woensdag 23 september 2020 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Janny Nieboer
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  EMANCIPATIE ALGEMEEN  >  FEMINISTES  >  HEDY D ANCONA
 >  DIVERSEN  >  JANNY NIEBOER 

Hedy d’ Ancona, born in the Hague on October 1, 1937.

Deze levensbeschrijving van de feministe Hedy d'Ancona werd geschreven door Janny Nieboer. Over de wijze waarop de tekst tot stand kwam schreef zij het volgende:

Hierbij mijn beschrijving (in polderEngels) van Hedy d'Ancona. Ik heb Hedy d'Ancona gekozen als mijn 'voormoeder' voor de NOISE Summerschool voor Europese Vrouwenstudies, die momenteel in Antwerpen plaatsvindt. Ik ben zelf een van de organisatoren van dit feministische evenement. De NOISE wordt geleid door professor Rosi Braidotti, directeur van de Vakgroep Vrouwenstudies van de faculteit Letteren bij de Utrechtse Univesiteit en de Nederlandse Onderzoeksschool Vrouwenstudies.

Net als Hedy d'Ancona hebben de deelnemers aan de school zelf een tentoonstelling samengesteld. De studenten gebruikten de opdrachten in de summerschool als leidraad voor hun presentatie op donderdag 11 september 2003. De tentoonstelling die Hedy d'Ancona zelf samenstelde over het thema Het Persoonlijke is Politiek is te vinden in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden en werd samengesteld ter gelegenheid van haar afscheid als lid van de Raad van Toezicht van dit museum.

Bijgaand de documenten die ik heb geproduceerd voor de tentoonstelling (die ik zelf niet kon maken, omdat ik weer terug in Utrecht was voor mijn werk):

Foto's van de expositie en van andere summerschool-dagen zijn te vinden op http://www.steunpuntgelijkekansen.be/noise


Janny Nieboer