zaterdag 25 september 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Sites buitenland
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  EMANCIPATIE ALGEMEEN  >  ANDERE SITES  >  SITES BUITENLAND 
SITES BUITENLAND

Buitenlandse sites en berichten

NB: wij maken een onderscheid tussen buitenlandse sites (gericht op ťťn land of taalgebied) en internationale sites (gericht op alle landen of bepaalde delen van de wereld

Dit onderdeel is nog in opbouw. De redactie is dankbaar voor suggesties. Mail onsTIP

Staat het land dat u zoekt er niet bij ? Als u een overheidssite zoekt, probeer het dan eens via Overheden op het web (Engelstalig; aan Duitse versie wordt gewerkt).

Per land vermelden we:
 • sites
 • berichten

Afghanistan
  AustraliŽ

  BelgiŽ

  • Amazone - Belgisch congres- en ontmoetingscentrum voor gelijke kansen tussen mannen en vrouwen. Amazone biedt onderdak en ondersteuning aan vrouwenorganisaties, is een draaischijf van informatie over gelijke kansen tussen mannen en vrouwen en biedt met haar moderne infrastructuur en sfeervol restaurant een ideaal kader voor activiteiten van (vrouwen)organisaties.
  • Div@zine is een uitgave van de vzw Div@ en is een initiatief van een aantal onafhankelijke vrouwen met verschillende achtergronden. Div@ staat voor: digitale vrouwen met connecties.
   Div@zine brengt - vanuit een vrouwelijke invalshoek - informatie over cultuur, media, politiek, economie, psychologie, gezondheid, wetenschap, minderheden, sport en vrije tijd, buitenland en derde wereld. Div@zine wil vrouwen uit binnen- en buitenland zichtbaarder maken in het nieuws, boeiende achtergrondinformatie brengen, clichťs doorprikken en discussies aanzwengelen.
  • Fem-Fest - Women on Stage. Vanuit het engagement van een aantal enthousiaste meiden die zin hadden in het organiseren van een stevige dosis culturele activiteiten, ontstond de vrouwenorganisatie Fem-Fest. Om onze groepering een officieel tintje te geven zetten we onze naam in het Staatsblad en kreeg Fem-Fest de titel vzw erbij.
   Een belangrijk project in 1999 is het organiseren van het vrouwenmuziekfestival Women on Stage. Dit project ontstond vanuit ons gevoel dat de vrouw binnen de muziekwereld in het verleden te vaak werd ondergewaardeerd. Hoewel er een tendens is naar meer vrouwenstemmen, blijken zij in het huidige festivallandschap nog steeds in de minderheid te zijn.
  • Fem-Training-Net heeft als doelstelling een internationaal netwerk uit te bouwen op het gebied van opleiding, onderwijs en gelijke kansen voor meisjes en vrouwen. Het is een onderdeel van het Leonardo da Vinci programma.
  • FemiStyle is met ingang van 18 september 2000 de nieuwe naam van de site van Vrouwen van Vandaag, dat de veelheid aan vrouwensites concurrentie aandoen met een Nederlandstalige site die mikt op moderne vrouwen. Een vrouwelijke content die het midden houdt tussen een Opzij en pakweg Cosmo.
  • Gelijke Kansen in Vlaanderen, een initiatief van de Vlaamse overheid in het kader van het gelijkekansenbeleid
  • De Nederlandstalige Vrouwenraad (NVR) is een koepelorganisatie van een 40-tal vrouwenorganisaties met een verschillende filosofische en ideologische strekking. Het gaat om zowel politiek georiŽnteerde als sociaal-culturele beroepsverenigingen. De NVR wordt in zijn werking gesteund door de Vlaamse minister bevoegd voor het Gelijkekansenbeleid.
  • RoSa, documentatiecentrum en archief voor gelijke kansen, feminisme en vrouwenstudies
  • Soroptimist International of Belgium
  • Vrouw en Ingenieur. Een netwerk voor vrouwen. Vrouw en Ingenieur bestaat als aparte werkgroep binnen de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV) om de positie van vrouwelijke ingenieurs te versterken en te ondersteunen. Wij zijn een netwerk waar vrouwelijke ingenieurs elkaar ontmoeten, ideeŽn uitwisselen en problemen aankaarten. Het is immers voor de meeste vrouwelijke ingenieurs moeilijker een maatje te vinden waarmee je ervaringen kunt uitwisselen en bij wie je bevestiging vindt. Binnen de werkgroep Vrouw en Ingenieur is dit geen enkel probleem.
  • Vrouw en vrijheid. Vrouw en Vrijheid is een groep die de deelname van vrouwen aan de politieke besluitvorming wil stimuleren. Zelf situeert Vrouw en Vrijheid zich in progressief-liberale kringen, maar gaat graag pluralistische samenwerkingsverbanden aan met verenigingen of personen die vanuit een democratisch levensbeeld hetzelfde doel, nl. de vrouwelijke vooruitgang, nastreven. Vrouw en Vrijheid doet dit vanuit een duidelijk feministisch perspectief.
  • Wetenschap en innovatie / thema Wetenschap en Gender. Met informatie over de situatie in Vlaanderen en gegevens over de Europese dimensie.
  • Women's Project opende haar deuren op 30 augustus 1998. Het is een vzw van vrouwen voor vrouwelijke ondernemers in het Zuiden, Oost-Europa en BelgiŽ. Vrouwen zijn vaak de motor voor de ontwikkeling van een gemeenschap. Ze zijn niet alleen spil van het gezin maar leveren ook een aanzienlijke bijdrage aan het arbeidsproces. De rode draad die loopt door de organisatie is structurele armoedebestrijding gekoppeld aan duurzame ontwikkeling. Womenís Project wil vrouwen ondersteunen bij activiteiten die ze zelf aandragen en die hen een eind op weg helpen een sterkere positie in de samenleving te verwerven. De organisatie wil hierbij een sleutelrol spelen door deze vrouwen zichtbaarder te maken o.a. door verkoop van artisanale producten en sensibilisering. Womenís Project werkt enkel met eerlijke handelsorganisaties, partners.
  • Zorra (Zien, Opsporen, Reageren op Reclame en Advertenties) is een meldpunt voor reacties in verband met de representatie van vrouwen en mannen, vrouwelijkheid en mannelijkheid in reclames, advertenties en andere media-producten in Vlaanderen.
   ZORRA is de Media Watch-ster voor gender-kwesties in het straatbeeld, in de brievenbussen, krantenkiosken en op het televisiescherm
   ZORRA is een doorgeefluik. Wat door het publiek aan ZORRA wordt gemeld, wordt doorgegeven aan de media- en reclamemakers. Aan hen om met de reacties rekening te houden.
   • zie ook het interview van Vrouwen Van Vandaag met Corine van Hellemont van Zorra.

  Canada

  Denemarken

  Duitsland

  • Bundesministerium fŁr Familie, Senioren, Frauen und Jugend

  • Der Deutscher Juristinnenbund ist ein Zusammenschluss von Juristinnen, Volks- und Betriebswirtinnen zur Fortentwicklung des Rechts. Er ist unabhšngig, Łberparteilich und Łberkonfessionell.
   Jede Frau, die Rechts- oder Wirtschaftswissenschaften studiert hat oder studiert und an der Durchsetzung der Ziele unseres Verbandes interessiert ist, kann Mitglied werden.
   Die BerufsausŁbung ist keine Voraussetzung fŁr die Mitgliedschaft.

  Egypte

  • de supporters van de Egyptische feministe Dr. Nawal el Saadawi hebben een eigen site, waarop steeds actuele informatie over het proces dat momenteel tegen haar wordt gevoerd.

  Finland

  Frankrijk

  Ierland

  • The Equality Authority replaced the Employment Equality Agency, and has a greatly expanded role and functions. The Employment Equality Act, 1998 and the Equal Status Act, 2000 outlaw discrimination in employment, vocational training, advertising, collective agreements, the provision of goods and services and other opportunities to which the public generally have access on nine distinct grounds. These are: gender, marital status, family status, age, disability, race, sexual orientation, religious belief and membership of the Traveller Community.

  • Women on Waves - Ireland
  • Irish Council for Civil Liberties (pro choice)
  India IsraŽl ItaliŽ Luxemburg
  • Blijkens check op 8 oktober 2000 op de overzichtspagina van Luxemburgse overheidssites was het MinistŤre de la Promotion Fťminine nog niet online.

  Nepal
  Noorwegen Oostenrijk Peru Portugal Spanje
  • Dona Gratis - Donagratis es un espacio destinado a recaudar fondos para la financiaciůn de proyectos concretos de ONG que necesiten de recursos, a travťs de los ingresos por publicidad de las empresas anunciantes . Las empresas patrocinadoras insertan su publicidad y aportan una cantidad fija de dinero por cada visita diaria a la pŠgina de Donagratis.

  • Instituto de la Mujer

  Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland

  • Dads and sons / This website gives you some advice and ideas on how you can get involved with your 11-14 year old son's education, and what you can do to help him get on. The most important thing is for him to see that you believe his education is important. If he sees that, it will make him value it more as well, and he'll start to get more out of school.
  • The Hypatia Trust, a registered educational charity (UK), is committed to a range of partnership, leadership & documentation activities related to women and their (often overlooked) achievements in contemporary public & private life, and in history. Its primary focus is on the documentation of women's lives through the collection of literary, scientific, and artistic records, the exhibition of women's arts and crafts, and the publication of related texts.
   Our subject is Women & Women, but our objectives are egalitarian: non-sectarian, non-denominational and without gender preference in membership and project work.
   Our concerns are community-based, environmental and regenerational. We spring from a rural background, and the objective is to link to projects in rural and isolated communities, where women may have few opportunities for more widespread communication and connection, and who may want our support for recognition, oppotunity and confidence.
  • the Women's Unit Website. The Women's Unit works towards the Government's objective of ensuring that the women's agenda is at the heart of government. The unit co-ordinates work across departments, adding energy and momentum, and supporting Ministers across Whitehall in their efforts to promote women's interests.
  • Noord-Ierland: Equality Commission for Northern Ireland. From 1st October 1999, the Equality Commission for Northern Ireland took over the functions and responsibilities of the Commission for Racial Equality for Northern Ireland, the Equal Opportunities Commission for Northern Ireland, the Fair Employment Commission and the Northern Ireland Disability Council.

  • De gentlemen laten vrouwen toe (NRC-Handelsblad, 29 maart 2001)
  • Peter de Waard: Vrouw breekt City's Old Boys Network (site De Volkskrant, 26 januari 2001)
  Verenigde Staten
  • About-face!, a san francisco-based group, About-Face! combats negative and distorted images of women

  • Equity - about Women and Money is published as an occasional supplement distributed to subscribers of Worth Magazine (www.worth.com). It was introduced in December l998, and will be published twice in 2000.

  • Femina - sites for, by and about women

  • Feminist Majority Foundation online

   • The name Feminist Majority is a consciousness-raiser, inspired by a Newsweek/Gallup public opinion poll that showed the majority of women (56%) in the United States self-identified as feminists. Most polls since then reveal that this majority continues with over two-thirds of young women self-identifying as feminists. Most men, especially young men, view themselves as supporters of the women's rights movement.

   • What is a Feminist Anyway? Our definition of feminism is simple yet broad: the policy, practice or advocacy of political, economic, and social equality for women. A feminist is any person -- woman or man, girl or boy -- who advocates feminism. The Feminist Majority Foundation views feminism as a global movement dedicated to equality and seeks to eliminate discrimination of all kinds -- sex, race, sexual orientation, age, religion, national origin, disability, and marital status. And, like feminists since the late 19th Century, we advocate non-violence and work to eliminate social and economic injustice.
  • Lesbian.org - promoting lesbian visibility on the Internet.

  • Men Suck - voor de rijpere feministe (OK, dat is een contradictio in terminis).

  • Ms Magazine - Het Amerikaanse Opzij

  • National Council for Research on Women - The National Council for Research on Women, founded in 1981, is a working alliance of 92 women's research and policy centers, more than 3,000 affiliates and a network of over 200 international centers. NCRW's mission is to enhance the connections among research, policy analysis, advocacy, and innovative programming on behalf of women and girls.

  • News We Can Use focuses on news, issues, books and Web sites of interest to women, most of which aren't heavily publicized in the mainstream media.

  • NOW - National Organization for Women.

  • On the Issues - The Progressive Woman's Quarterly.

  • The Purple Berets is a grassroots, in-your-face, women's rights group dedicated to gaining equal justice for women. We work as advocates for women who are victims of sexual assault and domestic violence and we do direct action political organizing to make system-wide change to give women acces to justice.

  • Women in the Arts - The National Museum of Women in the Arts , the only museum in the world dedicated exclusively to recognizing the contributions of women artists. The NMWA brings recognition to the achievements of women artists of all periods and nationalities by exhibiting, preserving, acquiring, and researching art by women and by educating the public concerning their accomplishments.

  • Women's Enews is a project of the Women, Policy and Media Program of NOW Legal Defense and Education Fund. [...] The goal of Women's Enews is to provide a professional news service to the public and the media, policy makers and opinion shapers, covering the news about issues of importance to women. Our reporters and editors adhere to the highest journalistic standards. Our stories probe policy and politics, business and culture, from the perspectives of women's interests and priorities. Through our news coverage, we bring new voices to the dialogue on public policy and practices. We also provide to our members a database of experts on a wide variety of topics of importance to women, ranging from child care to Medicare, which we call WE-Sources.

  Zweden