIËT FREEZERRING


HarriŽt Freezerring (Opzij)


 
Opzij reikt sinds 1978 jaarlijks de HarriŽt Freezerring uit. Deze prijs is bestemd voor een vrouw wier werk belangrijk is voor de emancipatie en is vernoemd naar de schrijfster HarriŽt Freezer die tot haar dood in 1977 deel uitmaakte van de Opzij-redactie. De prijs werd onder andere toegekend aan:
 • 2005 - Elsbeth Boor en het Proefprocessenfonds Clara Wichmann. Zie:
  • OPZIJ eert strijdsters tegen ondemocratische SGP (Parool, 3 december 2005). Het maandblad Opzij heeft de HarriŽt Freezerring toegekend aan de juriste Elsbeth Boor en het Proefprocessenfonds Clara Wichmann voor hun strijd om de SGP zo ver te krijgen dat zij vrouwen toegang tot die partij verleent.
  • Elsbeth Boor (Opzij.nl, december 2005): inleidende tekst over de toekenning van de Harriet Freezer Ring, speech Cisca Dresselhuys en dankwoord Elsbeth Boor
 • 2004 - Politica Ayaan Hirsi Ali. Zie:
 • 2003 - De Rotterdamse columniste Carrie, wegens haar inzet voor de straatprostituees van de Rotterdamse Keileweg. ''Om het lot van deze vrouwen te verbeteren richtte Carrie de stichting Koninginnen van de nacht op. Met die stichting organiseerde ze allerlei activiteiten, waaronder een modeshow waarin prostituees als mannequins optraden. Verder bracht ze cd's uit met namen als ''tippelhits''. Het geld is voor de prostituees zelf: voor nieuwe tanden, computercursussen en dergelijke. Carrie krijgt de prijs, een ring van ontwerpster Katja Prins en 1250 euro, op 21 november 2003 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam uitgereikt''. Zie over Carrie:
 • 2002 - Sonja Dikkers (oprichtster Stichting Slechts op Bezoek). Zie ook dit bericht.
 • 2001- Mieneke Knottenbelt (directeur en medeoprichter Technika 10 Nederland)
 • 2000 - Elga Zuidema (oprichtster LOV, Landelijk Overleg Vrouwen en Arbeidsongeschiktheid),
 • 1999 - Paulien Rozema van Geest (Vrouwen Ontmoetings Project).