zondag 5 december 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Balansprijs
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  EMANCIPATIE ALGEMEEN  >  PRIJZEN EN LEZINGEN  >  A - F
 >  MEER INFORMATIE  >  BALANSPRIJS 
BALANSPRIJS

Balansprijs
Afdeling Amsterdam van de Nederlandse Vereniging van Vrouwelijke Artsen


De Balansprijs is bestemd voor personen die een bijdrage leveren aan de verbetering van de balans tussen persoonlijk en werkend leven van vrouwelijke en mannelijke artsen. Beeldend kunstenares Berenice Witsen Elias ontwierp de bijbehorende wisseltrofee.

De Balansprijs werd in 2003 voor de derde keer uitgereikt en wel aan Anna Hinze, vrijgevestigd psychiater/ psychotherapeut in Amsterdam. Zij kreeg de prijs voor haar werk op dit gebied. Zo organiseert zij intervisiebijeenkomsten voor artsen en stond ze mede aan de wieg van de serie “Succes in Balans”.

Eerder ging de prijs naar:

  • Ina Vader (NMI mediator en eigenaar van het gelijknamige bureau: Ina Vader, training en begeleiding bij veranderingsprocessen van individu en organisatie) vanwege haar actieve inzet bij het versterken van het (persoonlijk) functioneren van vrouwelijke artsen in de beroepspraktijk.
  • Professor dr. O.P. Bleker, hoogleraar Verloskunde en Gynaecologie in de Vrouwenkliniek van het AMC. Bleker ontving de prijs vanwege zijn actieve inzet bij het veranderen van regels en afspraken in het medische bedrijf en het faciliteren van flexibele werktijden en deeltijdbanen voor jonge specialisten en specialisten in opleiding.

De Balansprijs vormt een onderdeel van de serie “Succes in Balans”, het motto van de VNVA afdeling Amsterdam waaronder de activiteiten die zij organiseert kunnen worden samengevat. Doel is de balans tussen leven en werken te bevorderen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt. Verder worden in het kader van de serie “Succes in Balans” onder meer thema-avonden en netwerkbijeenkomsten georganiseerd.