zaterdag 25 september 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Aletta Jacobs
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  EMANCIPATIE ALGEMEEN  >  FEMINISTES  >  ALETTA JACOBS 
ALETTA JACOBS

Aletta Jacobs, feministe (1854-1929)


Index


De belangrijkste informatie bijeen: www.alettajacobs.org

De belangrijkste informatie over de feministe Aletta Jacobs (1854-1929) is door het IIAV bijeengebracht op de site www.alettajacobs.org . Dit eerbetoon van het IIAV aan deze voorvechtster van de vrouwenbeweging bevat een schat aan informatie over Aletta Jacobs. Bijvoorbeeld een levensbeschrijving, een prachtig fotoboek, een overzicht van publicaties van en over Aletta Jacobs, thema's uit haar leven zoals medische zorg, het vrouwenkiesrecht en vrede, informatie over de wereldreis die Aletta Jacobs in 1911 en 1912 maakte om het vrouwenkiesrecht te propageren en bovendien extra's zoals informatie over het docudrama 'Het hoogste streven' (1995) dat is gebaseerd op haar leven en Frequently Asked Questions.


Biografische artikelen


Andere artikelen


Video / film

Aletta Jacobs, het hoogste streven. Een film van Nouchka van Brakel


Fotomateriaal

De Aletta-site van het IIAV bevat zeer veel fotomateriaal, maar o.a. bij de Utrechtse vrouwenboekhandel Savannah Bay is ook een set kaarten verkrijgbaar over het leven van Aletta Jacobs. Prijs: 1 set van 6 kaarten voor f 15,-. Online te koop; klik hier.


Varia

  • De site www.alettajacobs.nl geeft informatie het imposante gebouw in Sappemeer waarin jarenlang de Rijks H.B.S. was gevestigd en dat tot 1971 de naam: Dr. Aletta Jacobslyceum droeg. Maar nog steeds is die naam aan het gebouw verbonden en zal dat waarschijnlijk ook blijven tot ver in de toekomst.

Bewaard